Şimdi Ara

Sata Disk - ACPI / MPS sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 Hafta önce Samsung 160 GB SATA disk aldım.Kurulum & tanıma gibi aşamalarda hiç takılmadım.

İlk XP yüklememde aygıt yöneticisinde bilgisayar dalında '' APCI çok işlemcili bilgisayar '' diyordu ve aygıt yöneticisinde işlemci sekmesi vardı.

Ama tekrar format atıp XP yüklemem gerekti daha sonra aygıt yöneticisinde bilgisayar sekmesini tıkladığımda baktığımda ''MPS tek işlemcili bilgisayar'' olarak göründü.

Buda beraberinde XP'nin kapanırken ''BİLGİSAYARINIZI GÜVEN İLE KAPATABİLİRSİNİZ'' sorununu geirdi.Yani ben manual olarak kapatmak zorunda kalıyorum PC'yi.

Ek olarak aygıt yöneticisinde İŞLEMCİ sekmesi gözükmüyor. (Çok enterasan)

Aynı windows'u IDE diskime yükledim ama ondan her şey normaldi.Yani ben Windows'u SATA diske yüklersem bu sorun çıkıyor.

Yapılabilicek her şeyi denedim BİOS ayarları / Microsoft'un yardım mekaleleri / REGEDİT ayarları hatta fazlasını 1 haftadır bu problem ile uğraşıyorum.

Sistemim ,

P4 HT 3.00

1 GB Ram

GİGABYTE 8***-FX-LGA 775 SİS 945 ChipSet anakart

Radeon 1600 Pro ekran kartı

Yalnız dip not olarak şunu ekleyebilirim ,

Bilgisayarım / Sağ tık / Yönet

Bilgisayar yönetimi / DİSK YÖNETİMi

Burda IDE sürücümün durumu çevrim için ve yanında (SYSTEM) yazıyor (ONDADA WİNDOWS YÜKLÜ)

SATA diskimde çevrim içi ama (ÖN YÜKLEME) yazıyor.

Sonuç olarak ben bunu nasıl APCI oalrak çeviricem

Gerçekten çok zor durumdayım takıntı oldu bu problem bende.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkür ederim

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColD_X -- 17 Ocak 2007; 13:45:10 >

• SP2 yüklmü diye sorayım daha önce benimde başıma gelmişti sp2 yokken sp2 çıktıktan sonra düzeldi.
  • Evet genelde herkez bunu çözüm olarak gösteriyor.Daha SP2 entegreli CD bulamadığım için yükleyemedim ama SP1 entegreli yükleme yapıp SP2'ye yükselttim

Ama önemli bir nokta var,

SP olmayan bir windows yüklemiştim ilk yükleyişimde ve bu sorun yoktu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 1TB HDD MBR SORUNU
    10 yıl önce açıldı
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.