Şimdi Ara

SATA portlarında problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda yeniyim herkese merhaba öncelikle.problemim şu ; bilgisayarı açıyorum,gayet normal bi şekilde çalışıyor.aradan 2-3 dakika geçtikten sora bi anda donuyor.bütün donanımlarımın yedeği mevcut.hepsini teker teker denedim(işlemci ve anakart dışında)şüphelendiğim konu ise anakartın sata çıkışlarında bi problem olduğu.yinede size bi danışmak istedim.ayrıca işlemcinin silikonunu yeniledim.ama yine durum değişmedi.

Yeni RAM taktım
    Power Supply değiştirdim
    HDD değiştirdim.
    DWD Writer ı bile değiştirdim.

Yukardada dediğim gibi anakarttan şüpheleniorum.Sizinde görüşlerinizi duymak beni sewindirir.

Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RussrouleTTe -- 27 Mayıs 2010; 14:09:35 >

• Muhtemelen Sata portlarındaki problem HDD ye erişimi engellediğinden sistem donma yoluna gidiyor,eğer ki sorun yazılımsal değilse bundan eminseniz şüphelendiğiniz gibi sorun Anakartın SATA portlarındadır.

Konu başlığınızıda sorununuzu anlatacak şekilde değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 26 Mayıs 2010; 15:38:29 >
  • peki donma sonrasinda makine normal aciliyor mu? sicakliklarini kontrol ediyor musun?
  • Sata kablosunda sorun olabilirmi? HDD değişirken bunuda değiştinizmi ? Ve elinizde cd den çalışan kurulum gerektirmeyen Linux (Ubuntu gibi) bir işletim sistemi ile üzerinde hdd yok iken kullanın bir müddet sorunun oradan olup olmadıgını kesinleştirmiş gibi olursunuz.

Linux ubuntu bedavadır 650 mb kadardır. Çogu donanım sürücülerini tanır. Hdd olmasi gerekmez cd dende çalışır bu şekilde deneyin isterseniz zamanız ve kotanız var ise.
  • cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.HDD kablosunu da değiştirdim ama problem yine devam etti.ayrıca açılışta sıcaklıkları kontrol ettim.hepsi normal sewiyede izlemekteydi.sorun büyük ihtimal anakakartın sata portlarında.parçalarıma uygun ikinci el bi anakart buldum bugün onu denicem.umarım olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: netdevil

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.HDD kablosunu da değiştirdim ama problem yine devam etti.ayrıca açılışta sıcaklıkları kontrol ettim.hepsi normal sewiyede izlemekteydi.sorun büyük ihtimal anakakartın sata portlarında.parçalarıma uygun ikinci el bi anakart buldum bugün onu denicem.umarım olur

Tüm ipuçları SATA portlarını işaret ediyor,sonucu denedikten sonra yazarsınız eğer ki çalışırsa Anakart'ta sorun olduğu belli olacaktır..
  • günahını aldık anakartın :) sorun HDD deymiş.başka bir HDD denediğimi belirtmiştim yukarda.çok enteresan bi tesadüftür aynı problemin o HDD dede olduğunu tespit ettim.sıfır bir HDD satın alarak sorunun çözülmüş olduğunu belirtmek isterim.yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.