Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (873. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.692
Cevap
367
Favori
1.958.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 871872873874875
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Duvar saatinde şarjlı pilin ömrünü sadece sıcak ya da nem bitirir, ömrü muhtemelen sizden uzun olur. O yönden bilinen markalardan hepsi olur. Duvar saatinde self discharge ı düşük pile de gerek yok, yük altında pil kendi kendine pek bitmez. Varta ready 2 use, recyko gibi 2000 mah düşük self discharge pil yerine 2700 Mah, daha ucuz ama self discharge rate i yüksek pil alabilirsiniz. Saatte seri bağlı iki pil varsa biri bittiğinde diğer bitmemiş olan biteni ters polarize eder, seri bağlı piller varsa buna dikkat etmek lazım, biri sıfır volta düşmeden şarj etmek gerekir. Tek pil varsa sıkıntı yok, sıfır volta da düşebilir. Başka yerlerde de kullanırım, kaliteli olsun isterseniz Japon pil her zaman daha iyidir, yüksek akım altında voltajı düşmez. Zaten Japonya'da birkaç fabrika var, hepsi iyi, Japon olsun, markası farketmez. Eneloop, Panasonic, varsa Murata (eski Sony), kendi markası olan İkea pili iyidir, ikea pil Japon üretimi, ucuza denk gelirse bolca alın. GP recyko pro da epey uzun ömürlü, o da gayet iyidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus000 -- 4 Eylül 2022; 0:1:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum.

Xbox series s cihazımın gamepad i için duracell cef 14 sarj aleti + gp pro sarjlı pil aldım. 8 saat civarı oyun oynadıktan sonra titreşim seviyesi oldukça azalıyor (pil sarjı yarıda gösteriyor) voltaj olarak ölçtüğümde 1.15 civarı oluyor. bu seviyede sarja taksam pil için bi zararı olur mu?

Veya hergece sarja taksam gündüz pilleri takıp devam etsem ne olur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hashus000 H kullanıcısına yanıt

900, 1000 mah gibi düşük mah piller duvar saati için dayanıksız mı olur?

• sama kullanıcısına yanıt
    Hayır olmaz ama daha sık şarj etmek durumunda kalırsınız. Şimdi ne durumda bilmiyorum ama bilinmedik markaların pilleri eskiden sıkıntılı idi, üstündeki değeri vermezdi. Bilindik markaların pilleri bence daha alınası. Yüksek kapasiteli daha ince izolator kullanan pil yerine 2000 mah, self discharge ı daha az, şarj sayısı daha çok pil benim tercihim olurdu. Ama duvar saatinde şarj sayısı az olacağı için hepsi olur. Bu arada sırf duvar saatinde kullanmak için pil almaya bence gerek yok. Ama evde daha çok güç tüketen alet için alınıp da boşa çıkan pili duvar saatinde kullanmak mantıklı. 10 seneden uzun sürede kendini amorti eden düşük tutarlı tüm yatırımlar benim gözümde zarar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    Eneloop lar ile kullanabileceğim bir sarj cihazı arıyorum. Sorun çıkarmayan. Öneri alabilir miyim ?

• ZiveR kullanıcısına yanıt

ben litokala lii-500 le fast test, 300mah ile şarj ediyorum. hiç bir sorun çıkarmıyor.

• @bipekkan üstatdan hbaeri olan var mı? Onun sayesinde şarjlı piller ve cihaz hakkında çok şey öğrenmiştim.Konu hala duruyor ama uzun zamandır yazmıyor.Allah razı olsun kendisinden.

• Arkadaşlar.. düğme pil alicam..ancak markalar arasinda çok muallakta kaldim...2025 ve 2032 de marka önerirmisiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar selamlar..

dijital ekranlı (üzernde bilgi alabileceğim) kaliteli bir sarj aleti arıyorum.yardımcı olacak önerisi olan var mıdır?

• bipekkan sağ mıdır? Sağlıklı mıdır? Kendisinin bilgilerinden çok yararlandım geçmişte. Allah sağlık ve afiyet versin yaşıyor ise.

• ShadowOfSpirit kullanıcısına yanıt

bunu evcil hayvanlar bölümüne sormanız daha mantıklı olabilir üstadım. burası "şarjlı piller" ile alakalı bir bölüm. olmadı otomobil forumuna veya cimere yazabilirsiniz. ama buraya değil.

• *** Topik sahibi Bülent İpekkan, foruma bir merhaba deyin lütfen.

Yılların bilgi birikimini paylaştınız burada, sabırla birçok soruya yanıt verdiniz, çok şey öğrendik sayenizde.

• İyi günler;

Kızımla ben sürekli hasta olduğumuzdan nebulizatör kullanıyoruz. Sürekli olarak kullandığımızdan dolayı fişe takılanların taşıması zor olması ve yüksek sesinden dolayı mesh nebulizatör aldım. Bu cihazda 2 adet AA pil ile çalışıyor. Cihazı günde 6 defa kullanıyorum ve 2 adet duracell AA pil bitiyor. bir hafta tedavi sürecinde 14 tane pil bitiyor. Epey masraflı oluyor. Bunun yenine bana hangi marka model şarj edilebilir pil tavsiye edersiniz?

