< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Savunma sanayii ve büyük firma çalışanları hangi okullardan mezunlar (8. sayfa)
-
-
İllaki olur hocam her türlü avantajlı bir şey zaten. İmkan ve istek varsa yapılmalı. Ben yurtiçinde kalacağım için, savunma sanayinde de akademik izin gibi bi avantaj olduğu için ağırdan alıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up up up
Eline sağlık hocam güzel liste olmuş. Böyle bilgileri tek sayfada görebilmek güzel oluyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ediyorum :) etkileşim için güncel tutabiliriz. Tercih dönemi bu alana yönelmek isteyenler açısından iyi olabilir.
Kesinlikle hocam aynı şekilde düşünüyorum. Umarım tercih yapacak arkadaşlara yardımcı olur.
ASML gibi şirketlere geçenlerin hep ODTÜ, Bilkent'liler olduğunu düşünürdüm ama yanılmışım. Büyük ihtimalle çalıştığı şirketlere bakarak teklif gönderiliyor diye tahmin ediyorum.
-
Gazide mezun olan kişi sayısına oranlarsan başarı oranını görürsün bence.
Anadolu üniversitesi bence ankarada.olsa gaziyle aynı oranda olurdu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağol hocam fikir için senden çok faydalanıyorum yıllardır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne demek, ileride pişman olmazsın umarım
Orası nasip ama şu ana kadar hep çok işime yaradı. Bunlar bile fazlasıyla yeter
hocam masterbee hakkında siz ne düşünüyorsunuz biraz bodoslama girdim gibi oldu ama. ben hiç yapan hatta tavsiye eden bile duymadım.
bir de cahilliğimin kusuruna bakmayın ama masterbee ile yl yaptığımızda süresi kısalacaktır. sonrasında başka bir bölümde yl yapılabiliyor mu ? gerçi insanda kafa kalmaz herhalde böyle bir şey yapılıyor olsa bile.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben olumlu bakıyorum. Yapmayı da düşünüyorum. Daha yeni olduğu için tavsiye almak çok mümkün değil. Ama yapan konuştuklarım olumlu konuştu sadece karışık olduğunu daha tam oturmadığını söylediler.
2. soru hakkında ben de cahilim maalesef ve bunun cevabını arıyorum ben de merak ediyorum onu.
Gazi'nin örneğin makine mühendisliği %30 kısmı 90 %100 ing kısmından 40 kişi alıyor veya 50 totalde 140 kişi yapıyor. ODTÜ de İTÜ de ve diğer okullarda gaziden daha fazla mezun veriliyor. Örneğin YTÜ 220-210 falan idi sanırım. Yani bu dediğin şey biraz çürüyor hocam. Teknoloji fakültesi konusuna girersen orada da sadece eem ile PC vardı sanırım ki teknoloji fakültesi bu konuda zaten hemen ayrışıyor. Kısaca verilen mezun sayısı gazide makine endüstri gibi bölümlerde ciddi anlamda İTÜ ODTÜ YTÜ ye göre baya baya düşük. Bir de şu var ODTÜ YTÜ İTÜ Hacettepe gibi okullarda farklı farklı bir sürü mühendislik varken gazi de genellikle temel mühendislikler söz konusu. Endüstri kimya makine eem inşaat ve daha yeni yeni popüler olan ve en geç fakülteye açılan ceng i ile bildiğim üzere Boğaziçi ile birlikte mühendislik olarak en az mühendislik bölümlerine sahip okullardan birisi kendisi. Uzay uçak gibi mühendislikler bile yok :) ona rağmen TUSAŞ da başı çekiyorlar. Tebrik etmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AA5BCF592 -- 29 Haziran 2023; 22:21:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yani evet tabii. Yurtdışı için bi 30 yaşına kadar kendi ülkende kendini geliştirmen şart gibi eğer ki referansın yoksa. Asml ye gidenlerin ise yaşlarının çoğu +30 idi. ODTÜ lü mühendisler de SS yi bırakıp asml ye yönelmiş doğal olarak.
Hocam anladığım kadarıyla savunma sanayinde ceng pek değer görmüyor, doğru mu ?
Değer görmüyor değil de o alanı pek tercih etmiyor olabilirler veya birçoğunun işini eem yapıyor da olabilir. Zaten şöyle bi durum var, makine ve eem SS in büyük bir anlamda isteğini karşılıyor.
Aselsandan bir konuşmacı gelmişti çalıştığı departmanda Yarı yarıya ee-ceng varmış tek bildiğim bu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
E hocam ben İstanbul'dayım mesela. Nerede ee okuyabilirim ki ? ee'ler hep Ankara'da. Ayrıca Baykar'da ceng, makine, ee bakımından çalışan sayısı ne durumda
Aselsanın %50si sadece eem hocam ODTÜ eem aselsanın %60 kadarını oluşturuyor. Benim kuzenim ODTÜ eem mezunu ASELSAN bizim için 6. Sınıf gibi bir şeydir demişti :D sıralama eem ceng makine sonra diğerleri diye gider
İTÜ vs olursa Ankara savunma sanayii de işin kolay olur. Diğerleri için pek yorum yapamıyorum. Mesela İTÜ makina okuyup aselsana giremeyen insanlar biliyorum. Sebebi ise aselsanın daha çok elektroniğe dayalı bir firma olması daha minimalist çalışıyorlar. O yüzden makinecilerin işi biraz daha zor oluyor ASELSAN veya havelsanda. Bunlar birbirleri içinde ayrılıyor kısaca. Baykar da öyledir genellikle eem ve makine daha yoğundur. Havacılık firması olduğu için eem yanında makina şart oğlu şart.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X