Şimdi Ara

Savunma sanayii ve büyük firma çalışanları hangi okullardan mezunlar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
347
Cevap
36
Favori
35.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Depar Atan Uruk Hai kullanıcısına yanıt
    Sağlık olsun. İleride umarım yolunuz kesişir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • güzel konu. içerik her ne kadar doğruları yansıtıyor gibi olsa da gerçeklik payı %50 diyebiliriz. herkes linkedin kullanmıyor. hatta kullanılsın diye firmalar kampanyalar yapıyor.

2- arge departmanları ile diğer departmanları kıyaslamak lazım. mesela bir firmada 100 tane ödtülü 100 tane iü lü var diyorsanız, argeye böldüğünüzde 120 kişilik arge grubunun 90'ı odtülü çıkıyor.
    bunun dışında üretim, kalite, test, proje, tekniker gibi ekipler var. maaş skalası farklı olur. o nedenle üniversite kriterleri daha düşük olur.

3- argede gizlilik daha önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61gün -- 28 Haziran 2023; 1:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depar Atan Uruk Hai kullanıcısına yanıt

tusaşın süreçleri çok yavaş ilerliyor. uçuş kontrol mühendisliği için mülakat girmiştim. 3 ay sonra aradılar mülakat olumlu, süreçlere başlayalım mı diye :D dedim şimdi mi söylüyorsunuz fordda işe başladım. bilmiyorum belki de bana öyle denk gelmiş olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makinemühendisi96 -- 28 Haziran 2023; 2:33:52 >

• Up up

• Ankara ve İstanbul dışında mühendislik yazılmaması gerektiğini bir kez daha görmüş olduk bu listeden. Mezun sayılarına göre ve çalışılan şirketlere göre (Aselsan ve Roketsan’ın diğerlerlerinden kaliteli olduğu çok belli) başarılı sayılabilecek bu illerden beşer okul şöyle:

Ankara:
    -ODTÜ
    -Bilkent
    -Hacettepe
    -TOBB
    -TED

İstanbul:
    -İTÜ
    -Koç
    -Boğaziçi
    -Sabancı
    -Bahçeşehir

Bu 10 okulu tercih edenlerin düzgün bir GPA ile mezun olması durumunda hiç sıkıntısız, sohbet tadında mülakat geçirecekleri ortada.

• Listede YTÜ ve gazi gibi mühendislik alanında isim yapmış iki okulu dahil etmemeniz kadar komik bir şey yok :D Gazi'nin ve YTÜ nün makinesi hacettepeyi yerden yere vuruyor ki roketsanın TUSAŞ dan veya havelsandan daha kaliteli olduğunu neye göre söylediniz anlam veremedim. TUSAŞ ın 1400 ODTÜ lü 1600 gazili 1000 tane İTÜ lü 700 tane hacettepeli çalışanı daha kalitesiz bi savunma sanayii yi tercih etmiş demek ki. Ha şey bildiğiniz üzere TUSAŞ Türkiye'nin ilk ve tek savaş uçağını yapıyor biliniz istedim.

• Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt
    Bakırçay ceng nasıldır hocam sizce?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gemeo kullanıcısına yanıt

o saydığın iki şirketten makinacı ağırlık olanda çalışıyorum ve bir tane bile ted, koç, sabancı ya da bahçeşehir mezunu olan eleman görmedim. sallamayın arkadaşlar bu kadar.

ayrıca hiçbir kişinin (eğer peder şirketi değilse) mülakatı sohbet niyetinde geçmez. ben şu ana kadar girdiğim 1 mülakat dışında hepsinde terler döktüm. o 1 mülakatta da zaten almayacakları %100 kesin gibi bişeydi, bildiğin vaktimi çaldılar.

• Çalışan profillerini biraz incelerseniz anlam verirsiniz. Daha tek kelime İngilizce edemeyen, hayatında bir research paper yazmamış, uluslararası konferansa gitmemiş Türk kafası eğitim modeliye yetişen mühendisleri elbette dahil etmeyeceğim.

Devir şimdi dünya insanı olma devri. Ana dili gibi İngilizce’ye hakim, araştırma konusunda sıkıntı çekmeyen, paper okumayı bilen ve arama yapmayı kolaylayan, en önemlisi de sosyal açılardan kendini geliştirmiş mezunlar aranıyor. Söylediklerimden sektörde ve akademide olan tecrübemi elbette anlamış olmanız gerekiyor. Midterm, session, section, curriculum, syllabus gibi kelimeleri bilmeden mezun olanlardan bahsediyoruz. Bu yüzden sektör içi dağılım da bu yönde oluyor. Gidip de o tiplerden FPGAci ya da security engineer olmalarını beklemiyorlar. Nispeten daha az kalifiye olan üretime ya da kaliteye alıyorlar. Yani anlayacağınız o şirketlere girdiğiniz pozisyon da oldukça mühim.

• Savunma sanayi çalışılacak sektör değil. Atatürkçüyüm ve Türk milliyetçisiyim dersen işten atarlar.

• Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt

Bu 4 okuldan mezun insanların ailelerinin parası var. Yurt dışı master eğilimleri oldukça yüksek oluyor. İngilizceleri de ana dile yakın olumca tercih edesi gelmiyor tabii ki. Bir de genelde Ankara ve İstanbul doğma büyüme oluyorlar. Bu yüzden aileden uzaklaşıyorlar ve yurt dışına gidiyorlar mesela. Oysa Gazi, Marmara, YTÜ falan Anadolu’nun bağrından kopup ilk kez Ankara & İstanbul gören mezunları barındırıyor. Mezuniyet sonunda savunma sanayii onlara çok cazip geliyor.

• Milliyetçi olmayan ama savunma sanayisinde çalışabilecek kalibrede olan hiçbir mühendis Türkiye'de kalmaz zaten. Bomboş bişey yazmışsın.

• edlerbest1907 kullanıcısına yanıt

Nasıl kalmaz, abd dışında maaşlar iyi değilmiş o kadar da niye gitsin. piyasada bi savunma sanayi mi var

• 1500 dolar maaş alıyorsun SS'de aşağı yukarı. Milliyetçi olmasan niye kalasın.boeing,general dynamics maaşları aşağı yukarı 4-6 katı bu paranın. 2 savunma sanayii firmasında bulundum hiçbirinde öyle bir şey yok. Neye dayanarak atıyosun ortaya böyle bişey anlamadım

hocam siz yatay geçiş yapmıştınız diye hatırlıyorum itü'de. ilk sene kaç ortalamayla bitirmiştiniz ? yaz okulu dahil.

• İrregular oldum önce. Sonra baharda 3.92, güzde 3.77, sonraki baharda ise 1 tane dersi yükselmeye alıp 3.88 le bitirdim. Yazın ders almadım

kardeş türkiye'de sadece savunma sanayi mi var diyorum?

oha hocam. baharda 3'le bitirdim ben yaz okulunda mat103e alıp yükselticem. 3.5 gibi bir şeye çıkacak ortalama. seneye sene sonuna kadar 3.6-3.7 bandında tutmam lazım inşallah olur yani.

• Hayır sen savunma sanayiide milliyetçi olduğunu söyleyenin atıldığını söylediğin için SS üzerinden konuştum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.