Şimdi Ara

satıcısı hepsiburada olmayan ürün tedariği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
14
Favori
6.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hepsiburada olsa zaten göndersin ürünü tabi, koskoca firma hem bu tarz hatalar yapmaması gerekir. Hata yaptıysa da alınan fiyattan ürünü gönderiyor olması hepsiburadayı pek etkilemez.
    Yalnız burada bahsedilen asıl satıcı Hepsiburada değil, sadece hepsiburadada listeleme yapan basit bir satıcı. O sebeple demiştim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: bl0ck

Hepsiburada olsa zaten göndersin ürünü tabi, koskoca firma hem bu tarz hatalar yapmaması gerekir. Hata yaptıysa da alınan fiyattan ürünü gönderiyor olması hepsiburadayı pek etkilemez.
    Yalnız burada bahsedilen asıl satıcı Hepsiburada değil, sadece hepsiburadada listeleme yapan basit bir satıcı. O sebeple demiştim :)

Kendileri de satınca aynı, satıcı başka olunca da aynı münakaşayı yaşayınca topyekün siteye mal ediyoruz tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nétwork kullanıcısına yanıt
    8 karardan 6' sının gereğini yerine getirdiler

hepsiburada ya güvenim pekişti

umarım diğer firmalara da örnek olur

• bugün hb hesabımı silmiş

sanırım son 10 yılın tahsilatından çekindiler

hesap hep iptal edilen siparişlerle dolu

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

bugün satıcısı hb olmayan ürün için aradılar ve kargoya verileceğini söylediler

Peki satıcı HB olmayan ürünlerde siz THH şikayetinde kimi karşı taraf olarak yazdınız acaba?
    HB'yi mi yoksa Mesafeli satış sözleşmesinde yazan diğer satıcıyı mı?
  • jeolog33 J kullanıcısına yanıt
    ilk mesajlarımda var
  • Hocam ilk mesajda satıcı başkası yazmışsınız, ama şikayet ederken karşı taraf olarak kimi yazdığınız pek açık değil. Bende bu şekilde bir şikayet oluşturdum ve karşı taraf olarak hepsiburada üzerinden satış yapan FLO yu yazdım. Eğer sonuç lehime olursa bu kararı HB ye mi yoksa FLO ya mı tebliğ edeceğim ve ürünü tedarik etmesini isteyeceğim bunu tam bilemiyorum, kafam karışık. Bu nedenle sizin durumu anlamaya çalışıyorum ancak tam olarak kimi yazdınız onu anlayamadım.
  • T.C.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü

Sayın Ceyda KALADAR

(ceyda_izim1999@gmail.com)

İlgi: CİMER tarafından Bakanlığımıza yönlendirilen 12.03.2018 tarihli ve ***** sayılı başvurunuz.

İlgide kayıtlı başvurunuzdan yaşadığınız uyuşmazlık nedeniyle tüketici hakem heyetine başvuru yaptığınız, başvuru sonucunda tüketici hakem heyetinin lehinize karar verdiği ancak şikayet olunan tarafından kararın yerine getirilmediği anlaşılmaktadır.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un “Karar ve Karara İtiraz” başlıklı 70 nci maddesinde “(1) İl ve ilçe tüketici hakem heyetinin verdiği kararlar tarafları bağlar…

(2) Tüketici hakem heyeti kararları 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre taraflara tebliğ edilir. Tüketici hakem heyetinin kararları, İcra ve İflâs Kanununun ilamların yerine getirilmesi hakkındaki hükümlerine göre yerine getirilir.

(3) Taraflar, tüketici hakem heyetinin kararlarına karşı tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde tüketici hakem heyetinin bulunduğu yerdeki tüketici mahkemesine itiraz edebilir. İtiraz, tüketici hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Ancak talep edilmesi şartıyla hakim, tüketici hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir.” hükmü düzenlenmiştir.

Şirket tarafından tüketici hakem heyeti kararına karşı, yukarıda belirtilen hüküm çerçevesinde tüketici mahkemesine itirazda bulunulup bulunulmadığı anlaşılamamaktadır. Uyuşmazlık yaşadığınız şirket tarafından, lehinize olan tüketici hakem heyeti kararına karşı;

• Tüketici mahkemesine itirazda bulunulmamışsa hakem heyeti kararının,

• Tüketici mahkemesine itirazda bulunulmuşsa ve mahkeme kararı lehinize ise mahkeme kararının,

2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu’nun ilamların icrası hükümleri doğrultusunda yerine getirilmesi talebiyle ilinizde bulunan icra dairesine müracaat etmenizin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

• Küçük büyük farketmez her firmayı thh sonra icraya verin. Yanlışsa kanunu değiştirsinler. Burada hakkını arayanlara kızacağınıza gidin yasayı düzenleyen devletinize kızın daha mantıklı.

• Pardon da her firma kafasına göre sözleşme maddesi ekleyemez. Üstlerine gidin..

