Şimdi Ara

satış görevlisi ukalalığı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
3.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani bir bakıma öyle de...

Bir süredir konuşuyoruz sizinle,ondan önceki mesajlarımı da görmüş olabilirsiniz belki.
    Hiç bir markanın forumuna sırf kötülemek için,
    Hiç bir markanın forumuna da sırf yüceltmek için girmedim.

Neyi eksik ise onu,neyi iyi ise yine onları yazdım.

BMW'nin,Mercedes'in bile eksik olduğu konularda var,(Cruise Control opsiyonel )
    Dacia'nın,Chery'nin müthiş olduğu konularda...(Ana güvenlik ekipmanları ve bagaj hacmi gibi.)
  • Neyse işte herkes biliyor neyin ne oldugunu zorlamaya gerek yok gerisi bla bla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GrandLotus kullanıcısına yanıt
    Aynen
  • Onunda vardır kendine göre problemleri boş ver hocam
  • İçindeki ezikliği dışarı vurmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Arkadaşa 1 serisi sormaya gittiğimizde kendini beğenmiş bir eleman vardı. Adam sohbet esnasında, parası olan üst segment BMW'ye biniyor gibi tavırlar yaptı, bilmem daha önce üst segment BMW bindiniz mi derken, tabii ki ben dayanamadım, evet v12 850i vardı, muhtemelen sizin maaşınız kadar benzin yakıyordu dedim. Ortamda birden bire soğuk bir hava esti Normalde en sevmediğim şeydir, para ile insan ezmek.

Bazen bu ülkede en sevmediğiniz şeyleri sık sık yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa aynısını size yapıyorlar.

Sanki plaza adamın da, seni beğenmiyor.

O elemancık ta biliçaltındaki asla o araçlara sahip olamayacağının verdiği ezikliği, oraya araç almaya gelen insanları aklısıra laf sokup ezmeye çalışıp ego tatmini yaparak tolere etmeye çalışıyor.

İnsan psikolojisi için çok normal bir durum aslında. Düzgün bir davranış değil orası ayrı tabi.

Bu arada elemana verdiğiniz cevap mükemmel olmuş.

Bir de o anda oraya gittiğiniz araç da çok önemli.

Kime ne? İstersem bisikletle giderim değil mi? Ne kompleksli milletiz. Hepimiz, ben de dahil Yoksa ne diye öyle bir cevap vereyim ki?

Bu arada 207m arkadaşım, 7-12 bin TL çok yüksek rakamlar, müdürleri bile o paraları almıyor diye biliyorum.

Ama tabii siz birebir tecrübe etmişseniz bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Borusanda boyle bir ukalalik yok.

mercedes bmw audi gezdik , sadece audi de oldu böyle bir şey.

Kültür meselesi tabi. Peki a3 sorana ne diyorlar acaba

A3 ucuz diye satmıyorlarmış sadece soranla dalga geçiyorlarmış.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşa 1 serisi sormaya gittiğimizde kendini beğenmiş bir eleman vardı. Adam sohbet esnasında, parası olan üst segment BMW'ye biniyor gibi tavırlar yaptı, bilmem daha önce üst segment BMW bindiniz mi derken, tabii ki ben dayanamadım, evet v12 850i vardı, muhtemelen sizin maaşınız kadar benzin yakıyordu dedim. Ortamda birden bire soğuk bir hava esti Normalde en sevmediğim şeydir, para ile insan ezmek.

Bazen bu ülkede en sevmediğiniz şeyleri sık sık yapmak zorunda kalıyorsunuz. Yoksa aynısını size yapıyorlar.

O elemancık ta biliçaltındaki asla o araçlara sahip olamayacağının verdiği ezikliği, oraya araç almaya gelen insanları aklısıra laf sokup ezmeye çalışıp ego tatmini yaparak tolere etmeye çalışıyor.

İnsan psikolojisi için çok normal bir durum aslında. Düzgün bir davranış değil orası ayrı tabi.

Kime ne? İstersem bisikletle giderim değil mi? Ne kompleksli milletiz. Hepimiz, ben de dahil Yoksa ne diye öyle bir cevap vereyim ki?

Bu arada 207m arkadaşım, 7-12 bin TL çok yüksek rakamlar, müdürleri bile o paraları almıyor diye biliyorum.

Doğal olarak senin de egon devreye girmiş ve gayriihtiyati veya bilerek altta kalmamak için cevabı yapıştırmışsın. Ki bence iyi yapmışsın.

Kuzey avrupa ülkelerinde bakanlar bisikletle parlementoya mesaiye gidip geliyor.Bizde ise bırakın bir bakanı, orta ölçekli sıradan bir kobinin patronu bisikletle işe gelsin, sosyal yaşantısı ve iş yaşantısı 1 ay kendine gelemez.

Bazı bilişsel ve sosyal gelişim evrelerini aşamayan toplumlarda çok normal mevzular bunlar aslında, fazla da takılmamak sosyal gelişimi akışına bırakmak lazım.

• Bu yuzden bmw aldim.

