Şimdi Ara

Sattığım telefon çalıntı çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan birkaç ay evvel bu siteden başka bir şehre bir telefon sattım.9800 tourch
    birkaç gün evvel alan arkadaş aradı karakolda imiş sattığım telefon çalıntı çıkmış,hay aksi dedik...
    Bir polis memuru(?) ismimi soyismimi v.s aldı ,ne yapmamız lazım dedik ,aldığın yerdeki kayıdı ver dedi,bende verilen fax numarasına telefonu bana satan şahsın kimlik bilgilerini v.s. gönderdim.
    Şimdi benim telefonu sattığım arkadaş mağdur,haliyle sattığım fiyatı geri vermem gerekli.Telefonu aldığım yere döndüm böle böle diye olayı anlattım.
    Telefoncu telefonun imei sini sorgulattı... çalıntı olduğuna dair hiçbir bilgi yok,yürü git işine dedi haliyle.
    kumpas içerisinde olabilirmiyim?Kuşkulanmamın bir sebebide o tarihte telefonun tr ye gelişi çok yeniydi,bende bir ay kadar kullandım.Birde polisin benim peşimede düşmesi gerekli değilmi?
    sonuç olarak benimde sim kartım girdi o cihaza.

Bilgilendirecek olan varmı ,acil cevap beklemekteyim,ona göre ödeme yapacağım sattığım insana.

sorgulama yapınca
    Durumu : IMEI numarası kayıtlı
    Kaynak : İthalat yoluyla kaydedilen IMEI
    Üretici : Üretici: Research in Motion (RIM) Pazar Adı: 9800 Model Bilgileri: RCY71UW (Generic)

Sorgulama Tarihi 06.06.11

• Birisi seni keklemiş, polis telefonda bilgi almaz. Ne kadar safsınız.. Arayan numara gözüküyor ise polise şikayet et. Bu kişilerin amaçları insanların kişisel bilgilerini alıp dolandırıcılık yapmak, sonra senin üzerine kalacak.

Şaka yapmıyorsun değil mi? Uğraştırma bizi..

Kişisel bilgilerini hiç bir zaman verme. Senin hangi bilgilerini sordular, TC no kesin istemişlerdir..

Saf mısın? Ne ödemesi, SAKIN YAPMA. Durumu git en yakın karakola bildir dolandırıcılar yakalansın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 6 Haziran 2011; 21:58:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

Birisi seni keklemiş, polis telefonda bilgi almaz. Ne kadar safsınız.. Arayan numara gözüküyor ise polise şikayet et. Bu kişilerin amaçları insanların kişisel bilgilerini alıp dolandırıcılık yapmak, sonra senin üzerine kalacak.

Kişisel bilgilerini hiç bir zaman verme. Senin hangi bilgilerini sordular, TC no kesin istemişlerdir..

Saf mısın? Ne ödemesi, SAKIN YAPMA. Durumu git en yakın karakola bildir dolandırıcılar yakalansın..
    O işler öle kolay hallolmaz. Çalıntı telefon satacaksın polis peşine düşmeyecek, parayı iade ederek olayı kapatacaksın olmaz böyle iş. O telefonun çalıntı olduğunun bulunması için bir kere savcılığa bildirilmiştir bu durum. Eğer bildirildiyse yani olay gerçekse sizi bu şekilde bırakmazlar. Arayan kişiye hangi karakolda veya hangi birimde olduğunu, adını soy adını sorun bir daha ararsa. Öyle parayı verdim olay kapandı, kandırmaca bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkEnergy

O işler öle kolay hallolmaz. Çalıntı telefon satacaksın polis peşine düşmeyecek, parayı iade ederek olayı kapatacaksın olmaz böyle iş. O telefonun çalıntı olduğunun bulunması için bir kere savcılığa bildirilmiştir bu durum. Eğer bildirildiyse yani olay gerçekse sizi bu şekilde bırakmazlar. Arayan kişiye hangi karakolda veya hangi birimde olduğunu, adını soy adını sorun bir daha ararsa. Öyle parayı verdim olay kapandı, kandırmaca bunlar.

