Şimdi Ara

Sata hdd'li pc'lerde optik okuyucu bağlantıları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sata hdd'li pc'lerde optik donanımlar birincil ide konnektördenmi yoksa ikincil ide konnektörtenmi bağlanır(daha doğrusu herhangi birine bağlamak birşey farkedermi?)? Mastırmı yoksa slavmı yapılır?

• Birden fazla bağlarsan aynı kablo üzerine, birini master, birini slave yapmak zorundasın. HDD lerin de PATA (IDE) ise, tavsiyem IDE1 e tak onları. Yok sadece optik sürücüm var PATA diyorsan farketmez. Zaten ikisini de tam bant kullanamıyor. Ama HDD olup da IDE2 ye takayım mı deseydin, bir düşüneyim derdim. O anakarttaki iki port da aynı modda mı çalışıyor, üreticinin sitesinden ona bakardım.
  • normalde mantık olarak ilk ide kablosuna takılmalıdır diye düşünüyorum
    iki optik sürücü varsa birini birinci ideye ikincisinide ikinciyide takman daha iyi olacaktır
  • Bir yakınım için soruyorum(benim pc'lerde sata yok,hepsi ide..). Pc'sinde 1 adet hdd var ve bu sata. Anakartta standart olarak 2 ide konnektör var ve bunların ikiside boşta. Optik okuyucuları bunlaradan hangisine bağlayalım ve mastırmı slavmı yapalım?
    Edit: Benimde mantığım birincil olana diyor ve herhalde mastır veya kablo seç yapmalıyız diye düşünüyorum. Eski ide kabloyu yerinden çıkardıkları için tereddütteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 23 Nisan 2008; 10:07:12 >
  • master da olsa, slave de olsa, IDE1 e de taksan, 2 ye de farketmez. Birden fazla bu portları işgal eden donanım olmadığı için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

master da olsa, slave de olsa, IDE1 e de taksan, 2 ye de farketmez. Birden fazla bu portları işgal eden donanım olmadığı için...

Tamam, bende aynen böyle düşünüyorum. Eminmisin doğruluğuna?
    Edit: Biosta herhangi bir ayar yapacakmıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 23 Nisan 2008; 10:10:14 >
  • Tamam falan dediğime bakmayın, hala tereddütteyim. Lütfen kesin birşey söyleyin birinci- ikinci ide,Master-slav ve bios ayarları sorum ile ilgili..
    Edit: Aslında deneyerek doğrusu bulunabilir ama takacağımız( hatta takarak denediğimiz) dvd sürücü otomatik açmıyor ve mouse ile tıkladığımızda cd/dvd nin içini boş(sadece beyaz) olarak gösteriyor. Ben bu durumda anakart ile bağlantıdamı yoksa okuyucunun kendisindemi sorun olduğunu anlamaya çalışıyorum. HDD de ide olsaydı hiç sorma gereği duymayacak, doğru bağlantıyla deneyecektim.
    DVD sürücüyü kısa zaman içinde başka pc de deneme şansımızda yok. Yardım ricam bu yüzdendir.
    Bu arada sürücünün medyaları boş göstermesi konusundaki düşüncelerinizi öğrenmekte isterim elbette.
    Yardım eden ve ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 23 Nisan 2008; 10:36:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihaz bozulmuş olabileceği gibi, kabloda da sorun olabilir. Başka yerde deneme şansınız yoksa en azından ödünç kablo alın bir yerden.
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Söz ettiğim pc için beni çağıracaklar. O zaman kendi pc'lerimden bir ide kablo götürüp deneyeceğim. Eğer yeni bir optik sürücü takmak gerekirsede her iki ide connector'ü ve master slave'ları ayrı ayrı deneyeceğim. Bios'tan hiç söz etmediğinize göre tanıma otomatik oluyor ve böyle oluncada hiç bios' girmeme gerek yok.
    Tekrar teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 23 Nisan 2008; 23:29:32 >
  • Bios ayarını kurcalamadılarsa otomatik tanır :D
    yoksa standard bios settings altında ilgili kanalı seçip, detection ı auto ya getirin,
  • Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuzonur -- 27 Nisan 2008; 1:11:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.