• 7-12bin....hımm.
    Bu benim dallama müvekkiller (özel bir sebepten dallama sıfaını sonuna kadar hak ediyorlar maalesef) 1500-2000 +araç başına 100 liraya neden çalışıyorlar....Vekalet ücreti için sıkıştırsam iyi olacak bu gavurları..
  • ben yanlış mı okudum..satış elemanları 7-12 000 tl paramı alıyorlar...vay be....millet okumayı bıraksın..liseden sonra soluğu bayii lerde alsın...yok daha neler..adam 2 sene çalışsa ordan bir BMW alır kendisine...
  • Bildiğim Kadarıyla Sattıkları Araç Başına Prim Alıyorlar.Audi'deki Yetkili Terbiyesizlik Yapmış Ne Diyelim Artık
  • 7-12 bin gibi bir rakam yok arkadaşlar, öyle bir dünya yok. Yeni şehir efsanesi yaratmayalım.
  • Şimdiye kadar gördüğüm en ukala,bilmişlik taslayan çalışanlar doğuş,opel ve peugeot bayilerindeydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImagınePerest -- 18 Ağustos 2013; 1:08:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

7-12 bin gibi bir rakam yok arkadaşlar, öyle bir dünya yok. Yeni şehir efsanesi yaratmayalım.

Kia'da çalışan tanıdığım var, bana 1700 TL aldığını söylemişti. Arkadaşları yalancı çıkarmak gibi olmasın ama, bahsi geçen rakamlar, bana da abartı gibi geldi.
  • quote:

Bazı bilişsel ve sosyal gelişim evrelerini aşamayan toplumlarda çok normal mevzular bunlar aslında, fazla da takılmamak sosyal gelişimi akışına bırakmak lazım.

• quote:

quote:

quote:

Başarılı bir satış danışmanı müdürden çok kazanıyor zaten ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: REVENT0N

Aynı olay bir akrabamızın başına gelmişti. 2-3 Sene önce ayağında terlik, kafasında marshall boya şapkası ile Audi Q7 almaya gitmişti. Showrooma girince demiş; Ben Q7 bakıyorum fiyat alabilir miyim? -Temsilcide nasılsa bu adam almaz diye 30.000-40.000 tl düşük fiyat söylemiş alaycı bir şekilde. Daha sonrada bizim akraba kaporayı verince ve ardından arabayı alınca çocuk 100 kere özür dilemiş ama nafile o fiyatı söylemişti bir kere :) Baya zarara uğramıştır heralde showroom :)

valla yanlış anlamada iyi attın ha diyesim geldi.. 30bine q7 verilir mi biz floda 185 liralık ayakkabıya 120lira dediler diye cingar çıkardık yinede vermediler

edit: 30 40 bin aşağısına imiş ama yinede pek sanmıyorum yanlış araba tesliminde bile doğuş en fazla paspas veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shineon25 -- 17 Ağustos 2013; 23:55:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Geçen gün arkadaşıma araba bakmak için Audi'ye gittik A5 coupé için fiyat alacaktık.

Girdik bir satış görevlisi bizimle ilgilendi,

+: biz
    -: satış görevlisi

+A5 coupe için bilgi ve fiyat almak istiyorduk
    -Tabii hangi motor seçeneği için?
    +1.8 turbo
    -ha en ucuz olanına mı bakıyosunuz?
    +??
    -1.8 en düşük motor seçeneği ya ahah
    + biz çok km yapıyoruz da senede o yüzden.
    -2.0tfsi quattro verelim size heheh?

sonra da fiyat aldık direk çıktık.

170.000TL'lik araba için "en ucuz olanına mı bakıyorsunuz?" diye aşağılayan satış görevlisine aslında "siz alın madem bu kadar ucuz" diyeceksin aslında ama...

senin ferrari nerde kardeş diyecektin orda

• Ben Amerika'dayken diye konuşan tipleri hiç sevmem ama...

2 sene orada yaşama şansım oldu. İlk gittiğimde fark göremedim, dünyada her yer aynı herhalde diye düşündüm. Ama zaman geçtikçe adamların düşünce yapısı olarak bizden birkaç bin yıl önde olduğunu gördüm(genelden bahsediyorum istisnalar her yerde çıkar). Bizdeki kompleks o insanlarda yok. Profesyonellik uç noktada. Tüketici hakları kanunlarla çok iyi korunduğu için alış-veriş büyük keyif(arkadaşım 1 ay kullandığı bisikleti hiçbir açıklama yapmadan geri verdi, parasını aldı. Aldığım lensi 1 hafta sonra daha ucuza bulduğumu online chat ile aldığım yere söyledim, fiyat farkını geri ödediler, böyle 100 tane örnek sayabilirim). Neyse, konuyu biraz dağıttım ama burada anahtar kelime kompleks, onu nasıl değiştiririz bilmiyorum.

Muhtemelen linç edilirim ama arkadaşın yaşadıklarını görünce dayanamadım yazdım. Umarım herkes kısa bir süre de olsa medeni ülkelere gitme şansını yakalar, insan gibi muamele nasıl bir şey görür. Burada paramızla rezil oluyoruz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.