Şimdi Ara

Savunma sanayii ve büyük firma çalışanları hangi okullardan mezunlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
36
Favori
35.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yani bence kötü olma ihtimali pek yoktur. Gaziyi insanlar siyasal olarak pek sevmiyorlar o yüzden geriye gidiyor. Aslında benim okuyan arkadaşım dadahil akrabalarımdan da okuyanlar oldu ve okuyan hâlâ var. Birçok kez gittim gazi ye ankaralıyım zaten. Adamlar Ankara'nın en işlek bölgesine üni yapmış. Yaşayan herkes geçer önünden. Daha bi Allah'ın günü ülkücü şu bu olayı görmedim. Arkadaşlarımda diyor kalmadı diye. Dandik çöp bölümlerin hepsini hacı bayram adından ki okula gönderdiler dediler. Gazi de kala kala istatistik eğitim fakültesi birkaç teknoloji fakültesinde mühendislik kampüsten ayrı olan müh fakültesi ki orada zaten imkansız bu tip olaylar. Bir de tıp diş eczacılık. ODTÜ nasılsa gazi de öyledir. Hatta gazi ODTÜ ye daha yakın bi yol çiziyor gibi. Şimdiki nesil yani bizler daha özgür ruhlu olduğumuz için sanırım bu tip maganda hareketlerinden uzak durmayı tercih ediyoruz. Ayrıca ne olursa olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün kurduğu ilk üniversite iken ve onun Gazi ünvanını taşıyorken bu tip siyasi düşünceler gelip geçicidir. Tek gerçek var ki onu ve onun ünvanı ile kurulan eğitim yuvasının her ne olursa olsun TC cumhuriyeti var oldukça bu şekilde kalacağı :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA5BCF592 -- 5 Temmuz 2023; 2:50:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Tesekkurler hocam, okulladaki tipler sosyal ortam vs pek onemsemiyorum acikcasi ben duzgun bir egitim alip mezununiyet sonrasinda yuksek maas ile kariyer yapabilmek isterim. Ortam sosyallik bunlar universite bittikten sonra anlamsiz kaliyor, elde kalan tek sey diploma notu, alinan egitim, stajlar, varsa networking falan oluyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpereNN7 kullanıcısına yanıt
    O zaman buradaki birçok insandan pek fazla öneri alma. Netice de işveren karar verecek buna ki şöyle bi durumds var gördüğünüz üzere istatistikler yalan söylemez. Savunma sanayii ve Ankara'daki birçok sağlam firmada gazili mezun sayısı ya 1. Ya 2. Ya 3. Hepsinde kendini ilk 3 de bulmuş. TUSAŞ da ODTÜ yü bile geçmiş. Tabii tekniker sayısı falan da vardır ama hiç yoksa kafa kafaya gidiyorlar ki ODTÜ lü mühendisler de yurtdışını kovalamak için bu savunma sanayii firmalarına girmek zorunda. Anneden babadan çok zengin değillerse veya burs alamadılarsa. Şu ülkedeki en iyi mühendislik yapılacak firmalar ASELSAN TUSAŞ roketsan bir de FNSS meteksan gibi kaliteli firmalar eem ve makine için konuşuyorum özellikle. Kimse bu firmaları küçümsemesin bu firmalar hem yl yapmanızı destekliyor hem de yurtdışı ile doğrudan bağlantı kurmanızı sağlıyor. 1500 tane ODTÜ lü 1700 tane gazili 1k İTÜ lü cahil değil herhalde bilerek buralarda çalışmayı tercih etsinler :). Bu arada ne alaka bu mesaj bana derseniz, bazı arkadaşlar var bu saydığım firmaları hafife alıyor ama bilmiyorlar ki yurtdışına çıkan çoğu mezun bu firmalara ya staj yaparken ya da belli bi süre çalıştıktan sonra yurtdışına çıkmış.

