Anakartımın sata desteği ile ilgili açıklaması şöyle:
SATA 3Gb/s storage interface SATA 3Gb/s doubles bus bandwidth from 1.5Gb/s to 3Gb/s. SATA 3Gb/s facilitates bandwidth aggregation for multiple devices, enabling max through put as well as, higher cache through put performance in single drive configurations.
Şimdi ben bu anakartta SATA2 destekli HDD'leri kullanamaz mıyım? Vatan Computer'ın internet sitesine baktım, SATA kategorisinde yalnızca 2 ürün var. Bu durumda upgrade yapamayacak mıyım?
SATA bağlantısı olan anakartta sata, sataıı ve sataııı hdd kullanılabilir.
Veri aktarım hızları teorik olarak
sata 150 mb/sn sataıı 300 mb/sn sataııı 600 mb/sn
quote:
imdi ben bu anakartta SATA2 destekli HDD'leri kullanamaz mıyım?
kullanırsın..istediğin hdd yi al kullan..
teşekkür ederim, valla bir anlık sinirle anakartı çıkarıp duvara vuracaktım.
Bir de hazır konu açılmışken 1TB'lik bir hdd önerisi alabilir miyim? Genelde depolama amaçlı kullanacağım, müzik ve dizi arşivi için.
Sata 1.5 Gb/s = Sata Sata 3 Gb/s = Sata2 Sata 6 Gb/s = Sata3 Depolama amaçlı kullanacaksanız bu ürün olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: hedevilcate
Sata 1.5 Gb/s = Sata Sata 3 Gb/s = Sata2 Sata 6 Gb/s = Sata3 Depolama amaçlı kullanacaksanız bu ürün olabilir.
O zaman benim anakartta SATA3 desteği yok.
Bir de WD Caviar Black ile bunun arasındaki farkı merak ettim. Kafamda caviar black vardı, aradaki fiyat farkı da 40 tl kadar.
Zaten Sata 3 desteği olup da, o bant genişliğini kullanabilen disk de yok piyasada. Caviar Black serisi 7200 Rpm, Samsung 5400. Samsung' u almanız hem daha karlı olacaktır hem de daha az güç tüketir.
anladım. güç kaynağımın 400W olduğunu düşünürsek daha az güç tüketimi işime gelir gibi, bir de 9600GT takılı üzerine. ileride işlemciyi de değiştirdiğimde 400W yeterli olmayacaktır muhtemelen.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme