Şimdi Ara

SATA2 HDD veri transfer oranım normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar hepinize.. benim 2 sorum olacaktı:

1- yeni bir pc toplattım.. harddiskim maxtor sata2 250 GB 16mb cache.. benchmark programlarında hdd min veri transfer oranı okumada 270MB/sn yazmada 25MB/s gözüküyor..
    bu değerler sata2 bir disk için normal midir? (bu arada anakart da sata2 destekli) okuma hızı bana uygun gibi göründü fakat yazma hızından biraz şüpheliyim..yorumlarınız nelerdir?

2- LG dvd writerimden harddiskime kopyalama yaparken oldukça yavaş kopyalama yaptığını düşünüyorum..dvd writerim çok da hızlı dönmüyor gibi.. acaba bunun yukarıdaki yazma hızıyla bi ilişkisi olabilir mi?

görüşlerinizi bekliyorum

• dvd writerını hdd ile aynı ide kablosuna takarsan bu problemle karşılaşıorsun farklı bi ide kablosuna tak yazıcıyı ..bide bu şekilde dene.hdd soruna cevap veremiycem
  • hdd ide değil ki sata :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: jefdotcom

merhaba arkadaşlar hepinize.. benim 2 sorum olacaktı:

1- yeni bir pc toplattım.. harddiskim maxtor sata2 250 GB 16mb cache.. benchmark programlarında hdd min veri transfer oranı okumada 270MB/sn yazmada 25MB/s gözüküyor..
    bu değerler sata2 bir disk için normal midir? (bu arada anakart da sata2 destekli) okuma hızı bana uygun gibi göründü fakat yazma hızından biraz şüpheliyim..yorumlarınız nelerdir?

2- LG dvd writerimden harddiskime kopyalama yaparken oldukça yavaş kopyalama yaptığını düşünüyorum..dvd writerim çok da hızlı dönmüyor gibi.. acaba bunun yukarıdaki yazma hızıyla bi ilişkisi olabilir mi?

görüşlerinizi bekliyorum

ram kac mb?

• 2x1 GB 667 mhz ram var.. bir de merak ediyorum hdd nin sata2 olarak çalıştığını nasıl anlarım?

bir sata2 hhd nin okuma ve yazma hızları ne olmalıdır. bunu merak ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jefdotcom -- 14 Nisan 2006; 5:02:30 >
  • hadi arkadaşlar.. konu çok aşağılarda kalmış cevap gelmiyor bi cevap yazayım da yukarı çıksın harbiden merak ediyom. yeni pc aldık kazıklandık mı kazıklanmadık mı araştırması yapıyorum. ayrıca bilmigiz olsun. eski makinemin üzerine 1.5 milyar saydım. pek bi hız farkı göremedim.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_5778290/tm.htm

Bu linkte sağlam karşılaştırmalar var. Transfer oranlarını görebilirsin.

DVD RW'yi başka bir IDE kanalına takmanı ya da jumper ayarını değiştirmeni tavsiye edebilirim.
    DVDRW'yi IDE Primary Master olarak ayarladığımda SATA diskte bir yavaşlama sorunuyla karşılaşmıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD HDD den RAM OLUR MU ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kullandığın benchmark programlarını söylersen daha iyi olur.mesasela sisoft sandra ile bir dene.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.