Şimdi Ara

Şarzlı Piller hakkında yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben mp3 playerım için C.F.L. marka 1100mAh AAA şarzlı pil aldım 2 tane.
    Elimde de bir adet 55mAh çıkış veren ama AA pilleri şarz eden bir şarz aleti var.
    Bu şarz aletini arka sacını biraz ileriye montajlayarak AAA boyutuna getirdim.
    Pilin üzerinde Standard Charge 10 saat 110mAh, Fast charge 3 saat 330mAh diyor.
    Ve ben pillerimi kısa sürede şarz etmek istiyorum. Ama bu şarz aletiyle bunu yapmam pek mümkün değil gözüküyor.
    Ama arkadaşım Nokia Cep telefonu şarz aletini iki AAA pil alan bir pil yuvasına bağlamış ve öyle kullanıyor.
    Pil ve şarz aleti ısınıyor diyor ama 2 saatte şarz ediyorum diyor. Pillerime bir şey olsun istemiyorum.
    Şimdi sorulara geçelim.

1. Böyle bir şarz ne kadar uygundur?
    2. Pil şarz ederken sadece mAh mı önemlidir, verilen voltaj en fazla ne kadar olabilir?
    3. Mp3player'ım 1.5V pille çalışıyor ve 4 kademe pil göstergesi var. Yeni şarz ettiğim 1.2voltluk pille ilk kademe bir kaç dakikada gidiyor, hatta bazen ilk takılışta bile 3 kademe gösteriyor. Bu 1.2V olmasından mı kaynaklanıyor, yoksa pilleri iyi şarz edemiyor muyum?
    4. Nokia şarz aletiden kendime bir pil şarz aleti yapabilir miyim? Output 3.7V 355mAh voltu ne kadar önemli? Bu voltu direnç bağlayarak düşürebilirmiyim?
    5. Pil şarz aletlerinin arkasında VA diye bir şey var 0 nokta bilmem kaçlı küçük bir değer oluyor genellikle o ne acaba?

Eğer bu sorularıma cevap alabilirsem çok mutlu olurum
    Şimdiden yardım eden ve etmek isteyen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazibicer -- 21 Ocak 2007; 17:39:40 >

• 10 kişi görüntülemiş başlığı bi kişi cevap vermmeiş. Sağlık olsun.
    Ben bu forumda aradağımı bulurum hemen diyordum, çünkü önceden baya derdime çare bulmuşlardı forumdaki arkadaşlar.
    Şimdi ilgilenen olmadı herhalde
  • Şarj aletinin verdiği akım biraz göreceli olmuş. 55 mi, 110 mu, 330 mu? Normal olanı, pillerin, verdiği akımın 1/10'uyla 10 saat şarj edilmeleri. Hızlı şarj özel devre ve uygun pil gerektirir. Elinizdeki şarjör pile uygun değerde değilse, oran yoluyla uygun şarj süresini bulabilirsiniz. Sizdeki şarjörde standart şarj 110 mA'se, 10 saat şarj gerekir. Pil yuvasını modifiye etmeniz isabet olmuş.

Günümüzde piller artık 1.2 V, 1.5 değil. Ama kullanacağınız cihazlar açısından pek farketmez.

Nokia şarj aleti tek başına yeterli değil bence, gerilimi de uygun değil zaten. Pratikte verimli olabilir ama, pilin ömrü kısalacaktır.
  • Arkadaşım cevap elbette verilir.Ama bu konu öyle çok yerde anlatıldı ki cevapsız kalman ondandır.Elindeki şarj aleti şimdiki gibi yüksek kapasiteli pillerin olmadığı zamandan kalma.Ben şarj aletini söktüm ve pil yatağına giden direnci iptal ettim.O zaman şarj akımı 130 miliampere yükseldi. Ama gene de çok pahalı değiller artık.yeni ve şarjı kesen otomatik bi alet al derim ben.
  • Şarj olarak düzeltelim öncelikle
    Mp3 playerin standart çin üretimi olanlardan olmalı. (minton vesaire). Bende de aynısından var, öyle hatalı bir ölçüm yapmasının sebebi, pilleri 1.5V olarak öngörmesi. Senin de düşündüğün gibi aslında bir sorun yok.
    O sıfır nokta bilmemkaçlı değer, şarj aletinin ürettiği güç değeridir. Bendeki şarj aletinde 1.5VA yazıyor örneğin.
    Nokia'ya gelince. İlk olarak gerilim çok fazla. İki pil için 3V olmalı o değer. Akım seviyesi de aslında biraz fazla, pillerin ısınması fazla voltajdandır. Sonuçta, cep telefonu şarj aletiyle cep telefonu şarj etmek daha iyi bir seçim olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.