Şimdi Ara

[SATILDI] Asus GTX760 GDDR5 2GB 256Bit

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir İlan Türü #Satılık Ekran Kartı #Ekran Kartı Kondisyon #Kullanılmış
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satıldı! Bu ürün DH Forum dışına satılmış ve ilan pasifleştirilmiştir.
    1
    1 [SATILDI] Asus GTX760 GDDR5 2GB 256Bit

***Arızalıdır***

Asus GTX760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

***Ekran kartı arızalıdır ve tamir gerekmektedir. İhtiyaçtan yedekte tuttuğum kartımı satıyorum. Servis gördüğü ve onarıldığı takdirde çalışacaktır. Toplam 1 yıl kadar kullanılmıştır***

***Sorunu; bilgisayar açıldığında ekrana görüntü gelmemektedir ancak kart çalışmaktadır.***

(Satıldı)

Ürünün orjinali şudur:

[SATILDI] Asus GTX760 GDDR5 2GB 256Bitamazon
    ASUS VGA GTX760-DC2OC-2GD5 NVIDIA grafik kartı (PCI-E, 2 GB GDDR5 bellek, VGA 1, GPU)
    https://www.amazon.com.tr/ASUS-GTX760-DC2OC-2GD5-NVIDIA-grafik-kart%C4%B1-GDDR5-bellek/dp/B00DBPKEOI

[SATILDI] Asus GTX760 GDDR5 2GB 256Bitwww.vatanbilgisayar.com
    Asus Gtx760 Directcu Iı O.c. Gddr5 2gb 256bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx760-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html

İzmir içi elden teslim, diğer illere alıcı ödemeli kargo ile ulaştırabilirim.

Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

Fiyat : 1 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : İzmir Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : Diğer İlan Durum : Satışa Açık

• sorunun çözümü nedir hocam ? ne kadar tutar masrafı

• yazın tamire verdiğimde 200 lira masraf çıkmıştı ancak yaptırmadan geri almıştım

fırınlama işleminden bahsetti ama güvenemedim ve uğraşmak istemedim açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedtest -- 13 Aralık 2021; 22:28:3 >
  • speedtest kullanıcısına yanıt

fırınlama işlemi 100 karttan sadece 3 tanesini kurtarır hocam sizce bu kart o 3 tanesinden biri olabilir mi ?

• fırınlama nasıl yapılır, nasıl bir işlemdir, içeriği konusunda bilgi sahibi değilim.

ama kartı teknik servis gördüğü takdirde çalıştırılabilir

• speedtest kullanıcısına yanıt

çok uzun zamandır teknik servis işi yapıyorum hocam, yukarıda söylediğim gibi 100 karttan sadece 3 tanesi gerçek anlamda kurtuluyor diğerleri de bir kaç ay çalışıp tekrar bozuluyor. Bu kartın çipi vergiler dahil 50 dolar civarında, bu kartı alan adam bir de çipi alıp üstüne işçiliğini koyup kaç paraya satacak ta para kazanacak....

• "Sorunu; bilgisayar açıldığında ekrana görüntü gelmemektedir ancak kart çalışmaktadır."

Bence kartta bir sorun yok kasaya, monitöre ya da görüntüyü ileten kabloya küsmüş olabilir.

450 liralık hurda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi türkerrr -- 14 Aralık 2021; 0:31:19 >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

Aslında konudan tam da bağımsız olmamakla birlikte bir şey sormak istiyorum.

Size çipinde arıza olan bir ekran kartı geldi. Siz bunun çipinde mi yoksa ekran kartı tamirinin %99unda bahsedilen lehimlerinde mi arıza olduğunu tespit edebiliyor musunuz?

Eğer çipinde sorun varsa reball(müşteriye söylenen) yöntemi ile lehim yenileyip veya hiç ona da uğraşmadan ısıtıp geri gönderiyor musunuz?

