Şimdi Ara

satış görevlisi ukalalığı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
2
Favori
3.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • orda sesiniz çıkmıyor sonra gelip konu açıyorsunuz. hemen müdürüne şikayet edeceksin. sözlü de değil, yazılı.
  • Aşağılamak olarak algılanmasın ama asgari ücretle çalışan elemana nasıl kendinizi ezdiriyorsunuz anlamıyorum.

Adam olsa eyvallah ama bu diyalogda,

en ucuz olan mı dediğinde

evet senin maaşının 170 katı olan araç ahahah diyeceksiniz.
  • O da bir pazarlama stratejisidir: ''Sen kim oluyorsun ki alabileceksin bu arabayı'' diye alttan gazı vermek.. Ama burada eleman hakkaten ukalalık yapmış olabilir. Tipinizden veya giyiminizden o arabayı nasıl olsa almayacak olduğunuzu düşünmüş olabilir.
  • Geçen gün aldıgım çigköftenin marulunun içinde solucan çıktı eve gelince açınca fark ettim...
    Telefon açtım değiştirdiler ama önce itiraz ettiler :)) yerin dibine soktum geri çıkardım soktum geri çıkardım yeniden sokup bıraktım ......

Müşteriysem paramla hizmet alıyorsam karşılıgını isterim ne fazla ne eksik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzına ekmek koduğumun çocuğu diyecen ona ben bu arabaya senin kaç yıllık maaşını gömücem la sen ne diyon diceksin yediği ekmeği hak etmeyenlere sinir oluyorum
  • Sırf şu sektör düzgün bir temsilci görsün diye üniversiteden sonra(önce kazanayım da) İng. Öğrt. yerine satış temsilciliği yapasım bile var.Tabi ki sizi eleştirmek amacıyla değil VW gibi üst bir markaya(üstelik sınavla)girmek başarı ister.
  • O ite cevabi oturtcak kadar bilginiz yokmuyduki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Bence de. Tabii o da şef idi zaten. Prim dahil değildi buna. Alsa bile o rakamlar imkansız.

Öyle ise herkes o işi yapar zaten, benim bildiğim tüm plazalar birbirinden eleman alıyor, hep aynı elemanlar ordan oraya dönüp dolaşıyor.

Çoğu da normal lise mezunu, ne ingilizce, ne yabancı dil düzgün değil.

Skoda'nın Superb modelini bile telafuz edemeyip super-b diyen, pdc, abs, asc, edc gibi açılımların hiçbirini bilmeyen, bilse de söyleyemeyen adamlarda ne dili ne eğitimi...

En son contrast tavana, konsantre tavan diyen Audi satış temsilcisi ile telefonda konuştum ben. Düzeltirsem sosyokültürel münakaşaya sebebiyet veririm diye hiç ses etmedim

Gerçekten

Hocam, Vw, Audi ve BMW' ye lise mezunu olarak girmen mümkün değil. 4 yıllık üniversite mezunu olman gerekiyor ve önceliği ingilizce bilenlere veriyorlar. Diğer markalarda lise mezunu baya var katılıyorum. Ama dediğim markalarda mümkün değil. Bahsettiğim kazançlar da bu markalar için geçerli. Geçen ay Ankara' daki Vw bayisinde bir satış danışmanı arkadaşım, 60 adetle kapatmış ayı. Bu genelde ortalama 30-35 civarıdır. Müşteri memnuniyet puanın eğer yüksekse araç başına 125 TL alıyorsun. Hadi 100 TL diyelim. Sadece araç primi 6.000 TL :) Buna net maaş, kasko, aksesuar, kredi primleri falan ekleyin hesabını kendiniz yapın. Muhtemelen toplam 8-9 bin TL kazanmıştır geçen ay. Bu işin içinde olmayan kişiler için garip gelebilir ama durum böyle. Hadi 7.000 TL olmasın 5.000 TL olsun. 5.000 TL doktor kazanamıyor maalesef bu devirde :) Vw' de büyük şehirde çalışıyorsan, ceketini assan 3.000 TL kazanırsın. Bakın siz yoksunuz ceketiniz var koltukta

sen ne yaptın hoca yaw...kusura bakma ama yok devenin nalı...2008 vw pola aldık bize aracı satan satış

temsilcisini 1 sene sonra tesadüfen bi yerde gördüm...oradan ayrıldığını açıköğretimi bitirip memur olduğunu

söyledi...o kadar parayı kazansaydı memur olmazdı...sizin tanıdıklarınız araçları üzerinden parça söküp

dışarıya mı satıyor...bu kadar olmaz doktor bile o kadar kazanmıyor...şirketi kıymetli mi göstermeye

