Şimdi Ara

sarma sigaramı normal sigramı daha zararlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
116.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler soru başlıkta hangisi daha zararlı yoksa ikiside aynı mokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tabii ki ikisi de zararlı ama aynı ebatta aynı miktarda tütüne sahip iki çeşidi karşılaştırmak gerekirse saf tütünle sarılmış sigaranın zararı normal paket olarak satılan piyasa markalarının sigaraları kadar yüksek miktarda zarara sahip değil diye düşünüyorum. (bu diğerinin zararsız olduğu anlamına gelmiyor)
    ikisini yan yana koyalım, birinde kağıt, filtre, tütün.... marka olan diğerinde de yine kağıt, filtre, tütün ve + olarak

o tütünün bozulmaması için koruyucu madde,
    belli bir markanın aynı miktarda nikotin, zift katran, karbon monoksit miktarı içermesi için üzerine eklenen diğer kimyasallar,
    nemlenmeyi ve kurumayı engelleyen kimyasallar,
    çabuk bitmesi için eklenen yanmayı hızlandırıcı kimyasallar,
    koku ve aroma için ekstra eklenen diğer bitki, yağ, esans, şarap vs. gibi maddeler bulunur.

her iki sigara çeşiti içinde kullanılan tütünün tarımsal bir bitki olarak yetiştirilme aşamalarında mutlaka zirai ilaçlama yapıldığını, suni gübre kullanıldığını ve büyümeyi hızlandıran hormonlar kullanılabileceğini tahmin etmekle beraber bu koşulları her iki tütünün eşit olarak paylaştığını düşünsek de yukarıda saydığım nedenler içinde normal sigaranın daha fazla zararlı kimyasal içermesi, normal sigaraları üretenlerin bir adet sigara için harcadığı tütün miktarını en aza indirmek için fabrikada tütünleri olabildiğince toza yakın büyüklükte kullanmaları ve bunları sigarayı doldurmuş şekilde göstermek için hava ile karıştırarak uygulamaları başka bir tehlikeyi daha davet ediyor o da fazladan nikotin... evet, normalde bir adet sigarayı elde doğal tütünle sarmak için 1 gr tütün gerekirken sigara markaları bu kadar tütün kullanmamak için tütünü fabrikata çok ama çok çok ince kıyıyor hatta toz haline yakın bir şekle getirip sonra havayla karıştırıp sigarayı dolduruyor, peki bu niye kötü bir şey derseniz onu da şöyle izah edeyim, bir gram doğal tütündeki nikotin miktarını sağlayabilmek için daha az tütün kullanılınca o az doldurulan tütüne yapay yoldan elde ettikleri nikotini ekliyorlar, bu normalden daha fazla nikotini vücudunuza alma anlamına geliyor...

sonuç olarak her ne kadar her çeşit tütün ürünü zararlı olsa da saf tütünden elle sarılan sigara, içinde bin tane numara olan fabrikasyon üretim marka sigaralar kadar zararlı olamaz... bu tabii ki birinden günde bir paket içiyorsan diğeri daha zararlı değil diye üç paket içebilirsin bir şey olmaz anlamına gelmiyor, sadece içindeki aşırı yüklenmiş kanserojen kimyasal madde bakımından hangisinin daha da zararlı olduğunu gösterir o kadar. en iyisi hiç içmemek... doğadaki normal canlıların böyle bir zorunluluğu yok, sigara ve diğer tütün ürünlerini tüketmek; insanın sağlığını bozan, üreticilerin cebini doldurup içene hem maddi hem fiziki zarar veren kültürel ve sonradan öğrenilmiş davranış biçimlerinden başka bir şey değildir... sen içiyor musun dersen ne yazık ki evet... ama hiç içmemiş olmayı inan çok isterdim, hayatımda en pişman olduğum şeylerden biridir, kimseye hiçbir şeklini tavsiye etmem.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Sarma Sigara Normal Sigaradan Daha Zararlı Mıdır?

