Şimdi Ara

satış görevlisi ukalalığı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
3.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Borusanda boyle bir ukalalik yok.

Çünkü ülkemizde vergi sistemi nedeniyle en çok karı en ucuzun kazanıyor ondan...Dikkat ederseniz 320d almaya gidip 316i alan çok var
  • Lafınızı orda söyleseydiniz keşke.

Burda ne deseniz boş.
  • Daha az tanınan firmalar bile bunu yap(a)mazken,Audi'nin ne haddine.

Gerçi her firmada da birkaç tane bozuk ''ELE-MAL'' çıkabiliyor.
    Aracımızı Ford servisine götürdüğümüzde (rutin bakım için) hemen yandaki showroom'da duran Tourneo Customlar dikkatimi çekti.Yeni gelmişler ve iç-dış bir bakalım dedik,yapmaz olaydık.Şoför tarafına ben oturunca ablam hemen geldi.Biraz detaylı sorular filan sordum en sonunda ''Bu kadar soru soruyorsun ama senin ehliyetin var mı bakayım'' tarzı imalı bir soru gelince,''Şimdilik yok ama isterseniz gelin yola çıkalım,göstereyim.'' deyince havanın değişmesi bir oldu.Zaten araç da servisten çıkmıştı.

Yani,firma ne kadar büyük ve kaliteli olursa olsun,böyle şeyler olabiliyor.

İş eğitimi ve ahlakı olmadıktan sonra,istediği gibi Boğaziçi,ODTÜ mezunu olsun,ben olsam işe almazdım,gider Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden mezun ama insanlara diyaloğu saygılı ve donanımlı birini alırdım.

Showroom'a gittiğinizde,
    Temsilciler size işinizi,maaşınızı soramaz,sormamalı.Temsilcinin işi bilgi vermek,püf noktaları anlatmaktır.
    ''Benim maaşımdan sanane,sen bana arabayı anlat.''

Son olarak şunu yazayım;
    Eğer böyle birşey yaşayan olursa direk gidin şikayet edin.Böylece bu vasıfsız,ipsiz sapsız,sattığı aracı 4 tekerlek 1 direksiyondan ibaret kutu gören sözde temsilciler işsiz kalır ve en azından bu işi iyi bilen araçları tanıyan,araçlara ve tüm donanımlara hakim(öyleleri var ki,Cruise Control kolunu bulamayan,bulsa da kullanmasını bilmeyen),insanlara hoşgörülü gerçek satış temsilcisi olan güleryüzlü satış temsilcileri yer alabilsin.En azından ekmeğini hak eden yesin.

Tabi ki çok iyileri de,işini mükemmel yapanlar da var.

BMW Bursa Teknik Oto'da,kendisinin affına sığınarak adını da yazayım,

''Sayın İlter Durak Bey'',bir araç almayacağımı bilse de,sadece 320d F30 için fiyat sorduğumu bilse de,yaşımı işimi bilse de(kendisine gelen formda yaş 17,meslek öğrenci yazsa da) yine de ileride bir araç alabilir diyerek bana bile diğer gerçek müşterilerden farksız davrandı.
    Kendisinden herhangi yanlış bir bilgi,fiyat ya da yanlış bir düşünce almadım.İşini gerçekten çok iyi yapıyor.Kendisini tebrik ediyorum.İşine çok hakim böyle kişilerin çoğalması dileğiyle.

Uzun uzun yazdığım için kusuruma bakmayın,hakkınızı helal edin.

İyi günler,
    Emre Güven

• quote:

Orijinalden alıntı: desoto

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Borusanda boyle bir ukalalik yok.

Çünkü ülkemizde vergi sistemi nedeniyle en çok karı en ucuzun kazanıyor ondan...Dikkat ederseniz 320d almaya gidip 316i alan çok var

Doğru söylediniz. Ama yine de 320d'yi değişmem.

• Ukalalığa bak.Densiz herif.Madem o kadar çok paran var niye çalışıyorsun burda deseydiniz keşke.Beyefendinin oradan gelecek '3 kuruşa' ihtiyacı yoktur zaten!
  • Neyse işte Emre'cim herkes herseyi biliyorda iste...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Neyse işte Emre'cim herkes herseyi biliyorda iste...

