Bildirim
Savunma Sporu önerisi.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
merhaba arkadaşım savunma sporu çok seçmek sana kalmış tabiki neye gidersen git beslenmen çok ama çok önemli:
kick boks dersek hem kendini sokakta iyi korursun hem zayıflarsın okadar antreman var.
Wing Chun dersek kilon seni baya zorlar bende WT öğrencisiyim zayıflamadan tavsiye etmem.
Taekvondo dersek genelde belden yukarı tekme muhtemelen zorlanırsın.
Karate kendini savunursun ama idman yok zayıflamanda kickboks veya muay tai kadar etkili olmaz
Muay Tai kick boksun daha sert hali ve işin içine diz dirsek giriyor
benim bilgim bu kadar umarım yardımcı olur. -
quote:
Orijinalden alıntı: yavuzFK
merhaba arkadaşım savunma sporu çok seçmek sana kalmış tabiki neye gidersen git beslenmen çok ama çok önemli:
kick boks dersek hem kendini sokakta iyi korursun hem zayıflarsın okadar antreman var.
Wing Chun dersek kilon seni baya zorlar bende WT öğrencisiyim zayıflamadan tavsiye etmem.
Karate kendini savunursun ama idman yok zayıflamanda kickboks veya muay tai kadar etkili olmaz
benim bilgim bu kadar umarım yardımcı olur.
Teşekkür ederim zamanında kick boks yaptım ve hiç ısınamadım onun yerine normal boks daha çekici geldi.
Ama Wing Chun için vücudunun sahip bir kiloda olması gerekiyor değil mi bunun için ideal kilom kaç olmalı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: SpectreShepard
quote:
Orijinalden alıntı: yavuzFK
benim bilgim bu kadar umarım yardımcı olur.
Teşekkür ederim zamanında kick boks yaptım ve hiç ısınamadım onun yerine normal boks daha çekici geldi.
Ama Wing Chun için vücudunun sahip bir kiloda olması gerekiyor değil mi bunun için ideal kilom kaç olmalı.
Hocam direk şu Kilo da olman gerek diyecek kadar vücut bilgisine sahip değilim yanlış bilgi vermek istemem.Hocam şimdi önce şunu söyleyebilirim kilolu bir insanda wt yapabilir. Lakin hız çok etkin olduğu için zorlanır yoksa bizim eğitmen lerden biri ortalama senin boyun ve kilondaydı. Eğer wt ye başlamayı düşünüyorsan ve durumun varsa aynı anda Fitness a da git derim çünkü ilk 3-4 ay yani ilk seviyeyi verene kadar zaten sadece refleks çalışacaksın ve zorlanmazsın bu süre zarfında hem spora gidip hem iyibir beslenme planına uyarsan wt dede alıştıkça ter atarsın hem zayıflar hem kendini savunma yı öğrenirsin gibime geliyor umarım işina yarar bir şeyler yazmışım dır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzFK -- 1 Şubat 2014; 10:43:10 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
eğer zorlanmam diyosan kesinlikle muay thai öneriyorum.yapıyorum,çok faydasını gördüm -
Savunma konusunda Muay Thai nasıl bizdeki kick boks hocası muay thai yalanı ile kick boks yaptırdı bize -
kardeşim ben zayıf bişeyim dışardan görsen bumu dersin. okulda bi olay oldu iki kişiyi tek başıma yere yıgdım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Savunma konusunda Muay Thai nasıl bizdeki kick boks hocası muay thai yalanı ile kick boks yaptırdı bize
Yeni mi başlamıştın acaba Muay Thai'ye? Eğer öyleyse başta Kickbox yapmanız çok mantıklı, dirsek ve diz başlangıç seviyesinden daha ileride, bunları çıkarınca elde kalan da aşağı yukarı Kickbox zaten. Hocanı korumak için söylemiyorum bunu ama yargılamak için çok erken davranma :) -
quote:
Orijinalden alıntı: gorkiman
quote:
Savunma konusunda Muay Thai nasıl bizdeki kick boks hocası muay thai yalanı ile kick boks yaptırdı bize
Yeni mi başlamıştın acaba Muay Thai'ye? Eğer öyleyse başta Kickbox yapmanız çok mantıklı, dirsek ve diz başlangıç seviyesinden daha ileride, bunları çıkarınca elde kalan da aşağı yukarı Kickbox zaten. Hocanı korumak için söylemiyorum bunu ama yargılamak için çok erken davranma :)
4 Ay gittim muay thai hakkında hiç bişey öğrenemedim. -
quote:
quote:
quote:
Yeni mi başlamıştın acaba Muay Thai'ye? Eğer öyleyse başta Kickbox yapmanız çok mantıklı, dirsek ve diz başlangıç seviyesinden daha ileride, bunları çıkarınca elde kalan da aşağı yukarı Kickbox zaten. Hocanı korumak için söylemiyorum bunu ama yargılamak için çok erken davranma :)
4 Ay gittim muay thai hakkında hiç bişey öğrenemedim.
Biraz daha açar mısın? Ve nerede öğreniyordun?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
4 Ay gittim muay thai hakkında hiç bişey öğrenemedim.
Biraz daha açar mısın? Ve nerede öğreniyordun?
