Beyler selam, bir sorum var. İkeadan 2450mh şarj edilebilir pillerden aldım. Paketini açıp şarj aletime taktım 750mh şarj ediyor otomatik tanıdı pili aldı şarja. 1-2 saat sonra şarj bitmiş ama pil çok ısınmıştı. Pilin üzerine baktığımda 245mh şarj 16saat yazıyor. Diğer pili slow modda şarj ettim 300mh veriyor cihaz low modda. Hepsini lowda şarj etsem bundan sonra bir sorun olur mu yoksa şaj aletimi mi değiştirmeliyim? Şarj cihazım nitecore d4 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (878. sayfa)
-
-
Hocam diğerinde her pil 3000 kez tekrar şarj edilebilir görünüyor ve mah değeri daha yüksek.. bekleme süresinden kasıt nedir tam olarak?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Lego technic seti aldımtım tamamladım 6 pille çalışan bir set ama şarjlı pil kullanmayın yazıyor kutuda ne hikmetse anlamadım bir de 1,5 v lr06 +6x aa pil işareti var pil yuvasından gp recyko pro 2000'lik 1,2v pil aldım 1,5 v'da sorun olur mu yoksa çalışır mı kafama takıldı ? oyuncan araba olduğundan pili çabuk yiyecektir neden şarjlı pil kullanmayın yazmışlar anlamış değilim.
-
GP E411 şarj aleti hakkında görüşleriniz nedir acaba? Xbox kolu için kullanmak amacıyla alacağım, yavaş ve sağlıklı olması yeterli.
-
Bunu sormak için için konuya girdim. Ben de merak ediyorum. Direkt prize bağlanmaması ve eski tip usb bağlantısı gerektirmesi düşündüyor.
-
Merhaba arkadaşlar elimde paketi açılmamış şarjlı kalem pil ve ince kalem pil var. birazdan fotoğraf ekleyeceğim piyasanın altında vereceğim amacım boş yere durmaktansa nakite dönsün. lütfen ölücü olmayalım
- 3 paket kalem pil AA yeni nesil sanırm siyahlı olan
- 3 paket kalem pil AA eski nesil sanırm yeşil olan
- 2 paket ince kalem pil AAA yeni nesil sanırm siyah olan
- 5 paket ince kalem pil AAA eski nesil sanırm yeşil olan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 13 Ağustos 2023; 12:9:37 > -
-
Aşağıdaki pilleri varta şarj aletinde şarj etmemde sakınca var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 26 Ağustos 2023; 13:25:50 > -
Bende var, ancak bende de sarı renk olarak yanıp sönüyor ve şarj etmiyor.
Gerçi bende normal şarj ederken de sarı tonda yanıyordu. Cihazı bir teknik servise göstermek istiyorum ama istanbulda nerde vardır bilemiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Xbox 9.Nesil kolda kullanmak üzere şarjlı pil arıyorum. Şarj cihazı olarak Ansmann Comfort Smart aldım henüz kargoya verilmedi.
Bu cihazı özellikle tekli şarj yapabilmesi, derin deşarj olmuş pilleri refresh edebilmesi gibi sebeplerle tercih ettim.
Şimdi pil seçimi yapmak istiyorum. Tek şarjda mümkün olduğu kadar uzun dayanması elbetteki istediğim bir şey ama gördüğüm kadarıyla kapasite arttıkça pillerin toplam yaşam süreleri azalıyor gibi.
Bu yüzden 2500, 2700 mah lik yüksek kapasiteli piller yerine şarj döngüsü daha çok olan 2000-2100 mah lik modellere mi yönelmeliyim?
Aklımdaki markalar
Eneloop, Ladda, Varta, Duracell ve GP.
Pil tavsiyelerinize ve aldığım Ansmann Comfort Smart şarj cihazıyla ilgili varsa deneyimlerinize ve/veya görüşlerinize açığım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 12 Ekim 2023; 16:5:15 >
Arkadaşlar bana tekli veya üçlü -aslında ihtiyacım üçlü- şarj edebilen f/p şarj cihazı önerir misiniz?
-
sevgili dostlar merhaba,
Yakın bir zaman içinde xbox satın aldım. Kontrolcünün methini duyup alırken 4 lü GP reCyko Pro ve aynı markanın şarj aletini satın aldım. Kontrolcüyle gelen pili takınca pil durumuna tam yazıyordu. pil bitince şarjlı pilimi taktım ancak bu sefer pil durumuna orta yazıyor. Pillerin tamamını şarj aletine takıp şarj ettim ve yeşil ışık sürekli şekilde yanmaya başlayınca çıkarttım. Yanlış bir şey mi yapıyorum, pillerde veya şarj aletinde bir sorun mu var?
