Şimdi Ara

SATA Raid ve o\c???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir sorum var..Bu konuda bilgim olmadığı için size sormak istedim..SATA raid ve o\clu bir sitem stabilite açısından nasıldır?SATA raid max. o\c potansiyelini aşağı çekebilir mi?Özellikle sistemi bu şekilde kullanan arkadaşlar da tecrübelerini yazarsa sevinirim..Teşekkürler..

• ben kullanıyorum ama hiç düşünmedim o/c kabiliyetini etkilermi diye?
    cevapları bende bekliyorum
  • Hakkaten benim de hiç aklımda yoktu;bugün düşündüm;sata raid olayına girsem mi diye;ama o\c potansiyelinden ve sistem stabilitesinden de ödün vermek istemem..Sanırım deneyen olmuştur,ya da bilgisi olan..Yanıtlarınız bekleniyor...
  • Herhangi bir negatif etkisdinin görmedim..
  • Gigabyte anakarlarda oc yapıldığı zaman bios önce bir uyarı veriyor sata çipiniz zarar görebilir diye(GA1000mk) ancak pek zannetmiyorum!!!
  • yaklaşık -3.3.5 yıldır raid yapmaktayım.Bir çok moboda denedim msi-asus-epox-gigabyte hiç birinde o/c sırasnda sorunla karşılaşmadım..Önemli olan doğru anakartı seçebilmek..
  • Pek bi performans farkı olacağını sanmıyorum. Çünkü raid olayında eğer anakartında slicon image var ise o chip üzerinden çalışır. Ama oc yaparken kuzey köprüsü ve doğal olarak kuzey köprüsü üzerinden çalışan pcı yuvaları ve agp yuvaları bundan etkilenir. Benim bildiğim bu şekilde. Sonuçta pek bi farkı olacağını sanmam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Sata ve USB Farkı?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki ben kendi adıma anakartımın MSI K8N Neo2 Platinum olduğunu söylesem,yorumlar ne şekilde olur?Bu anakartı kullananlar bilir Sata 1-2 takınca o\c olmazdı;3-4 takmak gerekirdi,şimdi de raid ve o\c ile bir sürpriz daha yapar mı diye tırsıyom...
  • bende de şu an neo2 var.. 3-4e takıcaksın nv raid yapıcaksınbu 3.cü neo2 hiçbirinde sıkıntı yaşamdım mobo değiştirmeme rağmen bilgi uçması vs.. ile karşılaşmadım..
  • fenomenhaa arkadaşım yorumların için çok teşekkürler..Kısacası,bizim anakartta bir sorun olmuyor,o\c yapınca stabilite bozulmuyor ve max. o\c değerleri de aynı oluyor,en azından düşüş yaşanmıyor değil mi..Sağolasın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sorunadam

fenomenhaa arkadaşım yorumların için çok teşekkürler..Kısacası,bizim anakartta bir sorun olmuyor,o\c yapınca stabilite bozulmuyor ve max. o\c değerleri de aynı oluyor,en azından düşüş yaşanmıyor değil mi..Sağolasın..

Hoccam ben hiç bir sıkıntı yaşamadım 8 çarpanı ile 350fsbye kadar ulaştım..Umarım yeterlidir
  • Fazlasıyla yeterli..Herkese teşekkürler..
  • sata raid varken oc de sorun yasamazsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.