İnşallah bu değişir.Yoksa hayalimdeki 3 otomobilden birisi silinmiş olacak

''Audi A4 2.0 TDI multitronic,
    Mercedes-Benz C220 CDI,
    BMW 320d(F30)''
  • Bana denk gelmıyokı boylelerı ınsanlık çerçevesı ıcınde orda turlu şekillere sokayım.
  • tabi kaçmaması gerekiyor ama adamın ağzından kaçmış yanlışlıkla hepimiz insanız sonuçta olabilir baz fiyat olarak mı düşünüyordunuz demesi gerekirdi.

mercedes showroomlarında gerçekten saygılılar gördüğün kia bayileri de genelde iyi oluyor(gördüklerin genelde orta sınıf araç satıcısının çok çok üstünde) en dandik vw arabayı inceliyorsun falan 2 saat sonra geliyorlar.gelince de gelmese daha iyiydi diyorsun.

2.0 olayında sıvamış kendini tutabilen bir satış görevlisi bulsunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MassiveDynamic -- 17 Ağustos 2013; 19:31:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

borusan da bahsettiğiniz paraları vermiyor, öğlen yemekte konuştuk çalışan arkadaşımla.

Borusan ankara havaalanı yolundaki arkadaşım bana araç başı 350 tl dedi. Hatta 5 serisinde 400-450 tl civarları olabiliyor dedi.İsterseniz özelden isminide vereyim birde siz sorun. Ben onun yalancısıyım.

• Audi de böyle kelekler çıkabiliyor bazen bana da olmuştu bir kere
  • Aynı fiyata veriyorsan ver diyecektiniz maymun gibi kalacaktı o orada.

Bende Cem Honda'ya gittim, ukala bir servis görevlisi vardı.

Farım pisti, camın yanındaki çıta düşmüştü, dikiz aynasını kırmıştım ve hepsinin fiyatını sordum.

Fara 500 dedi
    Çıtaya 500 dedi
    Dikiz aynasına 500 dedi

Sonra "Bizde ne alırsan 500 lira" dedi.

Bende "İyi madem bunu al yeni kasayı ver bana 500'e dedim." mal gibi kaldı.

1 hafta sonra tekrar gittim oraya adı Harun'du o artistin, sordum işten çıkarılmış.

Şimdi Marmara Honda'dan başka yere gitmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Bu işi yapanların bir kısmı gerçekten geri zekalı ve kendini bilmez olabiliyor.

1500TL alır (ya da ne karadsa) sonra seni beğenmez, aklı sıra dalga geçmeye çalışır. 3 kuruş prim almak için birbirlerinin üstüne çıkarlar. Borusan'da da var. En azından benim başıma geldi.

Arkadaşa 1 serisi sormaya gittiğimizde kendini beğenmiş bir eleman vardı. Adam sohbet esnasında, parası olan üst segment BMW'ye biniyor gibi tavırlar yaptı, bilmem daha önce üst segment BMW bindiniz mi derken, tabii ki ben dayanamadım, evet v12 850i vardı, muhtemelen sizin maaşınız kadar benzin yakıyordu dedim. Ortamda birden bire soğuk bir hava esti Normalde en sevmediğim şeydir, para ile insan ezmek.

Bazen bu ülkede en sevmediğiniz şeyleri sık sık yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa aynısını size yapıyorlar.

Sanki plaza adamın da, seni beğenmiyor.

Hem sanane, belki param sadece ona yetiyor, kalan tek zevkim arabam, onu da ince eleyip sık dokumak istiyorum, sana hesap mı vereceğim?

Tabii çok iyi, çok bilgili ve sattığı arabalara çok hakim arkadaşlar da var.

Kazançları konusunda yanılıyorsunuz, Vw, Audi, BMW gibi markalarda çalışan satış temsilcileri 7-12 bin TL arasında aylık kazançları var ve saydığım markalara üniversite mezunu dışında kimseyi almıyorlar, ama işte üniversite mezunu olupta böyle hödükler çıkabiliyor :) Mühendisim ve 3 seneye yakın otomobil sektöründe satış temsilciliği yaptım, şuan kendi mesleğimi yapıyorum ama satış temsilcisiyken kazandığım paranın yarısını anca kazanıyorum. Keşke ayrılmasaydım dediğim zamanlar oluyor maalesef.

