Öncelikle merhaba. Bu hafta bilgisayarıma yeni bir harddisk aldım: SEAGATE 160 GB, SERIAL ATA II, NCQ, 7200 Rpm, 8MB Cache, 300Mb/sn, ST3160811AS Anakartım biraz eski olduğu için SATA II desteklemiyordu , ama normal SATA olarak gözükceği , problem olmayacağı söylendi , gerçektende öyle oldu. Harddisk i taktım tanıttım çalıştı gayet güzel bir E: oldu :D Anakartımın CD'si ile gelen VIA RAID programı da sonunda bir işe yaradı, oradaki listede de gözüktü hdd. Asıl sorun bundan sonra başladı, VIA RAID programından Disk Unplugged hata mesajı almaya başladım. İlki 3 gün önce oldu , daha sonra bugün oldu 2.kez. İlkinde birşey yoktur diye dikkate almasamda 2.kez olunca dikkate almaya karar werdim. Channel 1'de takılı harddisk i Channel 0'a taktım deneme olarak belki girişte hata vardır diye. Bunu yaptıktan sonra Windows açılırken dolan beyaz yükleme çubuğunun çıkması çok gecikti(yaklaşık bir 15-20 sn bilgisayar siyah kalıyor sonra geliyor) Ve windows açıldıktan 5-10 dk sonra hata mesajını yine aldım. seagate in sitesine baktığımda jumper ayarı tarzı birşey gördüm , SATA II hdd yi SATA göstermek için , belki bu şekilde sorun çözülür dedim ama işe yaramadı.
Şimdi yardım soruyorum sizlere , nasıl çözebilirim. Harddisk'imin garantisi var değiştirebilirim... Ama kopyaladığım şeyleri kaybetmeden(ki bunun içinde şansıma bağlı olarak içindekileri geri kopyalamayı kesilmeden başarmam gerekecek) ya da harddisk'i değiştirmeden bu sorunu halledebilirmiyim ?