Şimdi Ara

Satre hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Satre felsefesi biriciklikler yani özdeşmeyen karakteristikler felsefesidir.Çıkış noktası itibariyle bi doğa fikrine sahip olamayız.Ancak öncüller ışığında doğaya dair olan nesnelerin işleyişinde biriciklik aramamamız için sebep yok gibi.O zaman varoluşun süreç değil bilincin bizzat ta kendisi olduğu ortaya çıkıyor.Varoluş özden önce gelirin tercümesi bilinç uzamdan(dolayısıyla öte uzamdan da) önce gelirdir.Akış yönü tayinlerle önem kazanır.Tayinsiz akış yönünün de bir önemi yok.Söylediklerim pratik anlamda ehemmiyet taşımıyor elbet

• Tamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Tamam
    Daha iyi fikirlerin varsa bekleriz sherlock
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Tamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki yokmuş
  • Sartre not satre..Satre is god of time in etrusk mythology. Satre=Saturn
  • boşluğu tanımlıyalım. baktım ve tanri yok dedim!! yani var ancak benimle ilgisi yok. ilgisi yok derken işlerliği demiyorum benimle ilgilenmiyor. deizme bakış attığımda ise boşluktaki ilgisizliğin varlığı beni boşluğa sürüklemiş, ilahi duyumsamayı veya onun varlığını değil ki!!!

...........................

bir kere tanrisallığı bulursan bu buluş yakayı bırakır bir şey değil ve anlam kazanma adına boşluğa hucum ederken, kabul boşluk var ancak bu boşluk onun değil bana ait olan.

.............................

şimdi atomun boşluğuna bir hucum olduğunda boşluktaki anlamın yoklukla malul ettiği şey kim?

kendi tanımını tanrisallıkla özdeşleştirip fonksiyonellik kazanıp(ki mümkün mü ki) dünyadaki kötülüğü yeren şey ne acayip.

.............................

var olma adına kendini boşluk olarak tanımlayan şeyin kendi imgeleri ile mevcudatı doldurma çabası acıyı kesmiyor. acıyı dindirmiyor azaltmıyor. belki boşluğu tüketiyor.

..............................

yaşam acıtan kanartan bir hal ile yaşamak acısını boynuma kolye gibi astı ve ben tüketmek zorundayım. neyi? bu acıyı bitirmeliyim.

içki, kadın, acayibinden sex, sosyopatlık derecesinde komunal hayat, bohemizm. aslında var olmaya çalışıyorum veya acıyı tüketiyorum. kendime acımanın adı sarhoşluğun kadınla birlikte anılan yüceliği. kendimi tüketme adına kullandığım morfin de acıma çare. bu boşluk hissizlik hali tükenmeli.

...............................

tanri 'var' ve fakat gelmeli (neredesin) zira 'yok' ki.. acımı kelimelere dökerken anlam kazanmalı ve anlaşılmalı yani var olmalı(benimle ilgilenecek şekilde bir hassa kazanmalı zira ilgilendiği varlar var zaten).

var olmanın acısını yaşamayan anlamaz anlayamaz belki ama zaten o benim için manidar olan o tüketiyor acıyı benim yerime. yani beni anlamaması beni anlayamadığından belki ancak ben onu anlıyorum ve bu anlamsızlık içindeki yerini tayin ediyor o kişi acıyı tükettikçe var olacak bedenim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 28 Şubat 2019; 18:55:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Portal Hakkında Bilgi
    17 yıl önce açıldı
    Valorant hakkında yeni makalem
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    net şekilde söyleyeyim eserleri çevirirken kesinlikle eserin sahibi varsa onunla teati edilerek çevrilmeli. yoksa çeviri ile eserin kendisi ya da sahibi arasında taban tabana zıt sonuçlar elde edilebiliyor.

................................

tanri yok diyeni olduğu gibi çevirirsen ateist diye tanıtma zorunluluğu doğuyor dense de tırnak içinde çevrilmesi gereken 'tanri yok' lafzı kesinlikle eserin sahibini çarpıtmaktır.

eserleri, var olmaya başlayan bir kişinin nezdinde(bu siz oluyorsunuz) bu kişiliği rol değer olarak üstünüze elbise gibi giyerek okumak gerekiyor.

.................................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 28 Şubat 2019; 18:59:41 >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    arkhe'nin başka boyut kazanmış cismanileşmiş bi hali bu. bi şeyler eklenmiş bi şeyler çıkarılmış ve anlam kazanmış bi hal var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.