• hs1987 H kullanıcısına yanıt

öncelikle geçmiş olsun. en iyisi panasonic eneloop pillerdir, biraz pahalı ama en verimlisidir. 2. olarak da gp recyko+ siyah pilleri öneririm.

pillerden alırsanız ihtiyacınızdan 2 yada 4 adet fazlasını alın. böylece biten piller şarj olurken cihazı yedek pillerle kullanmaya devam edebilirsiniz.

• Merhaba arkadaşlar tıraş makinem bu pili kullanıyor bunun yerine ne alabilirim? Güçlü bir şey istiyorum.

14500 - 3.7 volt - 680mah

olduğunu öğrendim biraz araştırınca fakat Türkiye'de bulunamıyor

yurt dışından da getirtmek istersem amazon uk 600 liraya gönderiyor

sterlinle olduğu için anlamsız pahalı 10 dolarlık pil

• Şu 14500 tipteki pillerden birisini almayı düşünüyorum tıraş makinemin pili yerine.

Panasonic tıraş makinemin pili 3.6v 680mah olarak çalışıyordu.

Ancak bu ürünü artık Türkiye'de bulmak imkansız hatta Aliexpress'teki hiçbir satıcı Türkiye'ye yollamıyor.

Sadece Amazon UK sitesinde var o da 600 liraya denk geliyor sterlinle olduğu için manasız fiyatı gider o fiyata tekrardan tıraş makinesi alırım zaten.

Bilen arkadaşlar aşağıdaki pillerden hangisini tavsiye edersinzi ya da başka pil tavsiyeniz varsa da söyleyebilirsiniz

Ledlenser 241 TL

https://www.n11.com/urun/ledlenser-14500-pil-750-mah-4124776?magaza=extremeoutdoor

Sony 165 TL

https://www.n11.com/urun/sony-us14500vr2b-680-mah-li-ion-sarj-edilebilir-pil-1961374?magaza=birikimpilleri

KeepPower 292 TL

https://www.n11.com/urun/37-volt-voltaj-ve-1100-mah-kapasiteli-keeppower-pil-14500-li-io-3132776?magaza=akkushop-tr

Orion 74 TL

https://www.n11.com/urun/orion-14500l-900-mah-37-v-aa-li-ion-sarj-edilebilir-kalem-pil-1952347?magaza=nesabilsim

Nitecore 276 TL

https://www.n11.com/urun/led-fenerler-nl147-icin-nitecore-li-ion-pil-14500-3133320?magaza=akkushop-tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 16 Kasım 2022; 12:10:51 >
  • Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için GP USB E411 4x (2600 mah x 4 adet AA pil) Pil Şarj Cihazı ile birlikte aldım. İlk denemelerimde çok çok memnun kaldım. Yani şu anda 12 defa buhar yaptım ama hala pil azaldı uyarısı yapmadı cihaz. Büyük ihtimalle 18 defa buhar yapacak diye düşünüyorum. Ekstra olarak tavsiyeniz olan Panasonic Eneloop serisi pillerden alacam.

• hs1987 H kullanıcısına yanıt

ben recyko+ pro siyah pilleri önermiştim ama sıkıntı yaşamıyorsanız sorun yok :) siyah pro serisi 1500 şarj döngüsüne sahip yani daha uzun ömürlü.

• Recyko pro AA ve Aaa pilleri aldım. 1500 döngü sarj hakkım var bu pillere en uygun ne alabilirim. sarj aleti olarak. Bütçe önemli değil. Bir kaç seçenek olabilir. Hızlı ve kaliteli olarak ne önerirsiniz ?

• Merhaba arkadaşlar.

eskiden kampanyalar olurdu uyguna falan bakardık alırdık. pillerim hep kayıp, yıllardır yenisini almıyorum, belki 5-10 yıl olmuştur en son şarjlı pil alalı.

Duracell aldım çakma çıktı o yüzden o markayı almıyorum.

Energizer almıştım iyi çıkmıştı

GP Recyko da çok iyi

Ataba kablolu pil şarj cihazı var o da on yıl olmuştur artık paslanmaya başlamış bazı girişleri, uygun bişey olursa onu da değiştirmek istiyorum ama 4 lüsü 150 lira civarında GP E411, daha iyi alternatif var mıdır fiyatı çok artmadan ?

şimdi ince kalem pil ihtiyacım var evdeki kumandalar saatler termometre vb cihazlar için.

Gp Recyko 1000mah mi daha iyidir : 6lı 167 TL

Recyko Pro 800mah mi ? 4 lü 116 TL

tane fiyatları çok yakın. (fiyatlar akakçeden bakılmıştır)

ben bu ürünleri uygun fiyatlı kaliteli diye görüyorum, daha fp ürün varsa tavsiye de alabilirim ya da yoksa bunları tavsiye edebilirim.  

• 
Sayfa: önceki 871872873874875
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.