Şimdi Ara

Sattığım aracı geri vermek istiyor ne yapmalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
12.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • böyle şeylerde en baştan dikkatli hareket etmek gerekir. Yani biraz kem kum edince 3.4. aramalar gelir talepler artar. expere sokmadan benden araba almak isteyen birine expere sokacaksın şartı koymuştum.

özetle ortada gizli bir kusur yok. Araç da 17 yaşında. kanuni olarak hiç bir hak talep edemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 2004 model araç sattım alan kişi ekspertizine kadar yaptırdı ben de neresinde boya varsa her şeyini en ayrıntılı şekliyle söyledim hatta tramerinde ki 3 adet kazasını detaylı anlattım ki hepsi de otoparktan çıkarken babamın tampon sürtmesinden dolayı olmuş şeylerdi ve tutar yazmıyordu yine de anlattım, önde ufak bir gamzesi vardı kamyonet kaydırdığı için oluşmuştu tutanak tutmamıştım ama içim rahat etmez onu da söyledim. Hatta aracın kilometresi 143.000 di tam, verirken tüvtürk kağıtlarına kadar gösterdim kmnin orijinal olduğunu anlasın diye. Üstüne de defalarca kapora bırakmak isteseler de söz verdiyseniz benim için bitmiştir diyip kapora almadım.

Şimdi ben bu kadar üzerine titreyip aracı anlattığım halde ekspere yine de soktular içleri rahat etmesi için, sizin arkadaş ekspere sokmadığı için ve arabadan da anlamadığından dolayı pimpiriklenmiş.

Aracınızı almadan önce ekspere soktuysanız eğer ve aracınıza kefilseniz alan kişiye gel kardeşim aracı ekspere sokalım boya falan çıkarsa ben aracı geri alıcam ama bir şey çıkmazsa beni sürekli rahatsız ettiğin ve zamanımı çalıp maddi ve manevi olarak bana zarar vermeye çalıştığın için kullandığın gün sayısı kadar 200 300 tl kira parası alacağım kabul ediyorsan eğer ben bu kira sözleşmesini çıkarttırıp noterden tastikleticem tüm masraflar da ayrıca sana ait de. Kem küm ederse de bir daha ararsan onzaöan polise şikayet edeceğim de. Bir daha aramaz zaten hafif sinirli ve ciddi konuşursan.

• Öyle saçma şey mi olur bende en yakın arkadaşımdan işten her gün yüz yüze baktigim arkadaştan aldım ama ekspere gittik baktık hatta eksper ücretini arkadaşım verdi üstelik ilk sahibiydi aracın. Alan kisi yanlış yapmış şuanda pişman büyük ihtimalle sana sariyor bu niye böyle o niye söyle vs sen arabaya baktirmazsan herşey çıkabilir

• Dostum şimdiden uyarayım . Bu artık yeni bir dolandırıcılık vakası . Çevremde 2-3 arkadaş daha yaşadı . Yanlış anlama seni bu konuda biraz yetersiz veya bilgisiz görmüş olabilir . O yüzden senden faydalanmak istiyor . Sen aracı satmışsın . Ekpertize sokar , sokmaz o onu ilgilendirir . Artık bu saatten sonra araç senden çıkmış . Daha seni ilgilendiren yasal bir durum yok . Bence iletişime bile geçme artık . Araç onun , para senşn

En yakın bir örnek .
    Öğretmen arkadaş aracı satıyor. Araç ağır hasarlı . Alıcı ekpertize sokuyor . Daha sonra alıyor aracı. Ertesi gün arıyor araç conta yaktı . Bilerek bana bu aracı sattınız vs diyor . 4-5 bin masrafı var. Bunu vereceksiniz vermezseniz polise gidicem vs diye korkutuyor . Tabi arkadaş panik olmuş . Beni aradı . Sakın dedim öyle bir şey yapma . Velhasız sürekli rahatsız etmiş . En son bari 500 lira ver demiş 😊 daha sonra engelleyip ; yabancı numaraları açmayınca sorun ortadan kalktı

• engelle

rahatsız etmeye gelirse sizi adresinize beyzbol sopası,bayonet,pistol ne varsa gösterin
    Sonrada polisi arayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rektifier -- 17 Ocak 2020; 12:14:42 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yol ver gitsin cevap verme.
  • Dolandırıcılık vakası.

