Şimdi Ara

Şarjlı piller cep telefonu bataryası olarak kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim bir tan noki 3510 um var 4 yıl önce almıştım artık bataryası iflas etti....Evde kullanmadığım şarjlı piller var(ni-cd AA)...

1-Bunların 3 tanesini birleştirip bir batarya olarak kullanabilir miyim?

2-Ni-cd piller dolu iken 1.5 volta yaklaşıyor 3 tanesi 4.5 gibi bir değer yapar.. telefon 3.6 v...her zaman 3.6 v almak için bir regülatör devresi yapılabilir mi?Yapılırsa sadece anahtarlama devrelerinde kullanılan voltaj sabitleyici entegrelerler mi yapılabilir?

3-Telefon bataryasının 4 tane metal ucu var eğer ben dışarıdan güç verirsem telefondaki 4 girişten hangilerini kullıcam?

• Li bataryanın voltajını yinede ölç ama bildigim kadarıyla li bataryalar 3 ile 4.3 volt arasıdır. Ortalaması 3.6 dır ve bu deger kullanılır. Şarjlı pillerde 1.3-1.4 ü geçmez. Onunda toplamı 4.2 yapar en fazla. Yani hem lityum bataryanı hem ni cd bataryaları şarj et. Toplam voltajları ölç. Büyük ihtimal lityum fazla çıkacaktır. O zaman güvenle kullanabilirsin. Zaten geçmişte 5110 gibi bazı modeller her iki tip batarya ilede çalışıyordu.
  • 1. Evet,kullanabilirsin
    2. 4.5Volt olarak kullan o kadar çok farketmez.
    3. Herhangi bir metal ucu kullan.
  • ya arkadaşlar 7-8 ytl o tlfnunpili 4.5 v verde gör sen o tlfna 4.5 farketmez diyen arkadaşım şarjlı piller 1.2 v. tur bu arada haberiniz olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: moonlight1

ya arkadaşlar 7-8 ytl o tlfnunpili 4.5 v verde gör sen o tlfna 4.5 farketmez diyen arkadaşım şarjlı piller 1.2 v. tur bu arada haberiniz olsun

Arkadaşım foruma yeni gelmişsin acayip acayip cevaplar yazıyorsun.....

1- 7-8 milyon dediğin tlf pilleri çin malıdır üzerinede 2400 mah falan yazarlar 2 şarjdan sonra davul gibi şişer üsteleyip şarjda bırakırsanda patlar.....

2-Şarjlı piller hakkında bilgin yoksa niye yazıyorsun anlamıyorum 1.2 volt olduğunu biliyoruz herhalde...Tam dolu hali 1.5 v civarıdır..... Bu arada haberin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromkreis -- 16 Ocak 2007; 12:16:30 >

• arkadaşım öncelikle böyle bir konuyu araştırıp paylaştığın için sana teşekkür ediyorum hazırını almak tabiki daha kolay ve zahmetsiz ama yaptığın zamanki pratik bilgiyi alamamış olacaksın deil mi?
    arkadaşım ben bundan 1kaç sene önce dediğin şeyi yapmaya çalışmıştım 8210um vardı 3 tane ni-mh AAA bataryayı bağlayıp sadece çalışıyor mu diye denemiştim ben pilleri ölü bataryanın lityum bağlanan yerine seri olarak bağlamıştım çünkü o devrenin bi işe yaradığını sanmıştım ve sonra öğrendim ki o devre sadece sıcaklığı ölçüp anormal bir durumda akımı kesiyormuş ama yine de iptal etmemekte fayda var ama şarja nasıl tepki verir kaç gün gider bilemem
  • az once bi msj yazmıştım gelmemiş galiba bende sx1 için yapmak isterdim hep düşünürdüm 3 tane 2300 luk kalem pil bağlasak bağlayabilsek süper olur sarj sorunun halletmiş oluruz ama sx1 birazda ha komplike bi alet bi sorun çıkarmı acaba??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: abilgi

1. Evet,kullanabilirsin
    2. 4.5Volt olarak kullan o kadar çok farketmez.
    3. Herhangi bir metal ucu kullan.

yuh ya bu kadarda olmaz kardeş kendindemisin
    neyse

hocam şimdi normal şarjlı piller 1.2 volttur bir tane eline alır da bakarsan farkına varırsın.tam dolu ikende 1.3 voltu geçeceğini sanmıyorum.3 pili seri bağladığında 3.9 volt civarı çıkacaktır.bu şekilde pilleri kullanabilirsin.orjinal bataryayı tamamen şarj et sonra ölçü aleti ile 4 volt civarı voltaj veren uçları bul dikkat et + ve - ye. sonra bu uçlara bağlayarak kullanabilirsin. diğer uçlar ise ısı sensörü gibi birşeydi galiba ama tamda emin değilim.

