Şimdi Ara

satıcısı hepsiburada olmayan ürün tedariği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
14
Favori
6.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kıymeti yüksek ürünle ilgili firma 10 gündür yazdığım mesajlara rağmen dönüş yapmayınca icra müdürüne tekrar sordum
    beklemeden icraya vermemi tavsiye etti ve dediğinde göre her ne kadar ben kıymetli ürünü piyasa fiyatının 20 de 1 ine almaya hak kazanmışsam da ürünün güncel piyasa fiyatı üzerinden icra takibi başlatabileceğini söyledi

ben firmanın iyi niyetli olduğunu bir kısım kararların gereğini yerine getirdiğini biraz daha beklememin iyi niyet çerçevesinde faydalı olabileceğini söyleyince müdür o halde sen onlara belirli bir süre tanıyan ve bu süre sonuna kadar gereğinin yapılmaması durumunda yasal takibat yaptıracağını bildiren bir mesaj gönder dedi
  • firma email ile açıkça malları göndermeyeceğini beyan etti nihayet
    artık bana yasal yollara başvurmaktan başka çare bırakmadılar
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Böyük mal dediğin tv heralde konuyu fava attım :)
  • icra takiplerini hazırladım yarın vereceğim icraya

ama olacakları tahmin etmekte zorlanmıyorum
    ben icraya verince bunlar da icra hukuk mahkemesine takibin durdurulması için dava açacaklar

ancak ben icra hukuk mahkemesine onların ürünlerle ilgili teslimat taahhütlerini ibraz edeceğim
    bakalım neler olacak
  • tahminlerin doğru çıktı
    icraya itiraz etmişler

satıcısı hepsiburada olmayan ürün tedariği
  • Heyecanla takip ediyorum sonucu
  • kararara.com
    TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ KARARINI İCRA TAKİBİNE KOYMA USULÜ
    https://www.kararara.com/forum/viewtopic.php?t=16219

Tüketici Hakem Heyeti Kararlarının icra takibine konulabilmesi için kesinleşmesi şarttır somut olayda takip dosyasına dayanak olarak ibraz edilen 14/02/2011 tarihli .............. İlçesi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararının kesinleşme şerhi olmadığı davalı yanca da dosyaya ibraz edilmediği gibi takip açılma aşamasında da kesinleşme şerhi olmayan ve kesinleştiği belli olmayan hakem heyeti kararınm takip konusu yapılmasının usül ve yasaya aykırı olduğu sonucuna ulaşıldığından ve mahkememizce resen inceleme yapılacak konu olduğundan takibin iptaline dair agağıdaki karar verilmiştir.

ancak ilamın kesinleşmesi yönünden itiraz edebilirler

• tüm takipleri birer birer itiraza götürmüşler
    haklarıdır
    satıcısı hepsiburada olmayan ürün tedariği
  • yaw arkadaşlar bu işin birde fıkhi tarafını hiç düşündünüzmü (ben cevabını bilmiyorum .şimdiden söyliyim)
    islamda mubayea ,bey,a bahsi vardır (yani alış veriş konusu).eğer fıkhen şer-i fetva sizden tarafaysa tamam bir şey demiyorum.ama tam tersi bir durumsa ozaman faka bastınız. işte asıl iflasın adı bu olsa gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 25 Nisan 2018; 14:19:57 >
  • icra müdürü de benzer şeyi söyledi
    kararın kesinleşmesi yönünden itiraz edebilirler ancak yasa özel hakem heyeti kararlarının kesinleşmesine gerek kalmadan icraya verilebilir diyor
    birşey çıkmaz dedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

icra müdürü de benzer şeyi söyledi
    kararın kesinleşmesi yönünden itiraz edebilirler ancak yasa özel hakem heyeti kararlarının kesinleşmesine gerek kalmadan icraya verilebilir diyor
    birşey çıkmaz dedi
    Hocam thh de 200 liralık uyuşmazlık bedeli olan dosyaya karşı taraf tüketici mahkemesine verdi. Total masrafları ne kadar olur kaybedersem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ver show habere :) Tüketici hakem heyeti kararına rağmmen ürünü göndermeyip, dolandırıcı diye hakaret ediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroesx

Ver show habere :) Tüketici hakem heyeti kararına rağmmen ürünü göndermeyip, dolandırıcı diye hakaret ediyorlar.
    önce mahkemeye dilekçe vereceğim
    bu dilekçe sadece kuru beyandan ibaret değil

zira bu firma önce e-mail ile hakem heyeti kararına istinaden tv yi göndereceğiz diyor
    ama 12 gün sonra 180 derece dönüş yaparak bu defa göndermeyeceğiz diyor hem de yazılı olarak

bunları da ibraz edeceğim
    inşaallah davayı kazanırım da bir de icra inkar tazminatı alırım
  • Helal olsun hocam hakkınızdır. Yasalar çerçevesince uygundur yaptığınız iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: drvimu

Hocam thh de 200 liralık uyuşmazlık bedeli olan dosyaya karşı taraf tüketici mahkemesine verdi. Total masrafları ne kadar olur kaybedersem

Alıntıları Göster
    Siz yazalı baya olmuş dava sonuçlandımı bilmiyorum ama bilgi olması açısından yazalım burda dursun. Tüketici dava dosyalarında GTB sınır getirdi. Avukatlık giderleri toplam anlaşmazlık tutarının %12 sini geçmez birde mahkeme giderleri olarak posta ve bilirkişi benzeri masrafları ödüyor kaybeden tüketici olursa.

• quote:

Orijinalden alıntı: qtenplus

Siz yazalı baya olmuş dava sonuçlandımı bilmiyorum ama bilgi olması açısından yazalım burda dursun. Tüketici dava dosyalarında GTB sınır getirdi. Avukatlık giderleri toplam anlaşmazlık tutarının %12 sini geçmez birde mahkeme giderleri olarak posta ve bilirkişi benzeri masrafları ödüyor kaybeden tüketici olursa.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam

• İcra takibini para mı malzeme mı olarak açtınız

Malzeme ise icra o marka model malzemeyi nasıl bulup aciz işlemi yapacak

• quote:

Orijinalden alıntı: wenceremos

İcra takibini para mı malzeme mı olarak açtınız

Malzeme ise icra o marka model malzemeyi nasıl bulup aciz işlemi yapacak
    icra müdürü thh kararında ne yazıyorsa onu isteyecen dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

icra müdürü thh kararında ne yazıyorsa onu isteyecen dedi

Alıntıları Göster
    Hocam merhabalar davaniz sonuclandi mi bizide bilgilendirebilirmisiniz?

• Hocam dolandırıcılıktan yargılanıyorum derken neyi kast ettiniz hukuk öğrencisiyim yargılanma şeklini görebilir miyim çok merak ettim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.