-
hocam pillerde mah değeri var. pro serisinin de 800 mahı var 2000 mahı var. belki senin kontrolcü güçlü pillere ihtiyaç duyuyordur. kaç mah pil aldın?
-
Ladda zaten Eneloop üretimi, made in Japan olan Duracell lerde, Fujitsu da, Ansmann da hepsi. Profesyonel kalitede Japonlar dan başka şarjlı pil üretebilen yok zaten. Çin dışında üretim yapan sadece Eneloop var. 2 şarj cihazı da benzer özellikte, pilleri 2 li şarj ediyor, Cef14 daha başarılı, Fujitsu sadece zamanlayıcı ile şarjı kesiyor. 4-5 yıldır annemin rahatsızlığı nedeniyle hiç ilgilenmedim.Daha önce, o yıllarda tek Eneloop ithalatçısıydım. Bağımsız 4 pil şarj edebilen -Delta V özellikli şarj cihazı var mı halen bilmiyorum, döviz kuru nedeniyle dandik cihazlar geliyor gördüğüm kadarıyla, kaliteli tam bağımsız -Delta V özellikli şarj cihazları 5-10 yıl önce daha yaygındı.
-
merhaba arkadaşlar. mouse ve klavye için şarjlı pil kullanıyorum. duracell almıştım 2 yıl olacak nerdeyse artık hemen boşalıyor gibi geliyor bana. bugün varta sipariş geçtim ama konuyu görünce tereddüt ettim.
şarj aleti olarak nitecore var bende bununla yaptığım için mi erken bitiyor acaba şarjlar ? farklı bir şarj cihazına yönelmek şart mı yoksa nitecore iş görür mü sizce ?
-
cihazdan daha önemlisi şarj akımı ne kadar? yüksek akımla hızllı şarj ediyorsanız piller ölmüş olabilir.
-
Sevgili dostlar selamlar, Evdeki Duracell Cef 22 cihazın şarj adaptörü kaybolmuş.Evinde olan varsa fotoğrafını çekebilen yada değerlerini yazabilen olursa minnettar olurum.Selamlar...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Input
AC 100-240V 50/60Hz 0.25A(MAX)
DC 12V 1A
Output
4.2V ±1% / 3.7V ±1% / 1.48V ±1%
500mA x 2
sitesinde bu şekilde değerler verilmiş hocam. elektrik ile ilgili konularda kötüyüm bayağı. bu değerlerden ne gibi bi sonuç çıkarmak gerek sizce ?
-
evet 500 mah ile şarj ediyormuş direk taktığınızda. aa ve aaa piller için yani kalem ve ince kumanda pilleri bunlar.
cihaz kullanım kılavuzuna baktım. düşük kapasiteli piller için düşük akımla şarj modu var. pili slota takınca yandaki mode tuşuna 1 sn basılı tutunca 300mah şarj moduna geçiyor. diğer pili takıp aynı işlemi de onda yaparsanız pilleri 300 mah ile daha sağlıklı şarj edersiniz.
en sağlıklı şarj akımı kapasite/10 deniliyor. yani 1900mah AA pil için 190 mah şarj akımı. Her cihazda farklı piller içim akım ayarlama imkanı olmadığından sizin cihaz için 500 yerine 300 le şarj etmek pili daha az yıpratacaktır. 3 - 5 şarj döngüsü sonrası kullanım süresi artmazsa piller kalıcı hasar almış olabilir. kullanım süresi sizi kalmış bişey. sağlam pille 5 saat çalışan cihazınız bu yıpranmış pille 4 saat yada 3 saat çalışıyorsa siz karar verin yenisini almak mı yoksa çok önemli değil 3 saat kullanım işimi görür de diyebilirsiniz. yeni alacaksanız kesinlikle duracell şarjlı pil almayın. şarj döngüleri çok az. gp recyko pro+ serisi piller fiyat performans olarak iyiler. en iyisini almak isterseniz de epey pahalı bu kriz ortamında ama Panasonic eneloop pilleri alabilirsiniz. önerdiğim pillerin şarj döngüleri 1500-2000 döngüdür. sağlıklı şarj edilir, boşken uzun süre şarjsız kalmazlarsa 5-10 yıldan fazla kullanım sağlar.
Bilgiler icin tesekkurler hocam. Bahsettiginiz panasoniclere bakmistim ama bayagi yuksek su an fiyatlari.
Varta icin kampanya vardi hb'den siparis verdim. Genel olarak GP ile ayni hatta bi tik iyi gibi yorumlar okuyunca buna yoneldim. Bakalim gelsin urunler dediginiz gibi artik 300mah degerle sarj etmeye ozen gosterecem.
Duracell icin performans disinda dis kaplamasi filan cok hizli yiprandi erimeye basladi nerdeyse o yuzden bi daha almayi dusunmuyorum. Tecrube etmis olduk.
Tekrardan tesekkur hocam faydali bilgiler oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X