Alıntıları Göster
    telefonu sattığım arkadaş telefon ettti,memurlada onun telefonu aracılığı ile konuştum,T.C no adres felan istedi.ben telefonun kaydının bulunduğunu ,satanın düzenlediği evrağı fax çekebileceğimi söyledim,verdiği fax numarasına da gönderdim elimdeki evrağı.Şimdi soru şu eğer tel çalıntı ise imei kontrolünde çalıntı diye bilgisinin çıkması gerekmezmi.?

• quote:

Orijinalden alıntı: tamtamam

telefonu sattığım arkadaş telefon ettti,memurlada onun telefonu aracılığı ile konuştum,T.C no adres felan istedi.ben telefonun kaydının bulunduğunu ,satanın düzenlediği evrağı fax çekebileceğimi söyledim,verdiği fax numarasına da gönderdim elimdeki evrağı.Şimdi soru şu eğer tel çalıntı ise imei kontrolünde çalıntı diye bilgisinin çıkması gerekmezmi.?

Alıntıları Göster
    Bu işlerde tam olarak prosedürü bilmemekle beraber, an azından sizi ifade almak için karakol vb. bir yere çağırmaları gerekirdi. Yerinizde olsam savcılığa gider bu konuyu araştırırdım. Bu imei no üzerinde çalıntı vb. şikayette bulunulmuşmu, bulunulmamışmı öğrenirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: birolayd

Birisi seni keklemiş, polis telefonda bilgi almaz. Ne kadar safsınız.. Arayan numara gözüküyor ise polise şikayet et. Bu kişilerin amaçları insanların kişisel bilgilerini alıp dolandırıcılık yapmak, sonra senin üzerine kalacak.

arkadas dogru soyluyor bunu bankamatiklerde de yapıyorlar baskasının numarasından polis seninle gorusmez seni karakola ifade vermeye cagırırlar al bu fax no muz buna gonder diyen polis de hayatımda duymadım kesinlikle karakola basvur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ho0k

quote:

arkadas dogru soyluyor bunu bankamatiklerde de yapıyorlar baskasının numarasından polis seninle gorusmez seni karakola ifade vermeye cagırırlar al bu fax no muz buna gonder diyen polis de hayatımda duymadım kesinlikle karakola basvur

Alıntıları Göster
    sakamı yapıyonuz la bu ne böyle arkadas arayan numarayla beraber savcılıga git

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadas cok guzel acıklamıs.Ger gercektn boyle bırsey olsa sızınle telefonda konusmazlar,bır karakolda ıfade verıyor olurdunuz.
  • bu sitede telefon alan sahis kim?

muhtemelen dolandirici; bilelim bizde.

asil noktayi atlamayalim.
  • Bu ülkede para kazanmanın en kolay yolu: Dolandırıcılık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andaluz

Bu ülkede para kazanmanın en kolay yolu: Dolandırıcılık.
    henüz parayı vermedim,karakola gittim ,dilekçe yazmamı istediler,bana telefon edilen ankara yenimahalle karakolundan bilgi alacaklarmış,alacaklımda canımı sıkyor,hadi hayırlısı.
  • quote:

henüz parayı vermedim,karakola gittim ,dilekçe yazmamı istediler,bana telefon edilen ankara yenimahalle karakolundan bilgi alacaklarmış,alacaklımda canımı sıkyor,hadi hayırlısı.

Alıntıları Göster
    www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

sitesindeki numarayı ara. durumu anlat ve imei ver eğer çalıntı ihbarı yapılmışsa zaten oradan soylerler sana. boyle bir kayıt yoksa zaten calıntı mesajı telefona gelmez. üçkağıda gelmişsin demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teote

www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php

sitesindeki numarayı ara. durumu anlat ve imei ver eğer çalıntı ihbarı yapılmışsa zaten oradan soylerler sana. boyle bir kayıt yoksa zaten calıntı mesajı telefona gelmez. üçkağıda gelmişsin demektir.

