Şimdi Ara

Sata3 SSD, Sata2 hızında???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, laptopum Samsung np370r5e-s07tr. İçinde Samsung 750Gb HDD vardı (Model:ST750LM022). Bende Toshiba OCZ TR200 240GB Sata3 SSD aldım. Montajını yaptım şu an eskiye oranlar hızlı çalışıyor tabi ki ama ''SSD Utility'' prgramında SSD'nin 3Gbit/s hızında çalıştığı ve 200 küsür yazma/okuma değerlerinde olduğu görülüyor. Ayrıtten prgogramda da şöyle bir uyarı var; ' 6Gbit/s portunda maximum verimi alabilirsiniz diye. Şimdi benim laptopta USB 3.0 portu var. Şimdi araştırdığım ve programlardan baktığım kadarıyla anakart SATA3 destekliyor yani 6Gbit/s yazıyor programlarda. Ama bu SSD öyle çalışmıyor. Bu durumda ne yapmak gerekir? Acaba anakart üzerinde SATA2 ve SATA3 portu ayrı ayrı mı veya SATA kablosu SATA2 mi acaba? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen.

• AIDA64 programı ile Computer > DMI > Port Connectors sekmesine gelip durumu kontrol etmen gerek.

Eğer sekmede SATA6G_N isimli bir veya birden çok öge varsa diski farklı bir porta takmalısın.
  • Marigold kullanıcısına yanıt
    Sata3 SSD, Sata2 hızında???

Hocam dediğin gibi yaptım baktım görünmüyor o, sanırım SATA3 destekli değil dimi :(
  • kadirekin33 kullanıcısına yanıt
    Bir de HWiNFO ile Motherboard > SMBIOS DMI > Port Connectors sekmesinden kontrol etmeni öneririm.

Eğer burada da gözükmezse SATA III destekli değildir.
  • Anakart veya SSD istediğin hızı desteklemiyordur. Kablo ile bağladıysan kablo da bu destek de olmayabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.