Şimdi Ara

satıcısı hepsiburada olmayan ürün tedariği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
14
Favori
6.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • thh kararıyla bir takım ürünleri sipariş bedelleri üzerinden almaya hak kazandım ve kararları hb ye tebliğ ettim
    ancak hb satıcı başkası olduğundan biz size o satıcıların isim ve adresleri ile ücretsiz kargo kodu göndereceğiz
    siz de o kararları o satıcılara kargo ile gönderip hakkınızı onlardan alın dedi

böyle bir tecrübesi olan var mı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bir sonuca vardınız mı? Merak ettim de.

• o iş sıkıntı. Karar hepsiburadayı bağlıyor, satıcı adına bişey yok anladığım kadarı ile. Siz uğraşmayın kararı icraya verin. Hepsiburadanın hesapları dondurulursa uça uça halleder işinizi.

• Mesafeli satış sözleşmesindeki maddeler önemlidir. Yalnız siz T.H.H. ne başvurur iken kimi sorumlu firma olarak şikayet ettiniz ? Aldığınız firmayımı yoksa aracı firma olan H.B. yimi ? H.B. şikayet edilip , h.b. nin savunmasına rağmen sizin lehinize karar çıkmış ise olay biraz karmaşıklaşıyor ve zararlı çıkma riskiniz artıyor.

olayı biraz detaylandırır iseniz net bilgi verilebilir. Mesafeli satış sözleşmesinide atarmısınız ?

• inşALLAH alamazsın hakancım

• quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

thh kararıyla bir takım ürünleri sipariş bedelleri üzerinden almaya hak kazandım ve kararları hb ye tebliğ ettim
    ancak hb satıcı başkası olduğundan biz size o satıcıların isim ve adresleri ile ücretsiz kargo kodu göndereceğiz

İşte okumadığımız sözleşme

Site trendyol {DSM olarak geçiyor sözleşmede}

Satıcı a... P...

şbu Mesafeli Satış Sözleşmesi (“Sözleşme”) 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'ne uygun olarak düzenlenmiştir. İşbu Sözleşme'nin tarafları işbu Sözleşme tahtında 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nden kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul ve beyan ederler. İşbu Sözleşmenin konusunu? Alıcı'nın, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. (“DSM”)'ye aitwww.trendyol.com alan adlı web sitesinden ve mobil aplikasyonundan (“Platform”), Satıcı'ya ait Mal/Hizmetin satın alınmasına yönelik elektronik olarak sipariş verdiği, Sözleşmede belirtilen niteliklere sahip Mal/Hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanması oluşturur. İşbu Sözleşmenin akdedilmesi tarafların ayrı ayrı DSM ile akdetmiş oldukları üyelik sözleşmelerinin hükümlerinin ifasını engellemeyecek olup taraflar işbu Sözleşme konusu Mal/Hizmetin satışında DSM’nin herhangi bir şekilde taraf olmadığını ve Sözleşme kapsamında tarafların yükümlülüklerini yerine getirmeleri ile ilgili herhangi bir sorumluluğu ve taahhüdü bulunmadığını kabul ve beyan ederler.

DSM, İŞBU MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİNİN TARAFI OLMADIĞINDAN DSM'YE KARŞI CAYMA HAKKI KULLANILAMAZ VEYA DSM’den BEDEL İADESİ TALEP EDİLEMEZ.

Anlayacağınız siteler topu üstünden atmış.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24.

o iş sıkıntı. Karar hepsiburadayı bağlıyor, satıcı adına bişey yok anladığım kadarı ile. Siz uğraşmayın kararı icraya verin. Hepsiburadanın hesapları dondurulursa uça uça halleder işinizi.

doğru yazmışsınız

bugün icra müdürüne sordum sözleşmeyi boşver THH kararında açıkça hepsiburada yazmış, malı onlardan alırsın dedi

ben yine de önce cimer e şikayet ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hb telefonla arayıp kararları ilgili firmalara gönderip göndermediğini sordu
    göndermekten vazgeçtim deyince nedenini sordular
    icra müdürü bu ilamlarım hepsiburada aleyhine icra takibine konu olabileceği söyledi ben de tavrınıza göre icraya vermeyi planlıyorum
    deyince tekrar döneceğini söyleyip kapattı

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Hocam baya kolay bu icra işi. Bende zor sanıyordum. 2 kere icraya verdim farklı firmaları. 15dk sürüyor.

