Bir arabayı satıp yeni bir araba alırsak kaskoyu devredebiyoruz onu biliyorum ama ben eldeki arabayı satmadan yeni bir tane daha alacağım. Yeni alacağım çok daha pahalı ...Eldeki arabanın da kaskosu maksimumdan hasarsızlık indiriminde.. Şimdi yeni alınan pahalıya sıfırdan indirimsiz kasko yaptırtacağıma , elde olan eski arabanın kaskosunu yeni arabaya geçirteyim böylece maksimum indirimi alayım. Elde kalan arabaya da sıfırdan kasko yaptırayım ama o daha ucuz olduğundan daha ucuza malolsun diye düşünüyorum..
Mümkün mü bu?
İlk başta olmaz diyecektim ama niye olmasın ki? Sonuçta sizden yeni aracın ruhsatını istiyorlar ve eskisini yeninin üzerine geçiriyorlar. Aynı hesap... Diğer aracınız kaskolu olmayacak.
Kasko devri yapabilirsiniz yalnız kasko değerine göre prim çıkartıldığı için iki araç arasındaki prim farkını yine ödemeniz gerekecektir.
mevcut araç daki kaskoyu başka bir aracınıza geçirebilirsiniz. geriye sadece prim farkını ödemek kalır.
Ben sattığım aracımın kaskosunu yeni aldığım araca aktardım. Aktarırken benden noter satış belgesini istedi. Sigortacı arkadaş. Eğer satmadan aktrarılabilseydi neden noter satış belgesini istesin ki benden. Direk kasko araç bilgilerimi alır yeni araç bilgilerini alır ondan ona aktarırdı. Sanki satılmadan yada el değiştirilmeden olmaz gibi geldi bana. Ama sormak lazım tabi. Eğer öyle oluyorsada noterde kardeşinize yada eşinize , babanıza falan sattı gözükürsünüz. En fazla 85 lira masraf olur.
Benim de aklıma satış bilgileri muhabbeti geldi ama arabayı notersiz aldınız diyelim?
Ya da 2 arabam var, birinin kaskosundan vazgeçtim, diğerine aktarmak istiyorum. Sigorta firmasına ne bundan? Ben ek prim farkını ödedikten sonra kim ne karışır?
merhalar arkadaşlar tüm sigorta işlemleriniz için iletişime geçebilirsiniz aşşağıdaki mailden uygun fiyat teklifinde yardımcı olurum
Ben sattığım aracımın kaskosunu yeni aldığım araca aktardım. Aktarırken benden noter satış belgesini istedi. Sigortacı arkadaş. Eğer satmadan aktrarılabilseydi neden noter satış belgesini istesin ki benden. Direk kasko araç bilgilerimi alır yeni araç bilgilerini alır ondan ona aktarırdı. Sanki satılmadan yada el değiştirilmeden olmaz gibi geldi bana. Ama sormak lazım tabi. Eğer öyle oluyorsada noterde kardeşinize yada eşinize , babanıza falan sattı gözükürsünüz. En fazla 85 lira masraf olur.
Merhaba, Aracınızdaki kaskoyu farklı bir aracınıza aktarmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz.Noter satış bilgisine veya aracın satış olmasına gerek yok.Aradaki cüzi bir prim farkı çıkacaktır.Bunun dışında engel teşkil eden herangi bir durum söz konusu değil.Yalnız siz aracınızı sattığınızı belirttiğiniz için sigortacı arkadaş satış sözleşmesine istinaden aracınızın kaskosunu yeni aracınıza aktarmış olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: RickpierO'neil
quote:
Orijinalden alıntı: DeLPhinuSs
Merhaba, Aracınızdaki kaskoyu farklı bir aracınıza aktarmak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz.Noter satış bilgisine veya aracın satış olmasına gerek yok.Aradaki cüzi bir prim farkı çıkacaktır.Bunun dışında engel teşkil eden herangi bir durum söz konusu değil.Yalnız siz aracınızı sattığınızı belirttiğiniz için sigortacı arkadaş satış sözleşmesine istinaden aracınızın kaskosunu yeni aracınıza aktarmış olabilir.
Doğrudur olabilir. Benden o belgeyi istediği için öyle düşünmüştüm ben. O olmadan da oluyorsa sorun yok o zaman arkadaş için...
geçirebilirsibiz daha geçenlerde dayım yaptı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme