Şimdi Ara

sata ahci yardım lütfennn

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim sorunum sata ahci hakkında.965pm ICH8 chipsetli bi laptopum var.eskiden binbir güçlükle xp yüklemiştim sonradan satayıda aktif etmiştim. pc ye virüs girdi sp3 lü bi xp cd sine sata driver gömdüm. bilgisayar xp yi yükledi harddisk görmeme gibi bi problem olmadı.ancak kurulum btip ilk başlangıçta mavi ekranla karşılaştım.biostan sata ahciyi kapadım açıldı.şimdi sata ahciyi tekrar aktif etmek istedim ancak bi türlü olmuyo. birincil ide kanalına sürücü güncelle diyerek ıch8 hem hbm olarak gösterip resetleyince biostan ahciyi açtım olmadı.kapamak zorunda kaldım ahciyi.çeşitli yabancı kaynaklı sitlerden araştırma yaptım regedit dosyasıyla bi şeyler yaptım. intel matrix storage yi -a diye açıp yaptım olmadı. BU SATA AHCİYİ NASIL NASIL AÇICAM. YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK MİNNETTAR KALIRIM. herkese şimdiden TEŞEKKÜRLER...

laptop msi gx700
    İNTEL T7700 core 2 2.4 ghz işlemci
    965pm ıch8 chipset
    sata2 seagate 7200 rpm 320 gb harddisk
    8600m gt ekran kartı

aygıt yöneticisinde ide atapi denetleyicileri sekmesinde şu aygıtlar var.
    birincil ide kanalı
    ikincil ide kanalı
    İNTEL ICH8M 3 PORT SERİAL ATA STORAGE CONTROLLER -2828

• Xp gomeceksen nlite ile dene ve en son ahci driveri intelden indirerek dene. ama bu kadar iyi makinen var madem neden windows 7 kullanmiyorsun diye sormak istiyorum
  • zaten nlite ile gömdüm. xp ye gelince. oyun oynuorum ve shift dirt 2 hot pursuit gibi oyunlar xp de daha performanslı oldu.win 7 deyken aynı oyun ayarlarındayken shift 15-17 fps idi xp de 30 fps.dirt 2 de aynı şekilde.yeni çıkan hot pursuiti win 7 de deneme şansım olmadı henüz.
  • bu sorunu bilen yok heralde. neyse konuyu okuyup aynı sıkıntıyı yaşayan olabilir die yazıyorum. tekrar format atıp sp li xp kurdum. ardından birincil ide kanalını güncellemeli yöntemi denedim oldu. sorun sp te mi bilmiyorum ama böyle halloldu ancak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.