Şimdi Ara

Saund Magus H500 5 kanal anfi bu sıstemı kaldırı mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
1
Favori
11.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abi kitapçık fln yok zaten ama ohm fln hıc bısı yazmıyo nası yapcaz sence bu urun kötü mü ?
  • MİD TAKIMLARI ( 16 CM'LİK )

* Soundmagus SM-406 ( 75 Rms 150 Watt ) - 135 TL -
    * Soundmagus SM-106 ( 90 Rms 220 Watt ) - 200 TL -
    * Soundmagus SM-206 ( 75 Rms 150 Watt ) - 150 TL -
    yukarda ki başka bi forumdan alıntı.Rms gücü 75w yazıyor.Sizinkinde 120w rms yazıyor.Bide kutunun üstünde kaç watt peak-rms değerleri-kaç ohm olduğu yazması gerekir.İçinden kitapçık çıkmamasıda ilginç.En dandik ürünlerde dahi kullanım kitapçığı çıkıyor.
  • abi bilmiyorum yarın zaten arıyıcam sorucam aldıgım yerı bakalm ne dıcek sence kötü mü yaptık nıye boyle oldu ?
  • simdi bu 120 rms yada 75 ise yani ikisinden biri ise nası olcak yani iki durumdada ben bu mıdelerı amfıye baglıyamazmıyım ?
  • Ama şunu söyleyeyim.Amfiniz çok güzel bir amfi.Bende alacaktım aynısından.Maddi durumlar şuan için müsait değil bende taksitle başka bir amfi aldım.
  • midler nasıl sizce ?
  • Kardeşim senin amfiye 2 ohmluk bi hoparlör bağlanırsa 130w rms güç verir.4 ohmluk bir hop. bağlanırsa 90w bi güç verir.Onun için diyorum senin hoparlörler kaç ohm diye.
  • anladım peki bu mıdler 120 rms ve 4 ohmsa amfıye uymaz mı amfı 90 ya mıdler ıse 120 uyum saglamaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: snaphanar

anladım peki bu mıdler 120 rms ve 4 ohmsa amfıye uymaz mı amfı 90 ya mıdler ıse 120 uyum saglamaz mı

Siz en iyisi bunu yarın aldığınız yere bir sorun.Nette bütün her yerde bu midler 75w 4 ohm yazıyor.Sizin sattığınızda hop.arkasında 120w yazıyor.Kutuda bişey yazmıyor.Hemde kitapçık yok.Bide bu hoparlörler kaç ohm.amfiye bağlanırken bunlar çok önemli.Hoparlörün kaç ohm olduğu bize malummu olacak?
    Ha dediğiniz gibi olursa amfi, hoparlörü 4 ohm kabul edelim 120w.Amfi midi tam besleyemez.sizden 120 tl istiyorlar ama siz 90 tl verebiliyorsunuz gibi bişey olur.Ha çalarmı çalar ama yüzde yüz sağlıklı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok1 -- 10 Aralık 2012; 23:51:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliok1

quote:

anladım peki bu mıdler 120 rms ve 4 ohmsa amfıye uymaz mı amfı 90 ya mıdler ıse 120 uyum saglamaz mı

Siz en iyisi bunu yarın aldığınız yere bir sorun.Nete bütün heSiz en iyisi bunu yarın aldığınız yere bir sorun.Nette bütün her yerde bu midler 75w 4 ohm yazıyor.Sizin sattığınızda hop.arkasında 120w yazıyor.Kutuda bişey yazmıyor.Hemde kitapçık yok.Bide bu hoparlörler kaç ohm.amfiye bağlanırken bunlar çok önemli.Hoparlörün kaç ohm olduğu bize malummu olacak?
    Ha dediğiniz gibi olursa amfi hoparlörü 4 ohm kabul edelim 120w.Amfi midi tam besleyemez.sizden 120 tl istiyorlar ama siz 90 tl verebiliyorsunuz gibi bişey olur.Ha çalarmı çalar ama yüzde yüz sağlıklı olmaz.

yardımlarınız ıcın tesekkurler cok bılgı edındım sayenızde bu sağlıklı olmaz dedıgınız nasıl bısı olr cızırtı fln mı yapar ses kalıtesızlesır mı yoksa amfı mı yanar ?