Alıntıları Göster
    çalıntı cihazı satacaksın sonra sattığın adam yakalanacak karakoldan seni arıcak.. yok hocam ya.. gelip ensenden tutar götürürler direk... benimde başıma geldi telefonculuk yaparken..dükkana gelip senmi sattın dediler(polisler). dedim evet.. yallah dediler soluğu karakolda aldım.. aldığım adamın bilgilrini bulunca bıraktılar geri..diğer arkadaşlarında belirttiği gibi işin içinde başka şeyler var.. aman dikkat..forumda 50 lira için bile adilik yapacak adamlar var.. aman dikkat hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

çalıntı cihazı satacaksın sonra sattığın adam yakalanacak karakoldan seni arıcak.. yok hocam ya.. gelip ensenden tutar götürürler direk... benimde başıma geldi telefonculuk yaparken..dükkana gelip senmi sattın dediler(polisler). dedim evet.. yallah dediler soluğu karakolda aldım.. aldığım adamın bilgilrini bulunca bıraktılar geri..diğer arkadaşlarında belirttiği gibi işin içinde başka şeyler var.. aman dikkat..forumda 50 lira için bile adilik yapacak adamlar var.. aman dikkat hocam

Alıntıları Göster
    çalıntı cihazlar önce savcılığa bildirilir ve mcks de "çalıntı olduğu tespit edilen cihaz" diye yazar bunu yapanların amacı dolandırmak aldığın yerde mutlaka kayıt vardır hiç olmadı orayı kanıt gösterirsin.

• demekki ne dumenler var. Dikkat etmek lazim.
  • Sakın ödeme falan yapma.elinde aldigin yerle alakali evrak varsa sakla.gerisi traş.
  • quote:

Sonuç ne oldu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Susanoo

quote:

Sonuç ne oldu acaba?

Alıntıları Göster
    sattığım arkadaş bana karakol tutanağını gönderdi bendeparasını iade ettim,kaçan bana kaçtı :(
  • geçmiş olsun. demekki bunlar oluyor. kesinlikle olmaz denildi ama oluyormuş demek.
    peki aldığımız telefonun çalıntı olup olmadığını nasil anlayacağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARBE

geçmiş olsun. demekki bunlar oluyor. kesinlikle olmaz denildi ama oluyormuş demek.
    peki aldığımız telefonun çalıntı olup olmadığını nasil anlayacağız.
    İyi Akşamlar Arkadaşlar bende yenibosnadan bir telefoncudan iphone 4s almıştım telefonu kullanmaya başladıktan sonra 3 hafta sonra kapandı bende aldığım yere götürdüm telefonu iade ettim sağolsun arkadaş lafımı ikilemedi başka bir iphone 4s verdi onuda kullandıktan sonra aynı arkadaştan iphone 5 aldım neyse dün itibariyle telefonuma mesaj geldi Kullanmakta olduğunuz telefon iphone 4s çalıntıdır. Diye neyse bende arkadaşı aradım durumu izah ettim bu gun savcılığa gittim telefoncu ile beraber gittik arkadaş telefonu ben sattım dedi bende telefonu arkadaşa iade ettiğimi söyledim daha sonra dilekçe imzaladık sonra olay benden çıktı bu arada arkadaş Allahtan satın aldığı adamın kimlik fotokopisini ve adres bilgisini almış oda onu verdi savcılığa şimdi zannedersem ihale telefonu telefoncuya satan adama patlıcak gibi görünüyor. Arkadaşlar bu ve benzeri durumlar başınıza gelirse direk gidin çekinmeyin çok yardımcı oluyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.