Adamın suratına dolandırıcı olduğunu eğer bir daha ararsa savcılığa dolandırıcılık için başvuru yapacağını söyle.

• Hayır neden ekspertize gitme fikrini kabul ediyorsunuz ve muhatap oluyorsunuz. Sizi rahatsız ediyorsa polise şikayet edin yani bu saatten sonra araç onun alırken düşünseymiş.
  • 4 gun once 160.500 e sattigim aracta boya vardi alici 174ten ilana koymus ve boyasiz demis aracin arka kapisinda ve marspiye boyali ayrica on tampon yarim lokal boyali alirkende esimle binecegim asla satmam dedi fiyati indirdi yardimci oldum nasil ifsa edebilirz bu ilani insanlari kandirmasin eksper raporuda var bende

• kalamar01 kullanıcısına yanıt
    İlanı koyduğu siteye şikayette bulun durumu bildir.Büyük ihtimal yayından kaldırırlar.

• Hocam asla geri alma eksper yapmamış herşeyi kabul ederek almış baktırsın arabaya boya çıksa bile haberin vardı dersin bu ne saçmalıktır ya böyle birşey olabilir mi birde senden 4000 TL istiyor yuzsuzluge bak .

• Hocam böyle üçkağıtçılar çok piyasada boşverin takmayın kafaya aklı sıra para koparcak sizden

• Büyük ihtimalle dolandırıcı değil ama kafanıza yatmayan kişiye sakın araç satmayın. Sıfır araç dahi herkese satılmaz. Çok değişik insanlar var piyasada. Tabi dolandırıcılık yönünü de asla akıldan çıkarmamak lazım.

Son olarak alıcı ister istesin ister istemesin eğer aracın ilk sahibi,sürekli bakımları kayıt altında ve aldığınızdan beri kaskolu değilse ekspertize sokmadan araç satmayın. İlla ki bir aracı kurum olsun arada.
  • Yarin gidecegim sabah bakalim gidecem boya cikarsa bile dediginiz gibi almiycam geri alirsamda dusuk vermesini istiyecegim. Ama boya cikacaginida sanmiyorum belkide kendisi boyatdi onuda bilmiyorum gorucez yarin herseyi

• Takip

• Git git sen alsınlar ekmeğini elinden. Yaş kaç?
  • efeeeeeee E kullanıcısına yanıt
    Kendin kaşınıyorsun. Gitme.

• arkadaşlar gereken açıklamayı yapmış bu saatten sonra olabilecek şeylerden sonra vah tüh deme.
  • Arkadaşla buluştuk kendi eksperine gitmek istedi ben kabul etmedim.Başka ekspere gittik. dedigim gibi cikti arac tavan boyasız cikti.hala ekspere boyali diye usteleniyor acikladi bir guzel eksper adama. Sonra tabi bidaha sesi cıkmadi adamin baska bahaneler yapmaya calisti.ayrildik adamla telefonunu engelledim.Sorun cozuldu.Buyuk ders oldu bana boyle pimpiriklilere araba satmayin derim. Adamda ben arabadan sogudum satacam diyor amaci farkliymis zaten.

• Pimpirikli bir ruh hastasına denk gelmişsiniz, Allah sabır versin.

Biraç yıl bilgisayar tcareti yaptım, cins cins insanlara rastladım. Pimpirikli olduğunu fark ettiğim tiplere PC satmıyordum.

Forumda cinsin birine bir pc sattım. Allahın belası "aylar sonra" bana mesaj atıp rahatsız etmeye başladı.
    Gece gece parasını havale ettim. Dedim "gönder bilgisayarı"

İsmini hatırlamıyorum. Eğer bunu okuyorsa piasadaki en cins insanlardan biri olduğunu görsün bilsin.

Şimdiki aklım olsa PC'yi asla geri almazdm. Elinden geleni adına koymasın.
    Bence siz de direnin.
    Çünkü insan bu tiplere taviz verdiği zaman sonradan çok fena pişmanlık hissi geliyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.