Internetten örnek icra dilekçesi bulup doldurun. Icra müdürlüğünde sizi yönlendirirler.

Ama bu işleme geçmeden önce kararın üzerinden en az 15 gün geçmesini beklemek lazım. Karşı mahkeme yolu kapansa iyi olur. O açıdan.

Yani HB'ya dediniz ki ben sizi icraya vereceğim, onlar da madem öyle (satıcı biz değiliz) Tüketici Mahkemesine temyize gidelim demişler. Tüketici Mahkemesine giderlerse %99 kaybedersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MertMeteAlp

quote:

thh kararıyla bir takım ürünleri sipariş bedelleri üzerinden almaya hak kazandım ve kararları hb ye tebliğ ettim

Satıcı a... P...

şbu Mesafeli Satış Sözleşmesi (“Sözleşme”) 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'ne uygun olarak düzenlenmiştir. İşbu Sözleşme'nin tarafları işbu Sözleşme tahtında 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği'nden kaynaklanan yükümlülük ve sorumluluklarını bildiklerini ve anladıklarını kabul ve beyan ederler. İşbu Sözleşmenin konusunu? Alıcı'nın, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret A.Ş. (“DSM”)'ye aitwww.trendyol.com alan adlı web sitesinden ve mobil aplikasyonundan (“Platform”), Satıcı'ya ait Mal/Hizmetin satın alınmasına yönelik elektronik olarak sipariş verdiği, Sözleşmede belirtilen niteliklere sahip Mal/Hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanması oluşturur. İşbu Sözleşmenin akdedilmesi tarafların ayrı ayrı DSM ile akdetmiş oldukları üyelik sözleşmelerinin hükümlerinin ifasını engellemeyecek olup taraflar işbu Sözleşme konusu Mal/Hizmetin satışında DSM’nin herhangi bir şekilde taraf olmadığını ve Sözleşme kapsamında tarafların yükümlülüklerini yerine getirmeleri ile ilgili herhangi bir sorumluluğu ve taahhüdü bulunmadığını kabul ve beyan ederler.

DSM, İŞBU MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİNİN TARAFI OLMADIĞINDAN DSM'YE KARŞI CAYMA HAKKI KULLANILAMAZ VEYA DSM’den BEDEL İADESİ TALEP EDİLEMEZ.

Ayakland mı acaba bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Orijinalden alıntı: MertMeteAlp

quote:

Satıcı a... P...

Ayakland mı acaba bu?

Tommbaby bebek arabası
    Satıcı Ahmet pınar
    Ürünü göndermedi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

sizin şu 28binlik tv noldu satıcı onu gönderdiyse kepenk indirmiştir
  • Defalarca THH' ye gittim iki defa Tüketici Mahkemesine gittim hepsinde lehime karar çıktı. Fakat THH' nin bazı kararları gerçekten yanlış olup Tüketici Mahkemesince bozulabiliyor -ki bu durumda yargılama giderleri ve vekalet ücretleri Tüketici üzerine kalıyor. Mesela sıklıkla yapılan hata Cep Telefonu şikayetlerinde muhatabın satıcı/ithalatçı değil teknik servis olarak gösterilmesi ve THH' nin teknik servis aleyhinde karar vermesi ve ardından mahkemenin kararı iptal etmesi. Ha teknik servis değiştirmediği parçaya ücret alır, kullanılmış parça takar v.s o zaman muhatab Teknik Servis olur.

Sözleşmeyi tam olarak görmedim ama sözleşme içeriğinde HB, kendi satmadığı ürün için gerekli tedbirleri kesinlikle almıştır. Sanırım HB, diğer satıcıların yaptıkları satışlardan komisyon alarak aracılık hizmeti veriyor. N11, Gittigidiyor gibi. Bu durumda aracı olduğu hizmet için husumeti HB' ye yönlendirmek biraz değil oldukça riskli. Ortada gerçekleşen bir satış yada bir hizmet yok. Malı belirtilen fiyattan satmayı taahhüt eden 3. bir şirket ve bu satıştan kaçınan yine bu şirket.

