Şimdi Ara

Saü/Doğuş/Beykent Endüstri Mühendisliği. Kararsızlık ve İçinde Bulunduğum Durum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar; vakti olmayan arkadaşlar için söyleyeyim konum biraz uzun ve bir takım sıkıntılar mevcut. Ben Gazi Üniversitesi Ağaç işleri Endüstri Mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim 98 doğumluyum, lise bitince işe girip çalıştığım için üniversiteye geç girdim, hala çalışıyorum. Okuduğum bölüm genel olarak mobilya olmak üzere ağaç malzeme kullanılarak yapılan ürünlerin üretimi, tasarımı, maliyet hesaplaması vs. üzerine. Yani endüstri mühendisliğinin "odun" hammedesi üzerinde uzmanlanmış olanı olarak tanımlasam doğru olur (yalnız biraz daha teknik). Şimdi hocalarımızın söylemleri ve yaptığım bir takım araştırmalar, okula gelen 2 mezunun söylemleri üzerine bölümde işsizlik gibi bir durum söz konusu değil ama ben yine de gerek bu konuda tereddüt etmem gerek de bölümün biraz ağır olmasından ve fizik ve fizik ağırlıklı dersleri zerre sevmememden dolayı endüstri mühendisliğine geçmek istiyorum. Sınava tekrar hazırlanmayı düşünüyorum. Haftasonları harçlığımı çıkarmak için tüm gün çalışıyorum ve okul derslerini de kazanamayacak olma ihtimalimi dikkate alarak boşlamayı istemediğim için sınava hardcore bir çalışma gösteremeyeceğim. Bunu göz önünde bulundurarak ve kendi potansiyelimi de bilerek yaptığım hesaplamaya göre aşağı yukarı 110 ile 150 k arasında bir sıralama elde edebilirim. Bu sıralamaya da en mantıklı Sakarya Üniversitesi ve başlıkta belirttiğim bir kaç vakıf üniversitesi denk geliyor lakin gerek forumda açılmış eski konular gerekse farklı mecralardaki konular/söylemler baktığım zaman endüstri mühendisliğinde iş yok, boş bir mühendislik, iş bulamazsın, odtü-bilkent vs dışında okunmaz, senede 6 bin mezun veriyor tarzında ve bu durum benim hevesimi ve enerjimi inanılmaz bir şekilde sömürdü, kararsızlıktan kaç gündür canım çok sıkkın ne yapacağımı bilemedim. Sektörden haberdar arkadaşlar, mezunlar, abiler, ablalar bana yardımcı olmanızı istiyorum. Vaktinizi çaldıysam kusura bakmayın iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alprkrkmzz -- 7 Kasım 2019; 21:3:42 >

• up
  • up
  • Up up arkadaşlar yok mu bilgisi ve tavsiyesi olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam baytar olun

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    Neden hocam

• Fiziği sevmiyorsan niye mühendislik okuyorsun? Endüstri mühendisliğinde de gayet ağır fizik ve matematik dersleri mevcut. Eğer matematik seviyorsan top üniversitelerde bence ekonomi için hazırlanmalısın. Hem okurken çok daha keyif alırsın, hem de kendi bölümüne göre sektör genişliği çok daha fazla olur ve en önemlisi akademik alanda daha fazla ilerleyebileceğin bir bölüm. Beykentte falan endüstri okuyacağına bence boğaziçi, bilkent, sabancı, odtü gibi yerlerde ekonomi veya benzer bölümler oku. İyi üniversite sana diplomadan çok daha fazlasını kazandırır iş hayatında ve akademik hayatta.
  • alprkrkmzz A kullanıcısına yanıt
    Sizde baytar tipi var hocam

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 sene hazırlanmam lazım o üniversiteler için, yaşım ilerliyor

• alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    Boş yapmayalım hocam

Yok hocam boş kalmazsınız

Niye olmasın? 59 obp ile odtü uluslarası ilişkiler kazanan bir arkadaş vardı youtube'a yazınca çıkıyor, baya kötü bir öğrenci iken çalışıp başarmış hem de aralıktan itibaren başlayıp. bence hedefinizi koyduktan sonra yapamayacak iş yok siz yeter ki isteyin. internette binlerce kaynak var, çalışıp yapılamayacak hiçbir şey yok şu an. endüstride de fizik olduğu için yine pişman olabilirsiniz. mesela itü ekonomi gibi bir yer gayet kazanılabilir. ama illa ki endüstri istiyorsanız sakarya ya da kocaeli hedefleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmzz

Hocam 2 sene hazırlanmam lazım o üniversiteler için, yaşım ilerliyor
    Hocam benim de yaş 21 98 doğumluyum.Bölümümü bırakıp tekrar hazırlanıyorum bu sene evde.Çok geçim derdin yoksa okulu bırakıp hazırlanmanı tavsiye ederim.Benim bölüm de iç mimarlıktı dersler ağır anlayabiliyorum.Hem okula gidip hem de sınava hazırlanırsanız bir süre sonra tükenebilirsiniz.Ne bölümdeki derslerden ne de sınavdan iyi bir sonuç alabilirsin böyle yaparsan.İkisinden birini seç bence ve sınava hazırlanırsan daha yükseğini hedefle kendini yerme

Boş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    hocam sakarya endüstri derslerine baktığım zaman fizik dersleri göremedim, sadece ilk sınıfta fizik 1 ve fizik 2 var ama diğer mühendisliklerde statik, mukavemet vs dersler var. Endüstri matematik ağırlıklı deniyor. ama işsiz kalırsın diyorlar...
  • hocam okulu bırakma şansım yok, malum aile baskısı :(
  • quote:

hocam okulu bırakma şansım yok, malum aile baskısı :(
    Hocam ben ailemi karşıma aldım.Sizin tercihiniz

• quote:

hocam sakarya endüstri derslerine baktığım zaman fizik dersleri göremedim, sadece ilk sınıfta fizik 1 ve fizik 2 var ama diğer mühendisliklerde statik, mukavemet vs dersler var. Endüstri matematik ağırlıklı deniyor. ama işsiz kalırsın diyorlar...
    He anladım, sizin istemediğiniz diğer hardcore fizik dersleri. O zaman endüstri okuyabilirsiniz hocam. Ama aileniz haklı bir bakıma. İşsiz kalmazsınız ama istediğiniz işi elde edebilmek için çok çalışmanız lazım. Bilgisayar olsa neyse derdim çünkü üniversite faktörünün çok daha az etkisi var endüstriye göre ama endüstri için çok fazla rakibin olacak. Eğer kendini öne geçirecek işler yapmayacaksan sen de mühendislik okunmaz diyen kişiler furyasına katılabilirsin ileride.

• Up

Hocam peki 23 yaşında odtü bilkent boün gibi okullarda işletme iktisat kazansam çok mu geç ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.