Spor salonu hocamız kick boks yapan biriydi ama bize sadece yapılacak şeyler söylerdi biz yapardık antremanları hoca değil öğrenci yapardı öğrencilerden biri sürekli kavga ettiği için yorgun gelirdi diğeride 7.sınıfa giden çocuktan hakaret yedim ayak açma hareketiydi açamadım ayağımı 0 açmak ve bide sırtımıza çıkıyor 150 tane şınav çek dedi bende çekmeye çalıştım yapamadım geldi karnıma tekme attı acıtmadı ama gururum kırıldı çocuğu dövsem hoca beni suçlardı söyledim hoca bide bana kızdı bende hiç sevmedim zaten kick boks sadece zayıflamak için yaptım ben boks seviyorum.
Muay Thai konusuna gelince hoca sadece kick boks yaptırıyordu yani sadece diz hareketleri vardı onuda çok nadir ya torbaya yumruk atın yada tekme atın ben beğenmedim kick boksu okadar işlevi olmadı dövüş konusunda.
-
Aikidoyu öneririm.kendinin iki katı olan birini bile yıkarsın -
quote:
Orijinalden alıntı: HELCI
Aikidoyu öneririm.kendinin iki katı olan birini bile yıkarsın
Çok önerdilerde onun için zayıflamam gerekiyor önce. -
Steva Seagal ( bu adam zayıf değil ama) izle bi istersen -
quote:
Steva Seagal ( bu adam zayıf değil ama) izle bi istersen
Ayağımı kaldıramıyorum bile ve antremanlar ağır mı -
quote:
hocam ilk başta muay thai tam bir savaş sanatıdır. tüm teknikler, kombinasyonlar saldırı üzerine kuruludur ve gerçekten de sert bir savaş sanatıdır. sadece tekme ve yumruktan çıkıp ; diz, dirsek ve clinch teknikleri eklenmiştir ve gerçekten zengin bir teknik barındırır içerisinde yumruk teknikleri içerisinde bambaşka teknikler, tekme tekniği içerisinde bambaşka teknikler. örnek vermek gerekirse en az 50 çeşit dirsek vuruş tekniği var muay thai'de. kick boks ise 70'li yılların amerikasında gelişme göstermiş bir sistemdir. amerika, ülkede yayılmış olan karate ekolünü (ve bu sayede yayılmakta olan uzakdoğu kültürünü ve hayranlığını) ortadan kaldırmak için ortaya batılı bir sistem koyma arayışına girdiler. ne var ki ellerinde sadece boks vardı. ve bu iş boks'la olmazdı zaten. bu nedenle muay thai'yi sınırlandırılarak, diz ve dirsekleri, clinch'i çıkarılarak ortaya kick boks çıkarıldı. ama şu unutulmamalı ki o da çok faydasını göreceğin bir sistem
-
Aikido tekniğe dayanıyor,internette dersleri var. -
quote:
quote:
Aikidoyu öneririm.kendinin iki katı olan birini bile yıkarsın
Çok önerdilerde onun için zayıflamam gerekiyor önce.
Zayıflamaya hiç gerek yok.
Sen bi dojoya git zaten orda zayıflarsın -
Tekmeli sporlar seni zorlar onun yerine boks u tercih et kilon o kadar sorun yaratmaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben kıckboksu öneririm çalışmaya başlamadan önce zaten 1 saate yakın kültür fizik hareketleri yapıyorsun sonra tekniklere geçiyorsun ve yaşında iadeal kiloda rahatlıkla verirsin
ayrıca unutma kendini savunman gerekiyorsa saldırmanda lazım kıckboks seviye olarak ne çok pasif nede aşırı şiddet sadece boks teknikleri ve tekvandonun bazı tekme teknikleri ama savunma ve saldırı için yeterli
Benzer içerikler
- boks ringi kiralama istanbul
- boksör burnu
- wing tsun saçmalığı
- evde boks antrenmanı
- boks kombinasyonları
- ev tipi koşu bandı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X