Sözleşme örneğini bilen birisine inceletmeye çalışın. Satış sonrası onay mailinde genelde bu mesafeli satış sözleşmesi bulunur. Olmadı benzer şekilde başka bir tedarikçinin sattığı malı sepete ekleyip ödeme aşamasına kadar gelin orada mesafeli satış sözleşmesi linki olur. Oradaki sözleşme ile muhtemelen aynıdır.

THH kararının ilam niteliği kazanabilmesi için kararın karşı tarafa tebliğinden itibaren 15 gün geçmesi gerekiyor. Kararın tebliğ durumunu öğrenmek için kararın verildiği THH' ye gidin dosya numaranızı söylerseniz HB' ye giden tebligatın PTT takip kodunu verebilirler. Bu tarihten önce icra takibi başlatırsanız ilamsız olur. HB ilamsız takibe itiraz ederek takibi durdurur. Üzerine mahkeme v.s v.s Mahkeme karşısında "THH husumeti yanlış tarafa yönlendirdiğime bakmadan karar vermiş" gibi bir savunma da geçersiz olacaktır.

HB' nin kararın iptali ile ilgili dava açıp açmadığını e-devletten takip edebilirsiniz.

İyice araştırmadan haraket etmemeye çalışın. Mahkeme aşamasına gelinirse yargılama giderleri ve vekalet ücretleri derken evdeki bulgurdan da olabilirsiniz.

(Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse diğer tedarikçi firmaların sattığı ürünlerde satış faturasını HB mi düzenliyor? Tedarikçi firmam mı?)

• quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24.

Hocam baya kolay bu icra işi. Bende zor sanıyordum. 2 kere icraya verdim farklı firmaları. 15dk sürüyor.

Internetten örnek icra dilekçesi bulup doldurun. Icra müdürlüğünde sizi yönlendirirler.

Ama bu işleme geçmeden önce kararın üzerinden en az 15 gün geçmesini beklemek lazım. Karşı mahkeme yolu kapansa iyi olur. O açıdan.

ben garanti olsun diye son kararın bana tebliği üzerinden tam 1 ay geçtikten sonra firmaya haber verdim mallarımı verin diye
  • ben de 2 hafta önce 2 al 1 öde kampanyasından 4 adet omo ve 4 adet kosla sıvı deterjan aldım . promosyonu fiyatı daha uygun olan koslaya kaydırdı ve koslaların ücreti 0 tl olarak görünüyordu. omolar geldi 10 günlük beklemeden sonra tuttular koslaları iptal ettiler tedark edemiyoruz diyerek. ne çek ne de ücret iadesi yaptılar bakalım halen uğraşıyorum en son thhye gideceğim galiba bu şekilde 8 ayrı hesaptan 8 sipariş var.
  • mikaback kullanıcısına yanıt
    istanbul bilişim 22 liralık iptal edilen ücret iadesini 1 sene iade etmesi
    bu süre zarfında önce vakıfbank denilen banka olduğu iddiasıyla faaliyet gösteren kuruma kredi kartı harcama itirazı yaptım
    şubeye gidip dilekçe verin dediler ilgilenmediler

thh lehe karar verir vermez istanbul bilişim hemen ücret iadesi yaptı
    bir daha da alış verişim olmaz
    Büyük konuşma bence , 1000 liralık üründe sıfır hatası yapıp 100 tl yazarlarsa hemen atlarsın üzerine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantasm

Büyük konuşma bence , 1000 liralık üründe sıfır hatası yapıp 100 tl yazarlarsa hemen atlarsın üzerine.

2500 liralık ürünü fiyat hatası diyerek 1 liraya sattılar ve thh kararı ile almaya hak kazandım
  • satıcı hepsiburada olan bu üründen 4 adetini 172 ₺ ye alabilmem için 895 ₺ lik çek tanımladılar ve hemen sipariş geçtim

www.hepsiburada.com
    GSKILL RipjawsV Kırmızı DDR4-2400Mhz CL15 4GB (1x4GB) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/gskill-ripjawsv-kirmizi-ddr4-2400mhz-cl15-4gb-1x4gb-15-15-15-35-1-2v-p-HBV000004AGA3

ama hb olmayan satıcıların ürünleriyle ilgili bir gelişme yok henüz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.