• Arkadaşlar, özelden mesajlar alıyorum. Yanlarına meslekleri nedir diye yazar mısınız diye? Hepsini yazmak beni zorlayacaktır. Sizler için hangisi değerli ve önemli ise onları yazayım. Zaman buldukça hepsinin yanına tek tek yazacağım zaten.

• Bu sene makine sıralamaları nasıl olur sizce? Gazi normalde düzenli bir şekilde düşerken geçen sene yükseldi. Bu sene nasıl olur?

• Elfsl E kullanıcısına yanıt
    Gazi Hacettepe YTÜ İTÜ yükselecektir. DGS YKS hangi sınav olduğu önemli değil yükselir.

• Anladım. Şanssızlık benim için. Teşekkür ederim

• Hocam sizce gazi makine tutmazsa altındakiler yazılır mı yoksa bir sene daha hazırlanmak mantıklı olur mu?

Kocaeli Sakarya için de iyi diyorlar diye biliyorum ama okuyanları bulmak daha mantıklı olur. Daha objektif olurlar ama savunma sanayii de etkileri düşüyor. Özellikle TUSAŞ da.

Öyle deme deme belli olmaz. Belki de tutar hemen pes etme :).

• Benim asıl hedefim uçak mühendisliğiydi aslında hocam üçüncü girişim sırf bunun için geçen seneye benzer bir sıralama gelecek gibi muhendisliklerin yükselişte olması benim için her türlü zarar. Uçak olmazsa ankara İstanbul makine yazarım diye planlıyordum geçen sene de bu yönde tercih yaptım gelmedi. Bu sene de yükselişte olduğu için gelmeme ihtimali var. Bu kadar denemişim tekrar denesem mi yoksa mantıksız mi olur diye düşünüyorum.

Sıralamalar gelince konuşalım bunu. Şimdiden mezuniyeti düşünmeyelim. Moralinizi bozmayın. Hayat çok garip bir de bakmışsın istediğin yerdesin. Hele bir sıralamalar gelsin ona göre tercih listesini buradaki arkadaşlsr ile beraber oluşturur mezunu kalıp kalmayacağınızı değerlendiririz.

• Çok teşekkür ederim mutlaka yardımınıza ihtiyacım olacak. Çok sağ olun:)

Rica ederim, ne demek^^.

• sonuç olarak odtü, itü, gazi ve hacettepe sektöre ağırlığını koymuş.

hocam spesifik bir bölüm için istatistikleri nasıl çıkartabilirim ? mesela itü uzay mühendisliği mezunlarının istatistiğini nasıl çıkartabilirim ?

• Bana bi firma belirtin, ben de bulabildiğimi sizlere atayım veya LinkedIn'e pcden giriş yaparsanız kişiler kısmından kimin nerede hangi pozisyonda çalıştığını görebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA5BCF592 -- 9 Temmuz 2023; 15:42:33 >
  • Hocam örneğin şu an baktım İTÜ uzay ve havacılık mühendisliğinden uçakta dahil sanırım bunun içine 190 tane mühendis TUSAŞ da çalışıyor. Diğerleri için bu bölümün şansı azalıyor. Örneğin ASELSAN da istihdam çok az baktım şimdi de genelde ehm ağırlıklı. İTÜ için konuşuyorum. Roketsan da biraz var ama orada da kayda değer bi sayı yok. Ağırlıklı olarak TUSAŞ da istihdam söz konusu. Zaten Uzay uçak makine okuyan adamın ASELSAN ı değil mantıklı olarak Tai-Tusaş tercih etmesi isabet olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA5BCF592 -- 9 Temmuz 2023; 15:27:47 >
  • hocam peki itü fizik müh ? ss'te çok yok diye biliyorum ama aselsan ve roketsan'da var diye hatırlıyorum. size zahmet :)

• Roketsan da fizik ve bilimleri alanında çalışan 13 kişi var. Makina baya bi var 51 kişi olarak gösteriyor.

ASELSAN da ise 20 gösteriyor. Tabii LinkedIn'e kullanmayan insan sayısı da illa ki vardır.

• Bu bilgilere nasıl ulaştınız hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.