Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (871. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.692
Cevap
367
Favori
1.958.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 869870871872873
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitesinden kontrol ettim yeşil kutu olan +pro gözükmüyor, sadece siyah kutu olan pro modeli gözüküyor. Cevap doğru gibi.

• Ladda 2450 olan model nasıldır cp pro ya göre

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Nitecore D4 şarj cihazım var. Buna bozuk notebook bataryasından çıkma 18650 pilleri test amacıyla taktım. Volt 3,77, mA 150 gösteriyor. Bu pillerin max 150 mA kadar şarj edilebilmesi mi demek? yoksa şarj ettikçe bu değer artacak mı? pratikte 150mA pil çöp demek herhalde.

• Merhaba, gp recyko pro 2000 modeli pilleri aldım. 2sinin şarjı bitti şimdi şarja taktım. Kullandığım cihaz avec av-920. Şuan bir saat oldu ama pillerden biri göstergede son çubuk yanıp sönüyor. Yani neredeyse dolmak üzere diyor. Diğeri ise yarıda gözüküyor. Xbox one kolunda kullanıyorum.

Avec av-920 hızlı şarj cihazı olarak geçiyor daha önce geri dönüşümden üretilmiş duracell piller ile kullandım ama ya piller sıkıntılıydı ya cihaz bozdu bilmiyorum piller hemen dolup hemen bitmeye başlamıştı. O yüzden gp recyko pro sipariş ettim. Eğer cihaz sıkıntılı ise cihaz önerir misiniz? Son olara AA kalem pil olan gp recyko pro'ların kaç saatte dolması gerekir?

Teşekkürler.

• pahalı iyi olsun derseniz bulursanız liitokala 500/500s/600 modelleri, nitecore d2/d4 modellerini öneririm. bunlar tekli pil olarakda şarja izin veriyor. ucuz ama pilleri sağlıklı şarj etsin dersenizde duracell cef14 iyidir ama pilleri çiftli olarak şarj eder.

• Evet hocam 2'şer olarak şarj edeceğim. Liitokala ve nitecore çok pahalı. Zaten 4 adet pili 2'şerden devir daim olarak kullanacağım oyun kolunda. Avec hızlı şarj yaptığı için alternatif arıyorum.

2000 mah pillerin 200 mah ile doldurulması (10'da 1'i) gerektiğini öğrendim youtube da bir kanalda ne derece doğru bilmiyorum. Aslında göstergesi olmayan yavaş şarj yapan bir cihazda olsa alabilirim göstergesiz vs. 2 slot yeterli aslında 100 tl veya altı bir öneriniz var mı kaliteli bir cihaz olarak.

• cef14 dışında ürün kullanmadığım için öneride bulunamayacağım malesef.

• Merhaba ataba at908 hakkında bilginiz varmı sağlıklı şarj edermi cp pro pilleri

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

• !!-Origin-!! kullanıcısına yanıt

yok kullanmadım hocam. yanlış hatırlamıyorsam eski bir cihaz olduğu yazılmıştı. konu sahibinin cef14 önerdiğini hatırlıyorum.

• Bu ikisi arasındaki fark nedir acaba

• Teşekkürler gayet güzel ve açıklayıcı olmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

elimde bu cihaz var. gp 2700 pilleri yeni aldım.

doldurma sürem kaç saat olmalı ?

gelen pilleri geldiği gibi kullanmalımıyım yoksa doldurup mu kullanmalıyım ?

edit: gp 2 x AA pil takmıştım. tam 8 saatte pilleri doldurdu. 4 pil taksam belki daha uzun süre olabilirdi.

bu cihazda taktıgınızda yeşil ışık yanar bu dolduruyor oldugunu gösterir. ne zaman ışık sönerse tam doluma ulaşmıştır prizden çekilmesi gerekir.

benim durumumu yaşayan yada yaşayacak olan biri için yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 31 Mart 2022; 23:19:2 >
  • fare için şarjlı pil almayı düşündüm. ilk masrafım 200 tl olacak . a101 pili 6 lı 11 tl . yılda 20 liralık pil harcasam bile 10 senede amorti oluyor . benim hesabım mı yanlış ? neden şarjlı pil alalım bu durumda ?

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Fare, duvar saati, TV kumandası vs gibi ürünler için şarjlı pil gereksiz ve masraflı olur.

Saydığım ürünlerde BİM'in pillerini kullanıyorum. Duvar saati sanırım 2-3 sene, Tv kumandası 1,5 - 2 sene, fare kullanma sıklığına göre 2-3 ay çok rahat gidiyor.

Kişisel maliyet konusunda haklısınız, Neden alınmalı sorusunun cevabı olaraksa sadece çevre duyarlılığı olabilir.

• rerea kullanıcısına yanıt

Aynı pilleri CEF 14 ile 7 saat civarında dolduruyorum.

basit bir örnek vereyim: işyerimde microsoft klavye mouse seti var.setin faresi çift pille çalışıyor. duracell taksam bile 4 yada 5 ay gidiyor. normal piller 30-45 gün gidiyor. klavyesine de yılda bir çift duracell pil gidiyor. duracell pillerin min 5 tl. çift pil 10 tl. yılda 20 yada 30 tl sadece fare için maliyeti çıkıyor. 10 lirada klavye için 40 tl. seti 5,5 yıldır kullanıyorum. duracell kullansam pil maliyeti seti çoktan geçmişti. şarjlı pil kullandığım için 4 şarjlı pille maliyet min oldu.

logitech fareler pili kokluyor yılda bir pil yetiyor ama her ürün böyle değil hocam. o nedenle şarjlı piller uzun süreli kullanımlarda ekonomik oluyor. refah seviyemizin bu günden yüksek olduğu zamanlarda (5-10 yıl önce) ürün fiyatları düşüktü bozulsa yeniden alırım diyordum ama artık malesef ürünlerin yanına bile yanaşılmıyor. bahsettiğim seti 35 tlye almıştım şimdi piyasada yok, çok pahalı olduğundan getiren, alan satan yok sanırım.

ilk masraf gözünüze gelmesin. çünkü şarj cihazı+pilleri sadece farede kullanmazsınız. çocuk varsa oyuncaklar su gibi içiyor pilleri. ayrıca mesela bebek telsizi var bende. 3+3 pille çalışıyor. duracell 2-3 gün dayanıyor. yani alkalin pil kullanmsam aylık 40+ fazla pil lazım demek. aylık 20 pil desen 5*20 =100 tl, yıllık 1200 tl sadece pil maliyeti oluyor. çocuğun ufak süslü bi gece lambası var, arada bir açtırıyor, normal piller bir gece gidiyor(3 pille çalışıyor).

o yüzden evde/işyerinde şarjlı pillerin kullanımını artırırsanız 10 senenin 1-3 yıla düşeceğini hatta daha önce amorti edeceğini göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crowler -- 29 Mart 2022; 12:17:44 >
  • celebic kullanıcısına yanıt

Attıgım cihazda output ma değerleri yazıyor fakat anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 31 Mart 2022; 23:20:6 >
  • sasuta kullanıcısına yanıt

ekonomik olarak öyle bir yere geldik ki ,inan onu düşünemiyorum ama düşünmek isterim.

• logitech kullanıyorum bence hızlı bitiyor kesinlikle 1 sene dayanmıyor . hatta ben 1 senede 8-10 arası varta pil harcadım . yani 3 ay anca dayanıyor. günde 4 saat kullanıyorumdur rahat.

• 
Sayfa: önceki 869870871872873
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.