Şimdi Ara

SATA HDD BİOS DA GORUNMUYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar 2 gundur format atmaya ugrasiyorum :) İNTEL D865PERL anakart modeli yalniz söle bi durum var bios da harddiski goremiyorum jumper ayarlarinida yaptim fakat yinede görmedi hdd yi anakart sata girişleride saglam bu anakartin denendi hdd yi baska pc ye taktigimda calisiyor hdd de sorun yok denendi ana neden se bios da harddiski göremiyorum bi hata yapiyorum ama nedir çözemedim bios sifirlandi pilide cikartip taktim ama nedense olmuyo bi ayar mi yapmam gerekiyo ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartal 54 -- 2 Nisan 2007; 0:23:37 >

• http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=949&OSFullName=Windows*+XP+Professional&lang=eng&strOSs=44&submit=Go%21#BIO
    bu linkten sata raid driverlarını yüklemen gerek biosun görmesi için .. ayrıca biosunuda update yapmanı tavsiye ederim eger bios tarihin eski ise ..
  • tsk kardes raidleri yuklerim ama bios hdd yi gormedi işe yararmi raid leri yuklemem söle bi durum var bios hddyi görmuyor sata direverleri yuklesemde işe yaramayiyor denedim :)) saolasin
  • bilgisayarım yönet- disk yönetimi- orada gözüküyorsa biçimlendir
  • 9.
    SATA RAID: F6 Driver Disk (Optional) [F6 INSTALL 2600.EXE] zaten bak burda sürücü diski diyor .. bunun la ancak sata diskini tanıtabilirsin sistemine .. daha sonra xp yüklemesine geçiceksin
  • serkan kardes tamam o direver ok ama söle bi durum var bios görmuyorsa hdd yi bu direver hic bi işe yaramiyor asil sorun benim pc de biosta hddyi nasil göstercem sorun bu yani o direveri da formata baslarken kullanilcak tabi intel anakartlarda pek kullanilmayada gerek kalmiyor sata direver i wia chipsetlerde genelde mecbur kaliyosun kullanmaya sata direver bizim asil sorunumuz biosta hddyi göstermek ama zaman ayirip yardim etmeye calistigin icin de cok tsk
  • BIOS guncellemesini deneyebilirsin BIOS ta görmek için
    bazı anakartlarda BIOS'ta göremiorsun ama BIOS bölümü geçtikten sonra sataların tanımladındığı ekranda görebiliorsun

BIOSTA
    BOOT Bölümündede anakarta göre değişebiliyor çıkarıla bilir disk olarak tanımlanabiliyor.

kurulumda da sata disk driver (RAID DRIVER) tanımladıktan sonra ark. dediği kurumda görür. ama BIOS 'ta guncellemede yapsan gormeme olasığı var

k. gelsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaploları degıstı
  • güc kablosunu ve sata kablosunu degiştim yinede banamisin demedi ne iştir anlamad
    m gitti
  • Farklı bir sata yuvasına bağlamayı dene.
  • bence senin hdd kinde jumper ayarlarında sorun var ... bu arada iyicene takıldım senin bu hdd ke heee neden olmuyor yawwww
  • SATA tip harddisklerde jumper ayarına gerek yoktur. BIOS'ta SATA disk desteği açma/kapama gibi bi'seçenek olduğunu okuduğumu anımsıyorum. Dikkatlice bi'göz at istersen..
  • dostum eğer münkünse sisteminde başka bir sata hdd hdd dene onuda görmüyorsa anakrtının sata girişlerinde problem olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: kartal 54

güc kablosunu ve sata kablosunu degiştim yinede banamisin demedi ne iştir anlamad
    m gitti

ozaman jumper ayarı sen cıkar benım sata takılı jumper takmadım sen cıkar fumperi öyle dene vede olmassa jumperi master olicak öylese diyerini degıstır tak öyle dene senbii

cevabnı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi >>>------> -- 3 Nisan 2007; 10:22:28 >
  • s.a kardeşler bir cok anakartta sata hdd yi göremezsin.harddiskinde sorun olabilir fakat varsayalım sorun yok ve format atmak istiyorsun yapacagın şey bir sata anakartın main driver cd sinden sata disketi oluşturmak yada setup dan sata modu ide ye cevir (coğu anakartta işe yarıyor) cd den önyükleme yaparken raid sürücüsü yüklemek isterseniz f6 ya basın diye bir yazı gececek bunu yaparsın bir süre sonra karşına aygıt belirtmek için (s) ye bas böle bir secenek gelecek ve oluşturdugun sata disketini yerleştir ve adımları takip et şayet olmuyosa hdd de sorun var ve acılışta satayı görmek istiyorsan jumper 1,5 ayarı yap.........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahin8401 -- 3 Nisan 2007; 12:38:32 >
  • ne oldu oldumu s.a kardess
  • kardesler hepinniz saolun her seyi denedim denemedigim hic bisi kalmadi butun dediklerinzi yaptim fakat bi cözume ulasamadim herkese cok tsk ederim aslinda bisi deyil gider bi İDE hdd aliriz ama bu sorunu cozemedigim icin de bunaldim biraz takinti haline geldi bu sata hdd :) ne yapalim saglik olsun zaman ayirip yardim etmeye calistiginiz icin cok saolun herkese iii günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.