Sarma sigara, genellikle saf tütünden yapılan ve kağıda sarılan bir sigara türüdür. Normal sigara ise işlenmiş tütün, katkı maddeleri ve kimyasallar içeren fabrikasyon bir sigaradır. Peki, sarma sigara normal sigaradan daha zararlı mıdır?

Zararlı Maddeler:

Sarma sigaralarında normal sigaralarda bulunan birçok zararlı madde bulunur, ancak genellikle daha düşük konsantrasyonlarda. Örneğin, sarma sigaralar nikotin, katran ve karbon monoksit içerir.

Ek Maddeler:

Normal sigaralarda, lezzet arttırıcılar, yanmayı düzenleyiciler ve diğer katkı maddeleri gibi ek kimyasallar bulunur. Sarma sigaralarında bu tür ek maddeler bulunmaz.

Kağıt Kalitesi:

Sarma sigaralarında kullanılan kağıt kalitesi, zararlı maddelerin salınımını etkileyebilir. Ağartılmamış veya kimyasal işleme tabi tutulmamış kağıtlar daha az zararlı madde salar.

İçme Şekli:

Sarma sigaralar genellikle normal sigaralardan daha yavaş ve daha az derin çekilerek içilir. Bu, bir oturuşta alınan zararlı madde miktarını azaltabilir.

Genel Zararlılık:

Araştırmalar, sarma sigaraların normal sigaralara göre biraz daha az zararlı olabileceğini ancak yine de önemli ölçüde zararlı olduğunu göstermiştir. Her iki sigara türü de akciğer kanseri, kalp hastalığı ve diğer sağlık sorunları riski taşır.

Sonuç:

Sarma sigara, normal sigaradan biraz daha az zararlı olabilir, ancak yine de önemli ölçüde zararlıdır. Tütün içmenin herhangi bir formu sağlığa zararlıdır ve sigarayı bırakmak en sağlıklı seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sarma daha zararlı

• Zeytinyağlı sarma yaparsan yararlı knk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiside öldürüyor o nedenle bence buna takılıp zaten sigara ile kısıtlanan zamanınızı boşa harcamayın!
  • Sarma sigara normal sigara kadar işlemden geçmiyor, ikisini de içiyorum ikisi de aynı mok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ss4Gogeta

Sarma sigara normal sigara kadar işlemden geçmiyor, ikisini de içiyorum ikisi de aynı mok.

işlemden geçince dahamı az zararlı oluyo acaba en temizi içmemekte oda zor

• Simone Simons kullanıcısına yanıt
    tabii ki ikisi de zararlı ama aynı ebatta aynı miktarda tütüne sahip iki çeşidi karşılaştırmak gerekirse saf tütünle sarılmış sigaranın zararı normal paket olarak satılan piyasa markalarının sigaraları kadar yüksek miktarda zarara sahip değil diye düşünüyorum. (bu diğerinin zararsız olduğu anlamına gelmiyor)
    ikisini yan yana koyalım, birinde kağıt, filtre, tütün.... marka olan diğerinde de yine kağıt, filtre, tütün ve + olarak

belli bir markanın aynı miktarda nikotin, zift katran, karbon monoksit miktarı içermesi için üzerine eklenen diğer kimyasallar,
    koku ve aroma için ekstra eklenen diğer bitki, yağ, esans, şarap vs. gibi maddeler bulunur.

her iki sigara çeşiti içinde kullanılan tütünün tarımsal bir bitki olarak yetiştirilme aşamalarında mutlaka zirai ilaçlama yapıldığını, suni gübre kullanıldığını ve büyümeyi hızlandıran hormonlar kullanılabileceğini tahmin etmekle beraber bu koşulları her iki tütünün eşit olarak paylaştığını düşünsek de yukarıda saydığım nedenler içinde normal sigaranın daha fazla zararlı kimyasal içermesi, normal sigaraları üretenlerin bir adet sigara için harcadığı tütün miktarını en aza indirmek için fabrikada tütünleri olabildiğince toza yakın büyüklükte kullanmaları ve bunları sigarayı doldurmuş şekilde göstermek için hava ile karıştırarak uygulamaları başka bir tehlikeyi daha davet ediyor o da fazladan nikotin... evet, normalde bir adet sigarayı elde doğal tütünle sarmak için 1 gr tütün gerekirken sigara markaları bu kadar tütün kullanmamak için tütünü fabrikata çok ama çok çok ince kıyıyor hatta toz haline yakın bir şekle getirip sonra havayla karıştırıp sigarayı dolduruyor, peki bu niye kötü bir şey derseniz onu da şöyle izah edeyim, bir gram doğal tütündeki nikotin miktarını sağlayabilmek için daha az tütün kullanılınca o az doldurulan tütüne yapay yoldan elde ettikleri nikotini ekliyorlar, bu normalden daha fazla nikotini vücudunuza alma anlamına geliyor...

