Şimdi Ara

Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu işlemi yaptıralı uzun zaman oldu ancak paylaşmak bugüne nasipmiş. Savaş Usta'nın (Dizayn High Performance Exhaust) inanılmaz özverisine bir teşekkür olarak paylaşıyorum fotoları, umarım sizlere de fikir verir yardımcı olur.
    Fantastik bir deneme olarak dizel arabama downpipedan son susturucuya kadar egzoz yaptık. (Hatta son susturucudan sonra y borusu ile iki egzoz çıkışı daha ekledik) Son susturucu olarak da ikinci el olarak aldığım bir ürünü (merak eden olursa, bulmaya çalışırım marka ve modeli) kullandık. Amacım aracımdan daha çok ve daha nitelikli ses almaktı, diğer, belki de asıl amacım chip tuning işleminden dumansız daha çok beygir elde etmekti. Maalesef ekstra (dumansız) beygir konusunda yeni egzoz sistemin bir işe yaramadı. (136 hp'ye çıkarabildik en fazla) Ses konusuna gelince eskisine göre çok daha iyi oldu, özellikle vites geçişlerde vs. de güzel ses veriyor. Ancak beklediğim kadar, daha doğrusu youtube vs. de dinlediğim modifiyeli dizeller kadar güzel olmadı. Bana da ders oldu :)
    Savaş Usta'ya gelince kendisini son derece tavsiye ederim, fiyat konusunda diğer ustalardan daha makul bir fiyat vermişti bana, çıkardığı iş ise kesinlikle kusursuz oldu….

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ichgehesich -- 19 Haziran 2014; 18:09:34 >

• Birkaç foto;
     Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor) Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor)

• Şöyle bir şey alsaydınız yt de ki seslerden elde edebilirdiniz
     Savaş Usta komple egzoz, 1.6 dizel (2007 psa motor)
  • viper17 kullanıcısına yanıt
    sanırım otto spec var bende de. :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki hocam yazılımdan sonra duman çıktımı, yoksa bunu yaptırdıktan sonra mı çıktı duman çok mu fazlaydı ayrıyetten birde bu işlemi ne kadara yaptırdığınızı hatırlıyor musunuz ?
  • RUSSHEL R kullanıcısına yanıt
    Duman falan yok hocam, ister egzoz yaptırıp damarları açtırın ister açtırmayın 1.6 psa 110 hp lik motordan max 136 hp alabiliyorsunuz, dumansız. 800 liraya yaptırmıştım, ancak susturucu dahil değildi fiyata… (2 yaz önceydi) İlerleyen günlerde inş videoda eklerim...
  • Turbo spool sesi duyuluyor mu
    Keyifli olmuştur ; motor da 16v.. ust devirlerde cigerlidir
    Bu sistem polise-muayeneye takilmadikca, omurluk dizel aracta, krom parca paslanmaz ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Turbo spool sesi şahane, ancak camlar kapalıyken duymak zor... Fırsat oldukça camları açıp dinliyorum 8) Polise hiç takılmadım takılacağımı zannetmiyorum, nitekim rahatsız edici yükseklikte bir sesi yok arabanın.. O baca gibi egzozda ortada durduğu için, yani gözükmediği için polisle o yönden de sıkıntı yaşamıyorum :) Arabanın devirlenmesi çok güzel ama 3000 devirden sonra tork çok hızlı düşüyor, ben de dizelin torkunu ve ekonomisini düşünerek kendimi teselli ediyorum :) Bu arada birkaç kilogramda olsa krom sistem arabayı hafifletiyor, önemsiz belki ama ağırlaştırır diye düşünen olur diye söylüyorum :)
  • 800 lira o kadar boru para etmez susturucu hariç baya fazla işçilik almış adam.
  • ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Ne kadar eder hocam mesela? 500 lira falan mı? Neye göre hesapladınız?
    Haklı olabilirsiniz, ben de daha az vermek isterdim, ancak kalifeye bir işçilik var tüm gün süren, o borular da son derece maliyetli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ichgehesich

Turbo spool sesi şahane, ancak camlar kapalıyken duymak zor... Fırsat oldukça camları açıp dinliyorum 8) Polise hiç takılmadım takılacağımı zannetmiyorum, nitekim rahatsız edici yükseklikte bir sesi yok arabanın.. O baca gibi egzozda ortada durduğu için, yani gözükmediği için polisle o yönden de sıkıntı yaşamıyorum :) Arabanın devirlenmesi çok güzel ama 3000 devirden sonra tork çok hızlı düşüyor, ben de dizelin torkunu ve ekonomisini düşünerek kendimi teselli ediyorum :) Bu arada birkaç kilogramda olsa krom sistem arabayı hafifletiyor, önemsiz belki ama ağırlaştırır diye düşünen olur diye söylüyorum :)

Tork saman alevi gibi zaten..
    Yazilimin avantajini kullanip, rahat devir cevirmek kurtarir; orjinaline gore..
    Bundan sonrasi rev.limiter olur heralde; benzinli gibi patpat limitore girer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• paslanmaz malzemenin kilosu 7 lira filandır krom kaplama olsa o da en fazla 50-100 lira arası tutar ondan dedim. İşçilik işine hiç girmedim. Aldığı işçiliğe bi bakış olsun diye dedim.
  • rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Saman alevi benzetmesi cuk oturmuş hocam :) Şahane!
    Ancak 1.6lt veya 2.0 litre atmosferiklerde yada standard 1.6 dizelde o saman alevini aramamak mümkün değil :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.