Şimdi Ara

Şarjlı pil-powerbank

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, şarjlı pillerden powerbank yapılabilir mi?
    duracell 2500mah
    Mesela şu üründe tek bir pil'in 2500 mah kapasitesi var(birçok telefonu tam şarj eder).Alsam ve step up yükselticiyle 5 volt'a çıkarsam beklediğim olur mu? yani tam şarj eder mi?

birde bu pilleri seri bağlasam kapasitesi aynı mı kalır ? artar mı?

• 1.2V AA boy kalem pillerden pek verimli ve ucuza olmaz malesef. Ama aynı kapasiteye sahip 3.7v lityum pillerle yapabilirsiniz ki zaten piyasadaki powerbankların da içinde bu pillerden var.

Linkteki pillerden 3 tane seri bağlarsanız min. 3.6v 2500mah elde edersiniz ancak o zaman tek lityum pilin değerine ulaşabilir fakat maliyeti ve kapladığı yeri de hesaba katarsak pek verimli olduğu söylenemez.

Linkteki kalem pili tek başına step up ile 1,2 volttan 5 volta yükseltmeyi başarabilirseniz de o zaman kapasitesinin 4 te birini kullanabileceğinizi hesaba katın. Çünkü step up devreleri voltajı yükseltirken o oranda da katlayarak kaynaktan akım çekerler. Yani bu pille kuracağınız step up devresinden 5v üzerinden saatte 500ma akım çekerken kaynaktan aslında en az 2000ma akım çekmiş olacaksınız.
  • Aynı dediğin şekil power banktan bende yaptım devresini çinden aldım türkiyeden pillerini aldım 5 adet 18650 pil aldım 150 tl masraf oldu hazır iyi bi marka alman daha mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2500 miliamper saat değeri 1,45v için olduğunu unutmayın 5v ta çok düşük bi miliamperaj elde edeceksiniz. Arkadaşların dediği gibi 18650 en uygunu bu iş için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anker Powerbank için adaptör
    5 yıl önce açıldı
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.