• çok karışık bir iş olmuş :)

anlayabildiğim kadarıyla hb. satıcı biz değiliz diye umursamamış ama thh. hb. yı suçlu bulmuş
    tabi tebligat da onlara yapılmıştır ve bu arada itiraz süresi geçmiş galiba

ama bence gerçek satıcı hala dava açabilir gibi geliyor ,çünkü kendisine tebliğ yapılmamış

hb. sitede başka satıcıları bulundurduktan sonra çok sıkıntılar çıkmaya başladı
    çoğu kişi hala hepsinin satışını hb. yapıyor zannedebilir (eski sistemi bildiğinden)

aslına bakarsanız aracı olanlara da hukuki sorumluluk verilmeli ,diğer türlü ben aracılık yapıp komisyonumu alıp kenara çekilirim ,gerisi beni ilgilendirmez diyor (gg. gibi siteler)
  • Bir gün beklenmedi şekilde çıkar acısı.. Bu şekilde açık kollamak ve bunu gerçekten hak görmek.. Hayrını görün.. Görebilirseniz..
  • HB çakal bir firmadır.
    samsung tv aldım hb üzerinden bir satıcıdan,tv kuruldu hiç beğenmedim görüntüsü çamur.cayma hakkımı kullanarak hemen iade oluşturup satıcıya gönderdim.satıcı iadeyi kabul etmeyeceğini,geri gönderecğini söyledi.tv ikinci el oldu artık,zararım var yarısını 150 tl karşıla dedi.HB ye yazdım aleyhime mesaj attı.tüketici hakem heyeti,lehime karar verdi.
    Hb ye mesaj attım,thk kararı ile ilgili.HB satıcıya kararı gönderin bekleyin diyor.hemen şikayetvar.com üzerinden HB için başlık açtım.HB ye tekrar mesaj attım sorunun çözümünde niye yardımcı olmuyorsunuz,değilse şikayetvar.com üzerindeki başlığımı devam ettireceğim dedim.hemen mesaj geldi ücret iadeniz en kısa sürede yapılacaktır.ertesi gün ücret iadeniz kartınıza yapılmıştır.

• millet kafayı yemiş !

kendilerini sömüren düzene tek bir lafları yok ama fakirleri ezmeye dayalı bu sisteme karşı haklarını HUKUKİ yollarla arayan insanları, hak yemekle itham ediyorlar; bir yerden çıkar diyorlar.

o savunduğunuz hepsiburada ve benzeri firmalar bu milleti sömürerek bu kadar büyüdüler.

bu ülkede adam gibi vergi veren firma mı var ? tek kalemde trilyonluk vergiler silinmiyor mu bu ülkede ?

peki siz o zaman niye böyle ötmüyodunuz mk ?

bu hepisburada benzeri firmalar asgari ücrete köle gibi çalıştırdıkları insanların emeğini sömüre sömüre büyüdüler !

haa diyeceksiniz ki, işçi de çalışmasın o zaman.

ben de derim ki; BU ÜLKENİN HUKUKU VAR, KANUNLAR BELLİ,AÇIK. HEPSİBURADA YEMİYORSA BU ÜLKEDE SATIŞ YAPMASIN O ZAMAN !
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Hangi ürünü diyorsun hocam laptop mu ?
  • hacim ve kıymet olarak büyük bir ürünü hepsiburada temin edeceğine dair bilgilendirme yaptı
    ancak benim bu ürüne ihtiyacım yok
    bunun yerine firmadan bu ürün tutarında alt limitsiz kategori sınırlaması ile satıcı sınırlaması olmayan hedaye çeki vermelerini talep etsem

yanlış anlaşılır mı
  • quote:

hacim ve kıymet olarak büyük bir ürünü hepsiburada temin edeceğine dair bilgilendirme yaptı
    ancak benim bu ürüne ihtiyacım yok
    bunun yerine firmadan bu ürün tutarında alt limitsiz kategori sınırlaması ile satıcı sınırlaması olmayan hedaye çeki vermelerini talep etsem

yanlış anlaşılır mı

öncelikle bu söylediğiniz şartlarla kesinlikle vermeyeceklerdir. belki %75 tutarında vs teklif ederseniz kabul etme ihtimalleri var.

yanlış anlaşılma kısmına gelirsek, zaten hepsiburada sizi yeterince "yanlış" tanıyor. bence bunu sorun etmeyin :)
  • alitaro A kullanıcısına yanıt
    şuna istinaden soruyorum
    aynı firma temin edemediği bir ürün için ürünün güncel değerinin 4 katı hedaye çeki vermişti

ben bunun aynı şekilde bu büyük hacimli ürün için de uygulanmasını istemeyi düşünüyordum
  • quote:

şuna istinaden soruyorum
    aynı firma temin edemediği bir ürün için ürünün güncel değerinin 4 katı hedaye çeki vermişti

ben bunun aynı şekilde bu büyük hacimli ürün için de uygulanmasını istemeyi düşünüyordum

4 katı değerinde çek vermiş çünkü kendilerince haklı bir sebepleri var; ürünü temin edememişler.

ama sizin anlattığınız durumda, temin edebilecekken çek vermeleri için bir sebep vermeniz gerekli. bu da verecekleri çek tutarında indirim teklif etmek olabilir diye düşünüyorum.

mantıklı olan şudur; direkt tutarın tamamı kadar çek isteyin, kabul etmezlerse verdikleri tepkiye göre indirim teklif edin.
  • alitaro A kullanıcısına yanıt
    normalde teklif ettikleri ürünü kabul ettiğimde hemen ertesi gün kargoya verirlerdi
    ama bu ürün stoklarında görünmesine rağmen 2 haftadır göndermediler

ayrıca 4 katı çek verdikleri ürün için ilk tekliflerini kabul etmemiştim ve kabul edebileceğim alternatif ürünün özelliklerini belirtmiştim
    ancak benim özelliklerini belirttiğim ürün onların ilk teklif ettiklerinden cüzzi bir miktar pahalı olmasına rağmen 4 katı çek verip konuyu kapatmalarını garipsemiştim yine de itiraz etmedim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.