yeni aldıgım hdd mi taktım fakat program kullanarak bolmek yerine yanlıslıkla fdisk yaptım hddyi 10 gb gordu fakat %kullanarak bolmeyi basardım basardım ama win98 i kurarken mavi ekran çıkıyor ama yinede kurabiliyorum fakat winxp yi kuramıyorum donanım algılaması sırasında mavi ekran çıkıyor defalarca denedim. hep aynı sorun. bootlu winxp kurarken de hiçbir sürücü algılanmadı uyarısıyla karsılasıyorum. komut isteminden program yardımıyla diski bolmek istedim ama program çalısırken <b>critikal error </b>uyarısı veriyor lutfen yardımcı olun bu iş çok canımı sıktı dorusu.
XP boot da 3. parti scsı...... F6..." die bi msj veriyo, orada anakartın sata sürücülerini kuracaksın
Açılışta F6 tuşunu kullanarak problemi çözüyordun sanırım. Ben de pc'yi kurarken xp sata diski görmüyordu. Siteden arkadaşlar F6 ile ilgili bir çözüm önermişlerdi, işe de yaramıştı. 3 ay kadar önce konu ile ilgili bir topic vardı. Bulabilirsem adresi vereyim, bir dene...
saolun beni baya rahatlattınız dorusu
Anakartınla birlikte gelen SATA sürücülerini içeren disketle bunu yapman lazım, bulamıyorsan disketi asusun sitesinden indirip bir diske kaydedip onunla yükleme sırasında halledebilirsin. Bunlar bir işe yaramazsa, hdd ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsan toptan formatlayıp dene, yarattığın partionları kaldırmayı dene, en son bunlarda işe yaramazsa bir low level format dene...
win98 de sorun vermemesi gerekli. anakartınla birlikte gelen disketi kullanarak yüklemelisin.xp yi kurmaya başladıktan sonra SCSI yada raid yüklemek istiyorsanız f6 ya basın diyor. f6 ya bas ama kaçırmamaya dikkat et , disketi takıp yükle kuruluma devam edecektir.