yukarda bahsettiğim bilgiler denenmemiştir.bir sorun çıkarsa asla mesuliyet kabul etmem

kolay gelsin

• peki 2300 luk pileri kulansak orjinal pilden daha uzun süre valıştırabilirmiyiz telefonumuzu. telefon oc durumdayken çok çabuk bitiriyor pilli
  • pillerin amperi ne kadar yüksek olursa o kadar uzun süre çalıştırırsın
  • bu durumda 1050mha olan orjinal batarya yerine 2300 kalem pil kulanmak 2 kat daha wazla zaman werir bize :D teşekurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: zoptrik

arkadaşım öncelikle böyle bir konuyu araştırıp paylaştığın için sana teşekkür ediyorum hazırını almak tabiki daha kolay ve zahmetsiz ama yaptığın zamanki pratik bilgiyi alamamış olacaksın deil mi?
    arkadaşım ben bundan 1kaç sene önce dediğin şeyi yapmaya çalışmıştım 8210um vardı 3 tane ni-mh AAA bataryayı bağlayıp sadece çalışıyor mu diye denemiştim ben pilleri ölü bataryanın lityum bağlanan yerine seri olarak bağlamıştım çünkü o devrenin bi işe yaradığını sanmıştım ve sonra öğrendim ki o devre sadece sıcaklığı ölçüp anormal bir durumda akımı kesiyormuş ama yine de iptal etmemekte fayda var ama şarja nasıl tepki verir kaç gün gider bilemem

Yok ben şarjör olarak telefonu kullanmayı düşünmüyorum bittikçe çıkartıp şarj edicem...

sezer1247

şarjlı pillerde gp ve suzuki yi deneme imkanım oldu gp ler 1.45 e falan ulaşıyor suzikilerde 1.49 falan tabi bunlar kendi ölçümlerim.Diyelim 4.5 v verdim telefon kaldırır mı?

• kesin birşey diyememekle birlikte bana çalışır gibi geliyor. birde cep telefonu bataryası tam dolu iken ölçmek lazım.en azından karşılaştırma yapmak için
  • piller yük altına binince gerilimin düşüceğini hesaba katmak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: stromkreis

quote:

Orjinalden alıntı: zoptrik

arkadaşım öncelikle böyle bir konuyu araştırıp paylaştığın için sana teşekkür ediyorum hazırını almak tabiki daha kolay ve zahmetsiz ama yaptığın zamanki pratik bilgiyi alamamış olacaksın deil mi?

Yok ben şarjör olarak telefonu kullanmayı düşünmüyorum bittikçe çıkartıp şarj edicem...

sezer1247

şarjlı pillerde gp ve suzuki yi deneme imkanım oldu gp ler 1.45 e falan ulaşıyor suzikilerde 1.49 falan tabi bunlar kendi ölçümlerim.Diyelim 4.5 v verdim telefon kaldırır mı?

herhalde ölçümlerde bir sorun var veya @crank54 arkadaşımın dediği gibi yüke binince voltaj değisecek ben bizzat denedim herhangi bir sorun yaşamadım bir sorun yaşanacağını da sanmıyorm ama bence ucundaki devrenin iptal edilmemesi problemi çözecektir çünkü anormal bir durum olduğunda o devre akımı keser sanırm telefoncu bana o devrenin sıcaklıkölçer gibi bir görevi olduğunu söylemişti ama her ne kadar işe yaramasa da iptal etmemekte fayda var bu arada şarj etmek için telefonu kullanmayacaksan zaten problem çıkmaz problem olacak tek yer amperleri uyuşmadığı için şarj problemiydi zaten çözülmüş olay bu yolla

bu konuyla ilgilenen arkadaşlar bir de buraya el atarsanız
    http://forum.donanimhaber.com/m_11638754/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zoptrik -- 18 Ocak 2007; 10:20:21 >

• arkadaşlar bi sarj makinesinin kablosunu kesip ucuna pill yatağı taksak onuda telefona bağlasak nasıl olur? biraz korktumda sx1 e bağlamaktan tam bir çözümde çıkartamadık?
  • quote:

Orjinalden alıntı: express

arkadaşlar bi sarj makinesinin kablosunu kesip ucuna pill yatağı taksak onuda telefona bağlasak nasıl olur? biraz korktumda sx1 e bağlamaktan tam bir çözümde çıkartamadık?

bu şekilde telefonu şarj etdeceksen işine yarayabilir. bir zamanlar böyle şeyler satılıyordu
  • hocam bildiğim kadarıyla eski model tlf larda zaten şarjlı pil kullanılıyor...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

quote:

Orjinalden alıntı: express

arkadaşlar bi sarj makinesinin kablosunu kesip ucuna pill yatağı taksak onuda telefona bağlasak nasıl olur? biraz korktumda sx1 e bağlamaktan tam bir çözümde çıkartamadık?

bu şekilde telefonu şarj etdeceksen işine yarayabilir. bir zamanlar böyle şeyler satılıyordu

>>Düz batarya gibi bağlamakmı daha avantajlı olur yoksa sarj girişinden bağlamakmı bi farkı warmı acaba?
    şarj girişinden bağladık diyelim telefonumuzun bataryasıda boş. bu durumda girişten bağladığımz pillerle orjnal tel bataryasını şarj ederken pillerimiz azalacak. oke sonra pilleri çıkardık orjnal tel bataryasını kulanmaya dewam etik ve tekrar pillerimizi sarj girişinden bağladık ama pillerimizde %30 enerji kaldı. orjinal bataryamızda daha fazla enerji war bu durumda da orjinal tel bataryamız girişten bağladığımız pillerimizi jarj etmeye başlamazmı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.