Şimdi Ara

Sata Driver Kurarken Sorun Yardım Lütfen:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Pcmi geçen akşam normal bir şekilde kapadım...

kapanış o kapanış açıldığında windows legosunu görüp reset atmaya başladı.

binbir sinirle xp cdsini takıp onarmaya çalıştım mavi ekran verdi bende deim normal bir daha kurayım.
    cdyi taktım normal bi şekilde başladı kurmaya hardiskimde sata olduğundan dolayı driver kurmam gerekliydi tam driver bölumune geldi hardiskin disketini taktım yuklerken mavi ekran hatası aldım.

Sonra vista cdsini taktım normal boot ekranı geldi kurmaya başladım yine hardiskin sürücüsünü yuklemeye çalışlırken mavi ekran hatası aldım
    dedim acaba biostanmı bi sorun oldu diye anakratın pilini söktüm sıfırladım biıosu ama yine aynı sorunlar....

Sonra birde dos ortamında fdisk yaptım.

Başta tekrar boot yapıp kurmaya çalıştım ama kurma esnasında hardiski tanıtırken yine mavi hata ekranıyla karşılaştım

BAşka hangi yöntemleri uygulayabilirim

Bu arada anakartım intel d975xbx2 ,hardisk driver marvel 61xx ......

Şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinve -- 3 Kasım 2007; 16:15:45 >

• arkadaslar mavi ekranda verilen hata;

Technical information:
    stop :0x0000008E (0x80000003, 0x8BC298C1,0x888F1B78,0X00000000)

Mv61xx.sys -Address 8BC298C1 base at 8BC1D000 Datestamp 44db9386

Bir çözüm öneri olan yokmu
  • Kardeş büyük ihtimal sata driverinde bi sorun var bu rahatlıkla anlaşılabiliyor.İnternetten anakartın kendi sitesinden sata driverini yeniden indir bence yani güncel olsun.Büyük ihtimal sorun hallolacaktır.
  • kardeş windows sata driverını bulamadığı için resletliyor makineyi sata driverını indirip kurulum sırasında diskette hazır beklet yada bidaha disketle uğraşmayım diyorsan sp2 gömülü cd kullan satayı tanır o zaman.
  • arkadaşlar çok teşekkürler güncellenmiş driveri ibndridim sorunum çözuldu

herkese çok çok teşekkürler
  • Rica ederiz kardeş...Sorununu çözdüğüne sevindim.
  • ben bulamadım,bi tane buldum 104mb.sizinkiler ise 1,44mb nasıl oluyo.harddiskim seagate barracuda 320gb 7200
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozangoren

ben bulamadım,bi tane buldum 104mb.sizinkiler ise 1,44mb nasıl oluyo.harddiskim seagate barracuda 320gb 7200

Kardeş anakartının markası ve modeli ne?
  • msi p35 neo f

aslında normal format atıyodum driver sorun olmuyodu ancak bios güncelledim.şimdi format atmak istediğimde bu sorun çıktı
  • Kardeş böyle bi anakart bulamadım ben. İşlemci tipi,chip seti ni yazabilirmisin?
  • Kardeş sitesinde sata driver yok.Buda demek oluyor ki bu anakart satayı otomatik tanıyor.Sende nasıl böyle bi sorun verdi ilginç.Peki biostan baktın mı hiç sata mı görünüyor raid mi görünüyor biosta?
  • quote:

Orjinalden alıntı: karabey_58

Kardeş sitesinde sata driver yok.Buda demek oluyor ki bu anakart satayı otomatik tanıyor.Sende nasıl böyle bi sorun verdi ilginç.Peki biostan baktın mı hiç sata mı görünüyor raid mi görünüyor biosta?

biosta boot seçeneklerinden görünüyo,ayrıca 4-5 tane giriş yeri olur ya orda da mesela 4. takılı falan olarak görüyor.ama işin içinden çıkamadım
  • Kardeş orda görmesi normal ama dediğim gibi büyük ihtimal senin hdd seçeneğinde sata yada ide yarine raid yazıyor ve anakartında da raid disk arıyor ama bulamıyor.Paki sen sadece Xp yüklerken mi bu sorunla karşılaşıyorsun?
  • quote:

Orjinalden alıntı: karabey_58

Kardeş orda görmesi normal ama dediğim gibi büyük ihtimal senin hdd seçeneğinde sata yada ide yarine raid yazıyor ve anakartında da raid disk arıyor ama bulamıyor.Paki sen sadece Xp yüklerken mi bu sorunla karşılaşıyorsun?

evet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.