• davidddd kullanıcısına yanıt

hocam %3 şans için ben makineyi elime bile almam. Kaldı ki onur ve şerefin zıvanadan çıkmış olmasından dolayı reflow ve reball işlemi yapmıyorum servisimde. Sebebi ise ısıtılıp ya da top dizilen kartların asla güvenilmez olması. Böyle insanlar var, kimi fırına atıyor kimi bga makinesinde ısıtıyor, kart bir şekilde görüntü veriyor sonra hadi bakalım sarı siteye ilan aç foruma ilan aç. Aradan bir zaman geçiyor kart yine bozuluyor, satıcıya gidiyor adam e abi senin bana sattığın kart bozuldu ne yapacağız ? Satıcı da diyor ki e abi ben sana verdiğim de sağlam mıydı ? Sağlamdı, haydi selametle diyip işin içinden çıkıyor. Türkiye de flip chip bga'dan anlayan ya 2 ya 3 kişi vardır. Youtube çöplüğü de keza öyle ısı tabancası ile adına tamir dedikleri kasaplık, çakmakla çip onarmaya çalışan başka bir kasap daha var, fırına kart atan sığırlar mı dersin bir kamyon bilgisiz cahil cühele insan var piyasada. 100 karttan sadece 3'ünün gerçek sebebi soğuk lehimdir hocam. Ben fabrikasında çalışmış biri olarak söylüyorum, kartın toplara olan bağlantısı türlü x ray cihazlardan geçerek foto karşılaştırma yöntemiyle tek tek kontrol ediliyor. İkinci sorunuza gelirsek, kartta çipe dair herhangi bir problem varsa ellemiyorum hocam o an topluyorum, sahibine haber veriyorum. Çünkü ben 2 ay sonra abi yaptığın cihaz tekrar bozuldu vs gibi duyumlar almak istemiyorum, hak etmediğim kazancı cebime koymak istemiyorum. İnsanları kandırmak hiç istemiyorum. Sahibi illa ki tamir olsun istiyorsa mümkünse sıfır kullanılmamış çip yok ise geri dönüştürülmüş yani sağlam olduğu bilinen bir çip (pcb si tamir edilemeyecek düzeydeki kartların üzerinde olur.) kullanarak onarım sağlıyorum. Gece kafamı yastığa koyduğumda paramın hak ettiğim bir kazanç olduğu bilerek yatıyorum ve o müşteri bir daha kart için geri dönüş yapmıyor.

Ben şahsınızı tanımıyorum. Dediğim gibi merakımdan sordum. Bu işten de çok anlamam ama karta ısıl işlem yapıldığında bir süre daha çalışması sağlanıyor bildiğim kadarıyla. (Yapıldığı söylenen) Reball işlemi sırasında ısınmadan olsun veya söylediğim gibi sadece sıcak hava ile yapılan olsun. Dediğiniz gibi %3-5 veya %10 neyse oranında düzelebilecek hata için tamire verilen kartların belki %80ini reball yapıldı düzeldi diye gönderilmesi insanda merak uyandırıyor.

Şahsen söylüyorum geçici yöntemle düzeltilmesine de karşı değilim ama bunun sonsuza kadar dayanacak gibi gösterilmesi veya bunlardan fahiş fiyatlar alınmasına karşıyım. Kart sahibine şu şekilde bir işlem ile yaklaşık birkaç ay daha gider tarzı bir şey söylense kabul eden alır kullanır işine gelirse. Aynı şekilde bu tarz bir işlem görmüş ekran kartı da satılabilir durumu hakkında bilgi verilir işine gelen fiyatı uyarsa alır vs.

Dediğim gibi bu işle ilgilendiğiniz için yapılan işlem ve müşteriye verdiğiniz bilgiyi merak ettim. Cevap için teşekkürler.

İlan sahibinden de özür diliyorum başlık altında yazmış oldum fakat konuyla alakasız bir durum olmadığından alacak-satacak kişilere de bir enformasyon olur belki. İyi satışlar.

• davidddd kullanıcısına yanıt

Şahsımı tanımanıza gerek yok hocam, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Ne zaman bozulacağı belli olmayan kartı kim neden alsın hocam ? bugün bir reball yaptırmak istesen 300-400 den başlıyor fiyatı dışarıda. Ben kullanıcı olsam ne alırım ne yaptırırım. Kendim de söylediğim gibi yapmıyorum. Reball ile kart kurtulur diyen %99.9 yalan söylüyordur, inanmayın. Yakında başlatacak olduğum youtube kanalında da böyle bilgilere çoğunlukla yer vereceğim.

Evet bu tarz bilgilerin verileceği bir yayın olursa bence de güzel olur çünkü bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Maalesef.

helal kirvem.

• Ben soğutucusu için talibim karta. Uygun bir fiyattan verirseniz sadece soğutucusunu almak istiyorum.

• Hocam kolay gelsin, bende de boardı lehimi hasarlı bir tane MSI GTX 760 var. Eğer uygun bir şey yaparsan ikisini birleştirmeyi düşünüyorum.

• 450 TL mi şaka sanırım ederi en fazla 100 tl

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.