Hocam 6 ay kadar çalıştığım TUSAŞ'ı bana anlatmayın lütfen managerlerin çoğu gazili. Mmu uçağının temelinde YTÜ lü ve İTÜlü mezunlar daha fazla. Where is the Ted TOBB? Ayrıca şu an makine kimya üzerine en büyük kurum TUSAŞ. TUSAŞ ile aselsanı aynı kulvara koymak bile biraz garip. Birisi mekanik diğeri ise daha çok elektronik üzerine uzmanlaşmış firmalar. Nasıl ASELSAN ve roketsan TUSAŞ dan daha kaliteli oluyor orası da biraz garip. Sanırım gazi ve YTÜ ye karşı bir gareziniz mevcut. YTÜ ve gazi gibi makine de isim yapmış firmalar ile Hacettepe nin makinesini falan karşılaştırmayın komik oluyor :D < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Savunma sanayii ve büyük firma çalışanları hangi okullardan mezunlar (7. sayfa)
-
-
3.6 yeterli ehb uçak endüstri ceng hariç heryere girilir diye tahmin ediyorum. Matlar çok önemli 4 kredi baya fazla. Bb altı dersleri tekrar alma motivasyonun düşer BA bile versen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kanka volvo gibi bir firmada ne kadar YTÜ lü makine mühendisi çalışıyor arkadaş pek bilmiyor sanırım. Gazi 1960dan beri YTÜ 1910-1920lerden beri makine mühendisi yetiştiriyor ülkeye ama gel gelelim Ted bahçeşehir falan daha iyi oluyor inanılmaz gerçekten. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar, görmesem içim yanmayacak cidden.
hocam çap düşünüyorum ondan 3.7 bandı üstünde çok bölüm yok ceng ehm falan var sadece ondan biraz rahatım. mat hocam perişan etti bizi ya. vizeden herkes 100 aldı baktılar sadece finale odaklı yaptılar harflendirmeyi, finali de aşırı zor yaptılar herkes çakıldı. şimdi matı BB veya inşallah üstüne bir yere çekmeye çalışıcam. başarırsam gerisi rahat gibi. binlerce kişi kaldı fizikte onu BB verdik allah'tan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen havuzlarda katliam yapmışlar bu sene yine. BB iyi almışsın fiz2 den normal dönem olsa rahat AA verirdin muhtemelen.bu seneki fiz2 gibi istisnalar hariç BB notundan nefret ediyorum tekrar alsan alınmaz, öyle mal gibi notunu düşürür bişey de yapamazsın.
Çap baya zor iş, kolay gelsin şimdiden. Bana aylık para bağlasalar yine de yapmam.
ahhahahha. hocam valla fizik-kontrol çapı yapan bir abiyle konuşuyorum, bir de fizik ehm yapanla konuştum. zor ama hayatın perişan olmaz endişelenme dediler. fizik-kontrol çapı yapan abiyi az çok tanıyorum zaten adam mis gibi takılıyor valla. zor gelirse de bırakırız hocam ben kendi bölümümden memnunum açıkçası.
bir de hocam benim fiz2 değildi fiz113 olduğundan daha zordu. ondan BB verdim. hafiften bi şımarıklık geldi tabi bünyeye öyle olunca :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A3C285131 -- 28 Haziran 2023; 23:1:23 >
TOBB okey de Ted ne ya? Gazi varken bir de.Liste çok anlamsız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Savunma sanayii de TUSAŞ da müh sayısında birinci olan gazi diğer savunma sanayii firmalarında 2. Ve 3. Olan gazi Man Nurol holding FNSS gibi kurumlara en çok mühendis yetiştiren yine gazi. Gazi genel olarak çok sosyal bir okul değil evet ama mezun olunca öğrencilerini adam gibi yetiştirip iyi yerlere yetiştiriyorlar. Aynı şekilde bahçeşehir varken YTÜ yok inanılmaz bir olay :d adamlar İstanbul'dan kalkmış gelmiş savunma sanayii de işe girmiş listeye adını yazdırmış İstanbul piyasasını alt üst etmiş Arap dolu bahçeşehir daha iyi görülüyor. Yanlış falan anlaşılmasın gazi ya da YTÜ taraftarı falan değilim. Sadece insanların bu şekilde hakkını girip yanlış yönlendirmeyin lütfen. Daha dün LinkedIn'e dolanırken Gazi YTÜ odtü İTÜ makine mühendislerini öncelikli değerlendireceğiz diye Eti Bakır gibi devasa bi kurum iş ilanı açmış. Daha ne diyeyim bilemedim. Nerede Ted bahçeşehir falan anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
aga ted üniversitesi çöp. ankara kurtuluşta dershane gibi. troların bol olduğu bir semt
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE6B755DC -- 28 Haziran 2023; 23:10:19 > -
bahçeşehir(kuş) üniversitesi nişantaşından hallice bir üniversitedir
-
ankaradaki firmalarda odtü,hacettepe,gazi önde marmarada itü,ytü önde normal
-
Kolay gelsin o zaman şimdiden. Her dönem 25 kredi alıp okulu 1 sene uzatmak bana çok yorucu geliyor. Fakat kontrol, ehb çapla SS ye girmek ekstra ekstra kolaylaşır tabi hedefin ne tam bilmiyorum ama
Hocam masterbee için ne düşünüyorsun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eğitim dili türkçe ve kampüs şehir merkezine uzak.
