SerialAta bir harddiske 2000 Pro Boot Cd'den acarak nasil yukleme yapabiliriz? Bios goruyor ama Setup Amca harddiski gormuyor da...
setupta senin harddiski görüp görmemesi önemli diil. zaten sata olduğu için göremezsin bazı anakartlarda. öncelikle anakartla birlikte bir tane disket gelmesi lazım. gelmedi ise anakart cd si içinde sata die bi klasör vardır onun içindeki dosyaları bir diskete kopyala. sonra 2000 bootlu cd ile kuruluma başla. kurulum esnasında sana başka aygıtlar yüklemek için f6 kutuşa basın die bi mesaj gelicek orda f6 ya bas. ileride sana aygıt yüklemek için yol sorcak. disketi tak ve disket olarak göster yolu. karşına bi menü çıkcak orda sata for 2000 i seç ve kuruluma kaldığın yerden devam et..
Tesekkur ederim kardes. Ben o dediklerinin hepsini zaten yaptim. Ama, sonuc yine olumsuz. Ayrica harddisk setupda gorunuyor, hatta boot olarak secebiliyorum bile. Anakart Asus P4P800, Hdd ise Western 120Gb 8Mb Cache 7200RPM SATA. Neettimse olmadi, enson dun bios guncelledim. Yine olmadi yine olmadi.! Simdi tek birsey kaldi. Orjinal SerialAta Power kablosu. Cunku bu harddiskin uzerinde iki power girisi var. Birisi bildigimiz dort dis AT power, digeriyse SATA power. Ben normal AT power kullanarak calistiriyorum Hdd'yi. Ondan kaynaklanabilir mi bilmiyorum ama, na'parsin, baska suphelenecek fazla birseyim de kalmadi. Cunku hersey normal seyrinde calisiyor, Windows Cd acimiyla kuruluyor ama cd haricinde Hdd'den acmaya kalktigimda HDD boot olmuyor bi turlu. Kapkara ekranda bir imlec, yan-son yan-son yan-son...