çalışıyorsun...millet lys kpss tofel sınavlara vb.. çalışmayı bıraksın doğuş otounun sınavlarına hazırlansın...

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

quote:

quote:

Bence de. Tabii o da şef idi zaten. Prim dahil değildi buna. Alsa bile o rakamlar imkansız.

Öyle ise herkes o işi yapar zaten, benim bildiğim tüm plazalar birbirinden eleman alıyor, hep aynı elemanlar ordan oraya dönüp dolaşıyor.

Skoda'nın Superb modelini bile telafuz edemeyip super-b diyen, pdc, abs, asc, edc gibi açılımların hiçbirini bilmeyen, bilse de söyleyemeyen adamlarda ne dili ne eğitimi...

En son contrast tavana, konsantre tavan diyen Audi satış temsilcisi ile telefonda konuştum ben. Düzeltirsem sosyokültürel münakaşaya sebebiyet veririm diye hiç ses etmedim

Gerçekten

Hocam, Vw, Audi ve BMW' ye lise mezunu olarak girmen mümkün değil. 4 yıllık üniversite mezunu olman gerekiyor ve önceliği ingilizce bilenlere veriyorlar. Diğer markalarda lise mezunu baya var katılıyorum. Ama dediğim markalarda mümkün değil. Bahsettiğim kazançlar da bu markalar için geçerli. Geçen ay Ankara' daki Vw bayisinde bir satış danışmanı arkadaşım, 60 adetle kapatmış ayı. Bu genelde ortalama 30-35 civarıdır. Müşteri memnuniyet puanın eğer yüksekse araç başına 125 TL alıyorsun. Hadi 100 TL diyelim. Sadece araç primi 6.000 TL :) Buna net maaş, kasko, aksesuar, kredi primleri falan ekleyin hesabını kendiniz yapın. Muhtemelen toplam 8-9 bin TL kazanmıştır geçen ay. Bu işin içinde olmayan kişiler için garip gelebilir ama durum böyle. Hadi 7.000 TL olmasın 5.000 TL olsun. 5.000 TL doktor kazanamıyor maalesef bu devirde :) Vw' de büyük şehirde çalışıyorsan, ceketini assan 3.000 TL kazanırsın. Bakın siz yoksunuz ceketiniz var koltukta

sen ne yaptın hoca yaw...kusura bakma ama yok devenin nalı...2008 vw pola aldık bize aracı satan satış

temsilcisini 1 sene sonra tesadüfen bi yerde gördüm...oradan ayrıldığını açıköğretimi bitirip memur olduğunu

söyledi...o kadar parayı kazansaydı memur olmazdı...sizin tanıdıklarınız araçları üzerinden parça söküp

dışarıya mı satıyor...bu kadar olmaz doktor bile o kadar kazanmıyor...şirketi kıymetli mi göstermeye

çalışıyorsun...millet lys kpss tofel sınavlara vb.. çalışmayı bıraksın doğuş otounun sınavlarına hazırlansın...

Hocam, lütfen bundan önce attığım mesajları okuyunuz. Bu işi 6 ay öncesine kadar bende yaptım. Burada en güzel örneği var işte, 1.ağızdan BEN ;) Cidden p paralar kazanılıyor. Doğuş Otomotiv' i kıymetli göstermeye çalışmıyorum, zaten kıymetli bir şirket. Sahibi, Türkiye' nin en zenginlerinden. Neden inanmıyorsunuz anlamadım.