Eklenmesini istediğiniz firmaları belirtebilir, mevcut firmaların çalışan müh. dağılımlarını eklememi isteyen ricada bulunabilir. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
Şimdi senden öğrendim böyle bir şey olduğunu. Sitesine girdim maddeleri okudum baya güzel bir fırsat gibi gözüküyor akademi hedefleyenler için. Ehb için konuşacak olursam özellikle son sene seçtiğin seçmelilere göre inanılmaz rahat geçebiliyor. Hatta o kadar rahat geçiyor ki okula gitmeyi bırak hiçbir dersi izlemeden 3 üstü dönem ortalamasıyla seneyi bitirebiliyorsun. Tabi dediğim gibi seçmelileri ona göre seçmen lazım. Bu gibi durumlarda baya vakit kazandırır.
Ama akademi hedeflemeyen biri olarak uğraşmazdım heralde. Tabii yine bir sürü avantajı var ama iş hayatına atılmadan önce biraz tatilimsi bi sene geçirmeyi yeğlerim y.l dersleri , hocalardan mektup alma, peşlerinde koşma gibi işlerle boğuşmaktansa. Zaten ben dahil çoğu arkadaşım yarı zamanlı olarak SS'de çalışmaya başlamıştık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edlerbest1907 -- 29 Haziran 2023; 10:43:6 >
ben hiç yapan görmedim hocam. valla iyi bir şey aslında ama insan 1 sene kafa dinlemek istiyor demek ki. siz bu arada allah kolaylık versin milyon dolarlar verseler de yapmam diyince içime kurt düştü. bana söylenen 5 senede bitirirsin şeklindeydi. irregular'ım zaten ayarlarım bir şekilde diyorum ki 6 sene de olsa tamam benim için. bakalım görücez.
-
Seni soğutmak için söylemedim kesinlikle. Ben düzenli ders çalışmaktan hoşlanan biri değilim. Bir de mesela kontrolden birinin fizik ile çap yapması ile fizikteki birinin kontrol ile çap yapması bambaşka şeyler. Kontrolcü olmak istiyorsan kesinlikle yap.
Kısacası yönelmek istemediğin alanla çap yapma. Sen başvur sevmezsen bırakırsın zaten. Fizik müh olarak savunma sanayine yazılımcı, uçuş kontrolcü olarak girmek için kendini kanıtlamış olman lazım. Kontrol çap yapmış ya da kontrol okumuş mezunları SS firmaları "bu alanda eğitilebilir" olarak gördüğü için fazla sorgulamadan alıyor. Bunun için 1 sene okul uzatmaya değer.
Bazıları sırf merak ettiği, sevdiği için yapıyor ve ya kendi bölümüyle benzer 2. Bir bölümle çap yapıyor. Ben bunu kendi adıma gereksiz buluyorum. 1 sene okul uzatacağına masterbee ile yl yaparsın o sürede.
Şu istatistikleri görünce Gaziye "Anadolu Üniversitesi" yakıştırması yapanlar biraz utanır umarım. Bu arada Gazi'nin sıralamasının düşük olmasının sebebi insanların hala Gaziyi ülkücülerin cirit attığı bir yer olarak görmesi ve bu yüzden tercih etmemesinden kaynaklı. Kısmen de haklılar, eğer Mühendislik ve Tıp Fakülteleri dışındaki bölümlere girerseniz Ana kampüste okursunuz, ülkücülerle iç içe yaşarsınız :) Ama Mühendislik ve Tıp Fakültelerinde böyle bişey yok arkadaşlar emin olun. Ha hiç yok değil, var tek tük ülkücüler ama onlar da alıştığımız ülkücü profilinde insanlar değil. Gayet düzgün insanlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X