En azindan vw de Minimum 7 bin almadıklarını cok cok iyi biliyorum... Siz gördüğünüz bir kaç elemanın maaşlarını buraya referans yazıyorsunuz sanırım. Satış elemanı diyorsunuz ,7-12bin arasi diyorsunuz...

Benden daha iyi bildiğinizi sanmıyorum. Çünkü Vw' de satış temsilcisi olarak çalıştım. Büyük şehirlerde ki bayilerde çalışanlar o kadar kazanıyor. Bizim şefimiz en az 8.000 TL kazanıyordu. Aylık 12.000 TL' yi görmüşlüğü var. Sadece boya korumadan 3.500 TL prim aldığını bilirim. Aralık ayında tek başına 69 araç satmıştı. Hiç abartısız söylüyorum bizim bayide değil ama başka bir bayide arkadaşım aralık ayında 15.000 TL almıştı. BMW' de araç başı 350 TL prim alıyorlar. Bir satış danışmanı ayda ortalama 12-13 araç satıyor BMW' de. Bunun net maaşı, aksesuar, kredi, plaza primleri vs. siz hesaplayın artık. Bu işin bizzat içinde olduğum için biliyorum. Vw, Audi ve BMW danışmanları çok iyi para kazanıyorlar. Diğerlerini çok iyi bilmiyorum. Birde Mercedes' in kötü olduğunu biliyorum. Çünkü birçok satış temsilcisi arkadaşım var Merco' da çalışan.

Ben de tıp cihazları satan bir şirkete mi girsem diye düşünüyordum.

Otomotiv sektörüne mi yönelmeli yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Guven

Daha az tanınan firmalar bile bunu yap(a)mazken,Audi'nin ne haddine.

Gerçi her firmada da birkaç tane bozuk ''ELE-MAL'' çıkabiliyor.
    Aracımızı Ford servisine götürdüğümüzde (rutin bakım için) hemen yandaki showroom'da duran Tourneo Customlar dikkatimi çekti.Yeni gelmişler ve iç-dış bir bakalım dedik,yapmaz olaydık.Şoför tarafına ben oturunca ablam hemen geldi.Biraz detaylı sorular filan sordum en sonunda ''Bu kadar soru soruyorsun ama senin ehliyetin var mı bakayım'' tarzı imalı bir soru gelince,''Şimdilik yok ama isterseniz gelin yola çıkalım,göstereyim.'' deyince havanın değişmesi bir oldu.Zaten araç da servisten çıkmıştı.

Yani,firma ne kadar büyük ve kaliteli olursa olsun,böyle şeyler olabiliyor.

İş eğitimi ve ahlakı olmadıktan sonra,istediği gibi Boğaziçi,ODTÜ mezunu olsun,ben olsam işe almazdım,gider Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden mezun ama insanlara diyaloğu saygılı ve donanımlı birini alırdım.

Showroom'a gittiğinizde,
    Temsilciler size işinizi,maaşınızı soramaz,sormamalı.Temsilcinin işi bilgi vermek,püf noktaları anlatmaktır.
    ''Benim maaşımdan sanane,sen bana arabayı anlat.''

Son olarak şunu yazayım;
    Eğer böyle birşey yaşayan olursa direk gidin şikayet edin.Böylece bu vasıfsız,ipsiz sapsız,sattığı aracı 4 tekerlek 1 direksiyondan ibaret kutu gören sözde temsilciler işsiz kalır ve en azından bu işi iyi bilen araçları tanıyan,araçlara ve tüm donanımlara hakim(öyleleri var ki,Cruise Control kolunu bulamayan,bulsa da kullanmasını bilmeyen),insanlara hoşgörülü gerçek satış temsilcisi olan güleryüzlü satış temsilcileri yer alabilsin.En azından ekmeğini hak eden yesin.