• Cızırtı falan yapmazda belli bir yerden sonra seste bozulma yapabilir.Eğer güç farkı çoksa amfi ve hop. arasında amfi ısınıp kesme yapabilir.Yanma olayı ise amfinin gücü diyelimki 100 siz buna 60 lık bir hoparlör bağlayıp ayarlarınızı tam yapmazsanız hoparlörünüz yanabilir.
  • Ana üniteniz yani araç teybiniz nedir?
  • orjınal arac teybı rcd 300 ma. marka deck cevırıcı aldım bu cevırıcıyle amfı cıkısı olmayan rcd300 e amfı cıkısı olucak
  • Amfinin sub çıkışıda 4 ohm luk bi sub bağlarsan 300w,2 ohmluk bir sub bağlarsan 500w veriyor.4+4 ohm bi sub.alırsanız bobinleri paralel bağlarsanız 2 ohma düşer ve daha güçlü bir suwooferiniz olur.Yukarıdaki vermiş olduğunuz 500w lık ilanın sahibiyle görüştüm.Basının kaç ohm olduğunu ve 2+2 yada 4+4 olduğunu bilmiyor.Amfinizin markasını ve güç özelliklerini belirterek yukarıda beilrttiğim özellikleride anlatarak bu işi yapan bi yerden bi sub alın bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliok1 -- 11 Aralık 2012; 0:57:35 >
  • Az once aldigim essen sounda konustum midlerin 4ohm oldugunu ve 120 rms dedi bu mid farkli bir model dedi istersen geri getir ama bu midler kesinlikle 120 dedi ozel bi seriymis sizce ne yapmaliyim bagliyim mi geri mi götiriyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliok1

Amfinin sub çıkışıda 4 ohm luk bi sub bağlarsan 300w,2 ohmluk bir sub bağlarsan 500w veriyor.4+4 ohm bi sub.alırsanız bobinleri paralel bağlarsanız 2 ohma düşer ve daha güçlü bir suwooferiniz olur.Yukarıdaki vermiş olduğunuz 500w lık ilanın sahibiyle görüştüm.Basının kaç ohm olduğunu ve 2+2 yada 4+4 olduğunu bilmiyor.Amfinizin markasını ve güç özelliklerini belirterek yukarıda beilrttiğim özellikleride anlatarak bu işi yapan bi yerden bi sub alın bence.

Ha bi de seyi soricam 4ohmluk midi 2ohma bagliyabilirmiyiz yada baglarsak nolur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Az once aldigim essen sounda konustum midlerin 4ohm oldugunu ve 120 rms dedi bu mid farkli bir model dedi istersen geri getir ama bu midler kesinlikle 120 dedi ozel bi seriymis sizce ne yapmaliyim bagliyim mi geri mi götiriyim

Böyle bir serinin nette başka bir yerde olmaması ilginç.Peki sormadınızmı bu midlerin kullanım kitapçığı neden yok.Üzerinde ve kutusunda neden ohm değerleri ve güçleri yazmıyor?Bece başka bi marka alın,hertz,infinity,vibe v.s.
  • ya buyuk ıhtımal 75 rms de ıste ağız donduruyo ama ben gıne ıyı fıyata aldım cunkı aktepe sound da fln 155 lıra
  • şimdi 4ohmluk midi 2ohma bagliyabilirmiyiz yada baglarsak nolur
  • Amfiinizin normal çıkışı 4 ohmda 90 w veriyor.İki adet 4 ohm midi amfinizin bir kanalına paralel bağlarsanız bağlantı 2 ohm olmuş olur.Yani hoparlörünüz 4 ohm ama iki tanesini paralel bağladığınızdan 2 ohm a düşer.Ohm değeri düşünce sizin amfi 2 ohmda 130w veriyor,130 u ikiye bölerseniz( iki adet hoparlör bağlı çünkü) 65w gibi bir değer bulunur.Yani hoparlör başına 65 w güç gider.Bide fabri kasyon olarak 2 ohm üretilen hoparlörler var.mesela jbl midler genellikle 2 ohm du yanılmıyorsam.2 ohmluk bi hoparlör bağlarsanız amfiniz 2 ohmda 130 w veriyor.Umarım anlatabilmişimdir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.