SATA 1 uyumlu anakartlara (Asus P4P 800 X) SATA2 HDD takılabiliyormu? Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
ewt çoğunlukla sata2 hddlerde SATAI hız limit jumperı bulunuyor sorun yaşarsan onuda SATAI moduna alırsın
Ben samsungları jumper değiştirmeden SATAI anakartımda kullandım sorunla karşılaşmadım
Galiba sadece samsung disklerde jumper ayarı var sata 1 veya 2 için ama her anakart için gerekli değil bu bazı anakartlarda sorun olursa jumperı sata1 konumuna getiriyorsun ama genelde hiçbir sorun çıkmaz çalışır.
peki jumper ı ayarladık sorunsuz çalışıyor diyelim ama SATA2 hızında çalışırmı? yani 300MB/sn hızında çalışırmı bu anakartta (P4P 800 MX socket 478)
WD 250GB SATA2: Aynı diski kullanan tanıdığım Epox 9NPA+ Ultra ile SATA2 olarak kullanıyor. Ben ise, Nforce4 chipsetli Epox 9NPAJ ile SATA1 olarak kullanıyorum ama HDD üzerinden jumper ayarı yapmadım. İkmizin de HD Tach ve PCMark sonuçları birbirimizin aynısı. Hatta benim kopyalama biraz daha yüksek. Sanırım soruna cevap olmuş ve SATA2'nin piyasa stratejisinden başka bir işe yaramadığını farketmişsindir.