sonuç olarak her ne kadar her çeşit tütün ürünü zararlı olsa da saf tütünden elle sarılan sigara, içinde bin tane numara olan fabrikasyon üretim marka sigaralar kadar zararlı olamaz... bu tabii ki birinden günde bir paket içiyorsan diğeri daha zararlı değil diye üç paket içebilirsin bir şey olmaz anlamına gelmiyor, sadece içindeki aşırı yüklenmiş kanserojen kimyasal madde bakımından hangisinin daha da zararlı olduğunu gösterir o kadar. en iyisi hiç içmemek... doğadaki normal canlıların böyle bir zorunluluğu yok, sigara ve diğer tütün ürünlerini tüketmek; insanın sağlığını bozan, üreticilerin cebini doldurup içene hem maddi hem fiziki zarar veren kültürel ve sonradan öğrenilmiş davranış biçimlerinden başka bir şey değildir... sen içiyor musun dersen ne yazık ki evet... ama hiç içmemiş olmayı inan çok isterdim, hayatımda en pişman olduğum şeylerden biridir, kimseye hiçbir şeklini tavsiye etmem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ONALTIKIRKALTI

tabii ki ikisi de zararlı ama aynı ebatta aynı miktarda tütüne sahip iki çeşidi karşılaştırmak gerekirse saf tütünle sarılmış sigaranın zararı normal paket olarak satılan piyasa markalarının sigaraları kadar yüksek miktarda zarara sahip değil diye düşünüyorum. (bu diğerinin zararsız olduğu anlamına gelmiyor)

hocam sen baya yetkili bi abiye benziyosun bende ünide başladım 6 ay kadar oldu başlayalı para dayanmıyo normal sigaraya sarma daha ucuz bi soriyim dedim verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

• Sarma sigaraya alışırsan emin ol paket sigara içmek istemezsin. Ama tütünü doğru almakla başla işe. Yoksa 2001 içip paket sigaraya laf atmış gibi olursun. Çevrende illaki vardır tütün alan arkadaşların onların sigaralarından deneyip hafif-orta-sert vs. hangi tütün daha güzel onu seçmeye çalış. 5liralık tütün - 5liraya 200lü filtre - 5-10liraya da sarma makinesi alıp denersin bir süre. Zarar açısından bakarsak bende üstteki arkadaş gibi düşünüyorum. En azından extra kimyasallar yok içinde.

1 kutu filtreyle(200tane) yaklaşık 15liralık tütün sararsın. 20-25 liraya 10paket falan çıkmış olur sarmana göre. Bayağı uygun bence. Gidip sürekli 7-8lira vermektense bir dene sarmayı. Bir süre sonra zaten kendin değişik değişik tütünler alıp karıştırırsın vs. değişik tatlar denemiş olursun
  • Extra kimyasallar olmadığı için sarma sigara daha az zararlı bence, ama paketten aldığım tadı alamıyorum bi türlü. Yazın 4 arkadaş tatilde çerez yer gibi sarıp sarıp içiyorduk bi salata tabağı(evde küllük yoktu) dolusu izmarit birikiyordu akşama kadar, içtiğimizden de bi şey anlamıyorduk
  • Tütünün düzgününü bulursan sarma daha iyi geliyor. Zararı normal sigaraya göre daha az kanımca. Katkı maddesi daha az. Bir ay tütün içince normal sigara saman gibi geliyor. Tabi bırakmak en iyisi ama hep yolun başından döndüm . Geçen gün arkadaş bahsetti Allen Carr isminde birisinin bir videosu varmış ve gerçekten etkili bir şekilde sigaradan soğutuyormuş. Bir saatlik video. İçimden gelipte bir türlü izleyemedim videoyu. Hatta geçenlerde konusunu görmüştüm aşağıya koyuyorum linkini. Sarma içersen diğer insanlar seni aşağılık kompleksine sokabilirler. Hiçbirine kulak asma, günlük 7-8 TL sigaraya vermek akıl işi değil gerçekten.

