Şimdi Ara

Sata destekleyen anakarta Sata2 HDD?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aradım ama bu soruya bir cevap bulamadım. Bilgisayarımın anakartı Abit SG-80. Üzerinde şu anda Samsung 160 GB bir HDD mevcut. 500 GB'lık bir HHD almak istiyorum. Yavaş yavaş bilgisayarıda değiştiricem bu yüzden SATA 2 bir HDD almak istiyorum ve "500 GB SEAGATE 7200 NCQ SATA2" HDD sıfır 200 YTL'ye alma imkanım var şuan.

Ancak 2 şeyi bilmiyorum:

1- Anakart SATA desteklitor ama, SATA2 desteklemiyor. Bu sorun olurmu. Yani hiç çalıştırmaz mı yoksa SATA2'de olsa HDD onu SATA hızında mı çalıştırır.
    Eüer böyleyse olsun varsın tabiki.
    2- HDD'lerden biri SAMSUNG, biri SEAGATE bu herhangi bir sorun yaratır mı?

Konu için kusura bakmayın. Aradım ama cevap bulamadım. İlgilenenler için şimdiden teşekkür..

• Arkadaşım bende dün seagate sata2 250gb baracuda aldım ve sata1 destekleyen anakartıma taktım ancak 137gb a kadar gördü ... Araştırdım bu problem bios yüzünden oluşuyormuş. Henüz bir çözüm bulamadım (anakartın biosunu güncelledim ama olmadı) .. Bakalım 137gb olarak yetinicem sistemi yenileyene kadar sanırım .. Bu durum hakkında yorum yapabilecek arkadaşların mjlarını bekliyorum ..
  • bende 865pe chipsetli foxconn anakart var doğal olarak sata 2 testeklemiyor ama ben sata 2 olan hitachi 320gb harddiski kullanıyorum tabiki sata 2 hızında çalışmıyor ayrıca sistemimde bide samsung 40gb harddisk var
  • sata 2 ile sata arasında ben gözle görülen bi fark göremedim ya çok az yada sallamadan başka bir şey degil
  • dene
    quote:

Orjinalden alıntı: erdula_5

Arkadaşım bende dün seagate sata2 250gb baracuda aldım ve sata1 destekleyen anakartıma taktım ancak 137gb a kadar gördü ... Araştırdım bu problem bios yüzünden oluşuyormuş. Henüz bir çözüm bulamadım (anakartın biosunu güncelledim ama olmadı) .. Bakalım 137gb olarak yetinicem sistemi yenileyene kadar sanırım .. Bu durum hakkında yorum yapabilecek arkadaşların mjlarını bekliyorum ..

denetim masası-yönetimsel araçlar-bilgisayar yönetimi-disk yönetimine gel.oradaki ham bölümü etkinleştir.
    @logan.pl diskin via çipsetli değilse sorun yaşamazsın.zaten kendin de söylemişsin via çipsetli değil.zaten sata-sataII arasında fark yok.ancak kullanacağın disk güzel disktir hayırlı olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: valenciaendoor

dene
    quote:

Orjinalden alıntı: erdula_5

Arkadaşım bende dün seagate sata2 250gb baracuda aldım ve sata1 destekleyen anakartıma taktım ancak 137gb a kadar gördü ... Araştırdım bu problem bios yüzünden oluşuyormuş. Henüz bir çözüm bulamadım (anakartın biosunu güncelledim ama olmadı) .. Bakalım 137gb olarak yetinicem sistemi yenileyene kadar sanırım .. Bu durum hakkında yorum yapabilecek arkadaşların mjlarını bekliyorum ..

denetim masası-yönetimsel araçlar-bilgisayar yönetimi-disk yönetimine gel.oradaki ham bölümü etkinleştir.
    @logan.pl diskin via çipsetli değilse sorun yaşamazsın.zaten kendin de söylemişsin via çipsetli değil.zaten sata-sataII arasında fark yok.ancak kullanacağın disk güzel disktir hayırlı olsun.

Cok tesekkür ederim yönlendirmen için .. Aynen dediğin işlemleri yaptım ve tanıttım diski ve 2. disk olarak kullanıyorum ..Ancak bilg yeni diskimden boot edilemiyor. Yani 2. bir vista kurduğumda yeni diskime, eski diskim aktif olduğunda (boot sıralamasında) bilg acılıyor iptal ettiğimde ise yeni diskten acılmıyor. p4p800 asus anakartımla bu yeni diski pri master olarak kullanamayacağım anlaşılan.

• @Logan.PL bende de aynı anakakardan var bende Sata2 olayını soracaktım boot dışında herangi bir eksi yönü var mı eksik görmefalan gibi sata2 nin birde kopyalama hızı ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rosenrot -- 9 Ağustos 2007; 9:40:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sata ssd önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben bizzat yaşadığım için cevap vereyim ..eksik görme problemi xp de sp2 deki gibi vista da da otomatikman çözülüyor rosenrot.Kesinlikle hızlı ide lere göre. Ancak yukarıda bahsettiğim olay can sıkıyor .. Ben bu hız artışını sistemi yeni diske kurarak yaşamak istiyordum ama bu mümkün değil çünkü boot yeni diskten yapılamıyor.
  • @erdula_5 cevabınız için çok teşekkür ederim. Bakalım inşallah karar değiştirmezsem bende bi 200 Gb lık Sata2 alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.