Şimdi Ara

sata hdd yi tanımıyo bios

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bios bilgisayarımda takılı olan 80gb sata hddyi görmüyor. xp yi kurarken f6 ile yüklemeye giriyorum disketten ama yinede xpde kurulmuyo hdd bulunamadı diyor. sorun ne olabilir ?

• Bios'ta görünmeyen bir HDD'ye zaten XP kurmaya çalışman hata. Kabloları kontrol et birinci olarak, ikinci olarakta bazı bioslarda SATA bağlantı noktalarını enabled yapmak gerekebiliyor bu ayarlara bak. Eğer hala sorun düzelmedi ise HDD sorunlu olabilir.
  • anakart cd sinde disk diye bir bölüm varsa onu n içeriğini kopyalayarak bir diskete aktar kurulumda f6 ya basarak scsi raid önergelerini izle
    gelen ekranda S=ek aygıt ekle seçeneğini seç disketi at içeri o gerekeni yapacaktır
  • anakart cd'sinde makedisk.exe tarzı gibi bi dosya olabilir
    bende bu dosya yoktu,o yüzden cd'deki driverdisk folder'ının içindekileri diskete kaydederek yapmıştım
    yalnız dikkat etmen gereken bir nokta var
    driverdisk folderını direk copy-paste yapma
    folderın içine girip içindekileri seç sonra diskete gönder
    eğer direk folderı gönderirsen disketten yükleme esnasında içindeki dosyaları göremediği için hata mesajı veriyor
    kolay gelsin..
  • biosta dediğiniz gibi bir ayar yok, cd den de driver satayı diskette f6 ile yapıyorum ama yine yok bilmem neden
  • yalnız dediğim gibi yapıyor musun??
    folder'ı doğrudan göndermeyeceksin
    içine girip içindekileri göndereceksin
    yoksa dediğim gibi şu şu dosyalar bulunamadı tarzı bi mesajla karşılaşırsın..
  • anakartın değilde sata kontrolcusunun ayrı biosu var ise onun ayarlarına girip bak bakalım orda gorunuyormu disk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onunda öyle bişeyi yokki. disketten satayı normalde buluyo ama kuruluma devam etmiyor hdd bulunamadı msjı veriyo. yanlış disk mi acaba diyorum ama kendi anakartından aldım bilmiyorum doğru olmalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.