Tabi ki çok iyileri de,işini mükemmel yapanlar da var.

BMW Bursa Teknik Oto'da,kendisinin affına sığınarak adını da yazayım,

''Sayın İlter Durak Bey'',bir araç almayacağımı bilse de,sadece 320d F30 için fiyat sorduğumu bilse de,yaşımı işimi bilse de(kendisine gelen formda yaş 17,meslek öğrenci yazsa da) yine de ileride bir araç alabilir diyerek bana bile diğer gerçek müşterilerden farksız davrandı.
    Kendisinden herhangi yanlış bir bilgi,fiyat ya da yanlış bir düşünce almadım.İşini gerçekten çok iyi yapıyor.Kendisini tebrik ediyorum.İşine çok hakim böyle kişilerin çoğalması dileğiyle.

Uzun uzun yazdığım için kusuruma bakmayın,hakkınızı helal edin.

İyi günler,
    Emre Güven

Sen gerçekten 17 yaşında mısın ? Maşallah boyundan büyük laflar ediyorsun :) Bu ne özgüven yavv :))

• Hangisi gidecek?

• 207m kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Evet Haziran 1996 doğumluyum.Facebook'unuz varsa ekleyebilirim.

Şöyle anlatayım;
    Özgüven demeyelim de,yaşadıklarımı yazıyorum.Ufak yaşımdan beri böyle bir yapım var.Eğer birşeyi beğenmezsem,bir yerde yanlışlık varsa açık açık söylerim,saklamam.Beğendiyseniz teşekkür ederim.

Hayırlı günler,
    Emre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Arkadaşa 1 serisi sormaya gittiğimizde kendini beğenmiş bir eleman vardı. Adam sohbet esnasında, parası olan üst segment BMW'ye biniyor gibi tavırlar yaptı, bilmem daha önce üst segment BMW bindiniz mi derken, tabii ki ben dayanamadım, evet v12 850i vardı, muhtemelen sizin maaşınız kadar benzin yakıyordu dedim. Ortamda birden bire soğuk bir hava esti Normalde en sevmediğim şeydir, para ile insan ezmek.

Bazen bu ülkede en sevmediğiniz şeyleri sık sık yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa aynısını size yapıyorlar.

Sanki plaza adamın da, seni beğenmiyor.

O elemancık ta biliçaltındaki asla o araçlara sahip olamayacağının verdiği ezikliği, oraya araç almaya gelen insanları aklısıra laf sokup ezmeye çalışıp ego tatmini yaparak tolere etmeye çalışıyor.

İnsan psikolojisi için çok normal bir durum aslında. Düzgün bir davranış değil orası ayrı tabi.

Bu arada elemana verdiğiniz cevap mükemmel olmuş.

• İş işten geçince buraya konu açmanın pek faydası olmasa da o an cevabı suratına yapıştırmanız lazımdı. Üstelerse şikayet ederdiniz.

Ben de çoğu arkadaş gibi halen şikayet etmenizden yanayım, öyle bedava ekmek yok. Devlet memurunu şikayet edince nasıl küt diye idari soruşturma geçiriyorsa özel sektördekiler de kendine çeki düzen versin.
    Millet ne işler yapıyor asgari ücretle o nezih yerde zevkli bir iş yapıp bir de ukalalık yapamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Hangisi gidecek?

Abi açık açık yazmayayım sonra beni düşman sanabilirler.

Şöyle yazayım bu konuya sebep olan satış temsilcisinin çalıştığı showroom'un markası

Tamam;

Multitronic teknolojisi vs. filan iyi ama bence otomobil uzun vadeli bir planlama ve yatırım gerektirir.O yüzden satış öncesi ve satış kısmı(marka kalitesi,ismi,karşılama,misafirlik) ne kadar önemliyse satış sonrası(servis,yol yardım,iletişim,müşteri hizmetleri) kısmı da o kadar önemlidir.

Araç alırken sadece;

''Bu motor bu kasayı çekmez'' vs. gibi saçma sorulara yer vermek yerine,yukarıdakilere de dikkat etmek lazım.

• Isteyen istedigi gibi düşünsün dogrulari konusmakta suç oldu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.