• Bir konuda yalan söylerken, hiç mi acaba bu konuda bilgisi olan, net rakamları bilenler de okur da rezil olurum diye düşünmez insan yahu? Ayrıca da insan neden durduk yere yalan söyler? Bu yalana inanan yaşı küçük forum okuyucularına zarar vereceğinizi de düşünemiyor musunuz?
    Satış temsilcisi 12-15.000 Lira alırmış, hepsi de üniversite mezunu ve lisan biliyormuş!!!! Yahu bu neyin kompleksidir, neyin egosudur? Bahsettiğiniz tüm markalarda arkadaşlarım var, BMW'da müdür olan aile dostum var. Kısaca; bahsettiğiniz rakamlar hayal, bırakın da sadece sizin hayaliniz olarak kalsın, paylaşınca "yalan"a dönüşüyor çünkü. Rica ediyorum "o dedi, bu dedi" gibi cevaplar da vermeyin.

• Kayseride bizi dikkate alıpta h.g falan hiç bişey demediler araçların kapı kilitli seslendik bakan olmadı hemen yan taraf vw ora daha kötü arkadaşı azarladı tiguan bagajı düğmeyle kapanıyomuş bilemeyince azarı yedik hemen yanı seat bölümünde görevli bile yoktu belki biraz ilgi güler yüze kanıp a3 golf yada leon satabilirlerdi bana toyota öyle yaptı sattı aynı gün auris i

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gerçekten

Hocam, lütfen bundan önce attığım mesajları okuyunuz. Bu işi 6 ay öncesine kadar bende yaptım. Burada en güzel örneği var işte, 1.ağızdan BEN ;) Cidden p paralar kazanılıyor. Doğuş Otomotiv' i kıymetli göstermeye çalışmıyorum, zaten kıymetli bir şirket. Sahibi, Türkiye' nin en zenginlerinden. Neden inanmıyorsunuz anlamadım.

hocam bahsettiğin rakamlar gerçekten yüksek..insanın inanası gelmiyor...bu rakamları almak için millet

afedersin g.tünü yırtıyor...çok ciddi rakamlar...ben 2 üniversite bitirdim bu kadar elime geçmiyor...gerçekten

böyle bir şey varsa ..kapağı oraya atayım...

• Konuşma bu şekildeyse cidden ayıp etmiş
  • Bayılıyorum bu konulara. Tabi lafı koyarsanız daha da keyifli oluyor. Cekinmeyin soyleyin lafı, haksız bile olsanız, en kötü arkanızdan vay hayvan der, sizin canınız sıkılmamıs olur.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gerçekten

hocam bahsettiğin rakamlar gerçekten yüksek..insanın inanası gelmiyor...bu rakamları almak için millet

afedersin g.tünü yırtıyor...çok ciddi rakamlar...ben 2 üniversite bitirdim bu kadar elime geçmiyor...gerçekten

böyle bir şey varsa ..kapağı oraya atayım...

Valla hocam bence imkanınız varsa başvurun derim :) Ama başvurmakla olmuyor işte, biraz şans, biraz da yetenek istiyorlar. Diğer markaları bilmiyorum dediğim gibi. Vw, Audi veya BMW olursa birde büyük şehirdeyseniz gerçekten o paraları yakalarsınız.

• shineon25 kullanıcısına yanıt
    Valla bende gözümle görmedim olayı ama bana anlattığı böyleydi.
  • Beamer kullanıcısına yanıt
    170 bin tl arac alıcaksınız vede binek otomobile bineceksiniz pes doğrusu o fiyata ne spor araçlar var ferrari alınır o paraya
  • @sessizlerin_umudu

benim için değil arkadaşım için bakmaya gitmiştik zaten.

ayrıca öyle yürümüyor işler malesef. bazı araçları almak değil yürütmek sıkıntı bir a5 ile ferrarinin yürütme maliyetleri kıyaslanamaz. yoksa arkadaşıma 3.2v6 porsche cayenne alacaktık kasko fiyatı çok fazlaydı bakımları çok fazlaydı ayrıca çok fazla benzin yakıyordu lpg de taktırmak istemedi.

benim konularımı da görmüşsünüzdür belki 60-65'e araba arıyorum, başta infiniti fx35 alacaktım lpg taktıracaktım hatta arkadaşımla öyle konuşmuştuk, ama sonra ikimizde vazgeçtik yürütme maliyetlerinden dolayı.

