Şimdi Ara

crossfire etkinleştirme ( yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Şuan 2 adet hd 7850 sapphire 2 gb 256 bit erkan kartım var ikiside pcye bağlı ikisininde fanları çalışıyor.amd catalyst sayfasından crossfire etkinleştirdim fakat diğer ekran kartı hiç ısınmıyor.Isınmadığı gibi AMD catalyst sayfasındaki değerleride %0 da. Problem nedir ?

EdİT: Oyuna girince GPU ve bellek saati değişti.Fakat aktivite hala %0 da

Aşşağıda resimlerle derdimi anlatabilmişimdir umarım.Bilgisayarı kapatım açtım 1-2 kere ama hala aynı :/

http://i.hizliresim.com/lYrmbX.jpg
    http://i.hizliresim.com/VpXm3n.jpg
    http://i.hizliresim.com/nPmZJ0.jpg

Birde bu ekran kartlarından sıcaklık kaç olmalı max ?

3dmark 11 test
    http://i.hizliresim.com/38YaBO.jpg
    http://i.hizliresim.com/RyoVLG.jpg

hala aktif mi değil mi anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFantastiC -- 27 Nisan 2014; 3:06:26 >

• 3d mark 11 testi yap bakalım... Oradan anlaşılır 2. akrt aktif mi değil mi diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

3d mark 11 testi yap bakalım... Oradan anlaşılır 2. akrt aktif mi değil mi diye :)

yaptım ama anlamadım nedir ne değildir :) resim ekliyorum ilk msjıma
  • furmak son testrı uygulayınız 15 dk lık 109* p testını. monıtorunuzun 1090 p full hd olduğunu var sayarak yazıyorum.
    programı ındırın sol ust kosesınde bır cok değer goruceksınız.
    2 gpu yanı ekran kartınaınında gpu yulanım yüzdeleri % 98 yüzde 99 olmalı.
    eger olmuyor ıse o ekranda gordugunuz verılerde cf etkınleşsirememişsiniz.
    kolay gelsın.
  • arkadaşlar bunun daha kolay bi yöntemi yok mudur ?
  • Kartların yerini değiştir.yada cfyi off yap Isınmayan kartı kullan belki kartın kondastorlerimi nedir onlar zarar gormuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi o 1080p değil miydi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 DMZ açma yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam şuan iki kartta ısınıyor.ama ben aktif mi değil mi onu anlayamıyorum.problemim o :/
  • MrFantastiC kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda performans artışı oldumu cf den önce nasıl sonuç alıyodun.

• biraz oldu sanki ama az gibi.
  • MrFantastiC kullanıcısına yanıt
    Kartın birini çıkar test ettiğin oyuna tekrar gir fark oldumu olmadımı anlarsın.

• 10 fps kadar artıyo
  • Crossfire'de masaüstünde ikinci kart çalışmaz oyuna girince çalışır.ULPS deniyor bu olaya elektrik tasarrufu için.Google'a ULPS disable diye yazarsan küçük araçlar var bu özelliği kapatmak için.Gpu-z isimli programı indir sağ yukarılara doğru ? simgesi var pcie sekmesinde.onu seçer tam ekran da yaparsan iki kartın da çalıştığını görebiliyor olman lazım.Daha başka arkadaşların dediği gibi ikinci kartı kapatıp bir test yaparsın heaven 3dmark gibi sonra ikinci kartı aktif et bu tip testlerde az değil baya farketmesi lazım ama oyunlarda aynı şekilde ikiye katlama gibi farketmez oyununa göre değişir ama %70-80 her halukarda farketmesi lazım.
  • Oyunlarda da kapalıysa biraz garip olacak ama Crossfire koprusunu taktınız mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Dunn

Oyunlarda da kapalıysa biraz garip olacak ama Crossfire koprusunu taktınız mı

takılı tabi hocam :))
    quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

Crossfire'de masaüstünde ikinci kart çalışmaz oyuna girince çalışır.ULPS deniyor bu olaya elektrik tasarrufu için.Google'a ULPS disable diye yazarsan küçük araçlar var bu özelliği kapatmak için.Gpu-z isimli programı indir sağ yukarılara doğru ? simgesi var pcie sekmesinde.onu seçer tam ekran da yaparsan iki kartın da çalıştığını görebiliyor olman lazım.Daha başka arkadaşların dediği gibi ikinci kartı kapatıp bir test yaparsın heaven 3dmark gibi sonra ikinci kartı aktif et bu tip testlerde az değil baya farketmesi lazım ama oyunlarda aynı şekilde ikiye katlama gibi farketmez oyununa göre değişir ama %70-80 her halukarda farketmesi lazım.

cata panelinde oyuna girince aktiflik oynuyo %20 lerde falan oldu sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: MrFantastiC

quote:

Orijinalden alıntı: Dunn

Oyunlarda da kapalıysa biraz garip olacak ama Crossfire koprusunu taktınız mı

takılı tabi hocam :))
    quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

Crossfire'de masaüstünde ikinci kart çalışmaz oyuna girince çalışır.ULPS deniyor bu olaya elektrik tasarrufu için.Google'a ULPS disable diye yazarsan küçük araçlar var bu özelliği kapatmak için.Gpu-z isimli programı indir sağ yukarılara doğru ? simgesi var pcie sekmesinde.onu seçer tam ekran da yaparsan iki kartın da çalıştığını görebiliyor olman lazım.Daha başka arkadaşların dediği gibi ikinci kartı kapatıp bir test yaparsın heaven 3dmark gibi sonra ikinci kartı aktif et bu tip testlerde az değil baya farketmesi lazım ama oyunlarda aynı şekilde ikiye katlama gibi farketmez oyununa göre değişir ama %70-80 her halukarda farketmesi lazım.

cata panelinde oyuna girince aktiflik oynuyo %20 lerde falan oldu sanırım

kullanım yüzdesine bakmayacaksın ben ondan bahsetmiyorum %80 diye.cf'yi kapattin heaven yaptın 20 fps çıktı, cf'yi açtın bir daha yaptın 40 fps çıktı benim yüzde dediğim bu.buradan anlarsın cf düzgün çalışıyor mu diye.cf'yi açtığın halde yine 20 fps çıkarsa çalışmıyor demektir.

• Msi afterburner + hwinfo ile nette nasıl OSD yapacağın anlatılıyor. Msi afterburner hwinfo osd yaz çıkar youtubeda

• quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Abi o 1080p değil miydi?

aynen dediğiniz gibi 1080 p
    harf yazım hatası yapmışım her zamanki gibi.
  • Bizim için sorun değilde bilmeyenlerin kafasında yanlış kalmasın diye söylemek istedim kusura bakma.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1zeus1

Bizim için sorun değilde bilmeyenlerin kafasında yanlış kalmasın diye söylemek istedim kusura bakma.

haklısınız biraz daha özen göstermem lazım foruma yazı yazar iken.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.