Şimdi Ara

Sata Disk ve Siyah Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar, 10 aydır hiçbir sorun yaşamadan kullanıyorum harddiskimi (Seagate 500gb Sata2 32mb cache) fakat 2 gün önce pcyi açtığımda windows başlarken ( Hoş Geldiniz yazısı gelmeden) siyah ekran geliyor ve saatlerce bile beklese gelmiyor masaüstü, önce güvenli modda açmayı denedim yine açılmadı sonra format atmaya karar verdim format atarkende ön yüklemeler bittikten sonra windowsun hangi sürücüye kurulacağı ekranı gelmeden "Altta viasraid diski inceliyor" diyor ve yine saatlerce beklese bile öylece donup kaliyor pc. Anlayacağınız formatta attırmıyor, bende bugün eski 40gb'lık samsung ide harddiskimi taktim en azından içindeki bilgilerden kurtarabildiklerimi kurtarayim diye ancak iki disk birden bağlıyken başlangıçta 40gb'lik diski özellikle seçmeme rağmen pc yine windows başlatılıyor ekranından sonra siyaha düşüp donuyor. Fakat sata diski söktüğümde yani sadece 40gb lik ide bağlıyken bilgisayar sorunsuz açılıyor. Sata kablosundan olabileceğini düşünüp yeni sata kablosu aldım ancak düzelmedi malesef =( Diske durduk yere ne olmuş olabilir acaba? Elektrikle ilgili bir problemden sıkıntı yaratmış olacağınıda sanmıyorum çünkü kesintisiz güç kaynağı (ups) kullanıyorum. Bu sorun hakkında bana yardımcı olabilecek varmı acaba? Şimdiden teşekkürler...

• Ultimate Boot Cd v4.1.1 ile sorun çözülmüştür. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiye ederim

-Cd yi boot cd olarak takın ve "Harddisk Tools" dan yanında parantez içinde Seagate/Maxtor olan seçeneği seçin ve Long Test yapın, 2 saat kadar suruyor sonra bulduğu hataları "Repair" ile temizleyin, Geçmiş Olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.