http://forum.donanimhaber.com/m_38787811/f_//tm.htm#38787811

• Sen Kısa Laci 2001 içmemişsin hacı hiç heralde
    Camelcıyım fakat F/P olarak top 3'te benim için 2001

• quote:

Orijinalden alıntı: Eldarion

Sen Kısa Laci 2001 içmemişsin hacı hiç heralde
    Camelcıyım fakat F/P olarak top 3'te benim için 2001

Doğrudur bro içmedim hiç 2001 ama kamyoncu sigarası-ağır diye geçer ya hep lafı açılınca ondan dedim
  • silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekeno -- 19 Aralık 2020; 12:7:35 >
  • İşlenmiş tutunde fate zehiri tahil 121 ayrı kimtasal var.açık tunde daha az

• Konuyu hortlatacağım mecburiyetten. 5 yıldır sarma açık tütün içicisiyim. son 1 yıldır tütünlerde hile 10 kat arttı. Her türlü pislik var içinde kükürtten tutun da bakteri-mantar toksiklerinden ciğeri elime alıyordum. Adamlar para kazanmak için kendi dışkısını bile koyar ağırlığı artsın diye.

açık tütünü saf tütün sanmayın burası türkiye kim kime dum duma düdüklemeye çalışıyor herjes birbirini.

Bulabiliyorsanız gidin tarladan satın alın kurup kesin. yoksa eşek boku içersiniz söylemedi demeyin. :D

Buralarda sarma paketler 5 tl oldu talepten dolayı. Camel 10 lira bildiğiniz gibi. Sİgarayı azaltıp dengeledim aradaki fiyatı. 2 günde 1 paket içiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rexpos -- 19 Ocak 2018; 13:43:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexpos

Konuyu hortlatacağım mecburiyetten. 5 yıldır sarma açık tütün içicisiyim. son 1 yıldır tütünlerde hile 10 kat arttı. Her türlü pislik var içinde kükürtten tutun da bakteri-mantar toksiklerinden ciğeri elime alıyordum. Adamlar para kazanmak için kendi dışkısını bile koyar ağırlığı artsın diye.

açık tütünü saf tütün sanmayın burası türkiye kim kime dum duma düdüklemeye çalışıyor herjes birbirini.

Bulabiliyorsanız gidin tarladan satın alın kurup kesin. yoksa eşek boku içersiniz söylemedi demeyin. :D

Buralarda sarma paketler 5 tl oldu talepten dolayı. Camel 10 lira bildiğiniz gibi. Sİgarayı azaltıp dengeledim aradaki fiyatı. 2 günde 1 paket içiyorum.

Anılarım canlandıkonuyu açtığımda sigaraya başlayalı 6 ay olmuştu şimdide bırakalı 2 ay oldu nerdeyse dahada Allah bulaştırmasın verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam insanlar bilgilenmiş olur

• Yaprak sarma sigaraların pek bi zararı yok

• kısa parlıament içiyordum günde 1.5 paket,, baktım ekonomide koca bir delik açıyor filtreli sarma tütüne geçtim, filtreli sarma tütünün kartonu 35 tl parlıamentin kartonu 135 tl, her kartonda 100 tl, 5 kartonda 500 tl giriyordu artık girmiyor ,, içimi fena değil, f/p olarak iyi , sağlıklımı derseniz ikisininde sağlıklı olduğunu zannetmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.