şu an bayağı bir segment düşürdük ikimizde. o c serisi coupede karar kıldı ben de giulietta da sanırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

Geçenlerde ben test sürüşündeki bayanın tavrını yazdım Audi'ye geri döndüler, daha sonra bahsi geçen satış temsilcisi hanımefendi ne kadar özür dilemese de dövecekmiş gibi "yine bekleriz efendim" diyerek çağrısını yeniledi ben de kendisine tekrar söyledim bunun başkası da olabileceğini ve orada markayı temsil ettiğini, bir arkadaş test sürüşüne gidecek bakalım onunla tekrar gideceğim nasıl bir tavır sergileceyek.Siz de dile getirin arkadaşlar, en azından insan olarak değeri olmalı bir kişinin.

Gidin efendim,gidin.Tekrar tekrar gidin.Tüm model gamını test edin.
    Zaten amaçları sadece otomobiller hakkında bilgi vermek,özelliklerini anlatmak...
    Bence gitmişken A1'den başlayın 3-4 araç test edin ki bakalım bilgileri ne kadar geniş ve işlerine ne kadar hakimler.

Zaten işini severek yapan birisi sizin peşinizden gitmez,sanki sizi peşinde gezdirir.Araçların tamamını tanıtmak bilgi vermek ister.Fakat yerinden kalkmak istemeyenler de yok değil.(Bir markada 2 tane temsilci binmişti araca,biri arkada uyumuştu. )

Önceki mesajlarımda da belirttim.Müşteri memnuniyeti önceliklidir.
    Kim bilir?Belki aracını satın aldığında dostlarına anlatacak,''Şu plazadan aldım.Gerçekten çok ilgilendiler.'' diyecektir.

Firmaların çoğunun amacı,''Bize araç sattırsın,kazandırsın da nasıl yaparsa yapsın.''şeklindedir.Yani müşteriyle nasıl ilgilenmiş,nasıl satmış,bununla çoğu firma tamamen ilgilenmiyor.

Aslında her şey elinizde.O kadar yoldan geleceksiniz,araç bakacaksınız ve sizin karşınıza çıkan kişi sizinle dalga geçecek ya da tersleyecek.En iyisi daha o temsilci yanınızdayken gidip şikayet edeceksiniz.Gittikten sonra değil.Zaten müdüründen sizin yanınızda esaslı bir fırçayı yiyince bırakın yapmayı yeltenemez bile.

Ya da ikinci bir seçenek;
    Yazılı şikayet edeceksiniz ki,direk kovulsun.Ne iş yapar diye acımayın.Sonuçta siz showroomda misafirsiniz.Nasıl ki siz evinize gelen misafiri düzgünce karşılayıp,çay kahve içmeden bırakmıyorsanız.Onun evi de orası.Oradan para kazanıyor.Düzgün davranacak.Davranmazsa kovdurun,daha önce de yazdığım gibi en azından hak eden bir kişi oradan ekmeğini kazanır.Diğerleri de keşke böyle yapsaydım diye anca dövünsünler.

Uzun oldu kusura bakmayın,hakkınızı helal edin.

İyi günler,
    Emre.

• vw senede 110 bin araç satıyor, bunun 1/3'ü filo olsa 75 bin kullanıcıya satış demektir.

65 civarı bayisi olduğuna göre ortalama 1200 araç, büyük şehirler bunun 2 katı satsa 2400, aylık 200 araç.

ortalama 5-6 temsilci çalışsa ki çoğunda sayı daha az oluyor 30-40 araç makul bir rakam.

Vw gibi kar marjı ve pazarlık gücü yüksek bir kurumda satıcının 100'er lira'dan aylık eline 5 bin civarı para geçmesi çok da anormal gözükmüyor.

Gerçi bu kadar çok varsayımdan elde edilen neticeden pek hayır gelmez ya :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.