Şimdi Ara

Şarjlı Matkap Pil Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. Dayımdan epeydir kullanmadığı şarjlı matkapı aldım. Yurt dışında olduğu için yaklaşık 4 yıldır hiç çalıştırılmamış. Güzel bir takım çantası, bits uçları, lokma seti ve demir ve tahta matkap uçları var. Madreni de anahtarlı. Amatör olarak arabamla ve ev işleri ile uğraşıyorum. Epey işimi göreceğe benziyor. 12 saat şarj ettim. Şu an çalışıyor. Fakat devrini çok beğenmedim. Sanki biraz güçsüz gibi geldi. Elimle zor da olsa durdura biliyorum. Daha önce forumdan öğrendiklerimle diğer basit sarjlı tornavidanın pillerinin yüksek amperlileri ile değiştirdim ve şu an elle durdurmak imkansız.
    Şimdi probleme gelelim. Matkap içinde daha önce hiç görmediğim ve internette de bulamadığım iki adet pil var. Bu pillerin toplam voltajı 7.4 V yazıyor. Ben ise voltmetre ile ölçtüğmde 5.4 olarak buldum (seri bağlı). Başka bir bilgi de yok. Size matkapın ve pillerin resmini yükledim. AA boy pillerle kıyaslı fotosunu da yolladım. Sizden ricam pilin türü (Li-on, Nİ-Cd, Ni-Mh) ve voltajı nedir ve nereden temin edebilirim. Çok teşekkürler.

Şarjlı Matkap Pil Problemi Şarjlı Matkap Pil Problemi Şarjlı Matkap Pil Problemi Şarjlı Matkap Pil Problemi

• Pilin 1 hucresi 3.7 v ve li ion pil. 18650 pil diye araştirirsan bulursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 18650 pil in uzunluğu 65 mm bendeki pillerin uzunluğu ise yaklaşık 100 mm. Hem 18650 ler 3.7 v ve toplamda 7.4 yapıyor. Benimkini üzerinde ise 7.2 v yazıyor. Yani 18650 değil gibi duruyor ilk bakışta. Hem li on olduğu için ve ben elimdeki pilin türünü bilmediğim için alıp denemek tehlikeli olacak. Bir pil satıcısı süpürge pili dedi bu. Ni-Cd olanlardan. Ama o da emin değil. Nasıl kesinleştire bilirim? Yani bir pilin li on mu Ni Cd mi olduğu şarj cihazından, devresinden vs anlaşılabilir mi?
  • Kağıdı sıyırabiliyorsan altına bak.

Pili kaplayan kağıdın üzerinde bir şey yazmıyorsa kağıdın altında bir şey yazıyordur belki.

Epey bir büyük görünüyor.
  • Kağıdı açınca 3 adet pil çıktı. Fakat yine herhangi bir yazı yok. pil boyutlarını ölçtüm. 34x23 mm ebatlarındaydı her biri. İnternette biraz araştırdım. 4/5 sc pil uyuyor ölçülere. 6 tane 1.2 v 1600 mah NiMh puntolu hazırlanmış pil alacağım. Sanırım denemekten de başka çarem yok. Uyacağını düşünüyorum. Teşekkürler...

Şarjlı Matkap Pil Problemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathpan -- 2 Eylül 2014; 22:51:07 >

• Bende de matkabın yanında hediye edilen şarjlı tornavida var, pilleri iyi değildi şarj tutmuyordu, eski fotograf makinemin pili (li-ion) voltajı aynı olduğu için bağladım çalıştı, hatta 2-3 ay oldu ara ara kullanıyorum pili halen bitmedi ki şarj edeyim :)
  • Hocam pilin türünü bilmeden pil bağlamak doğru olmaz. Ama eski piliniz Li-on ise değiştirmeniz çok isabetli olmuş. Hatta alırken daha yüksek mah değeri olan piller alırsanız gücü çok daha artar. Bende ufak el tornavidasını öyle yaptım ve çok memnunum ondan. Elle durdurulamayacak kadar güçlendi.
    Bu matkaba gelince sanalpazar dan görüştüğüm İzmir den bir arkadaş da bu pillerin 4/5 sc olduğunu teyit etti ve sağolsun ilgilendi. 36 tl ye toplam 6 adet puntolattım ve yarın elime geçer. Sonucunu size bildiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deathpan -- 4 Eylül 2014; 14:15:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    şarjlı pil tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Şarjlı Matkap Önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar İzmir den Pilhastanesi isimli firmadan Harun bey ile görüşerek kısa sürede pillerim elime ulaştı. Sağolsun güzelce hazırlamış puntolamış ve çok güzel paketlemiş pillerimi. Gelir gelmez taktım ve farkı hemen gördüm. Matkap tekrar canlandı resmen. Teşekkür ediyorum buradan endisine ve ilgisinden dolayı ihtiyacı olan herkese tavsiye ediyorum. (http://www.sanalpazar.com/Power-Extra-N1000-1600mah-Nimh-45-Sc-Sarjli-Matkap-Pil__isp4634875#imgd )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.