Şimdi Ara

Sazan su yüzüne çıktı [Türk yapımı spor otomobil] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
0
Favori
51.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizayn olarak etoxtan güzel olduğu kesin.

Motor konusuna da takılmamak lazım bence şu an opelde fiat, volvo da ford motorları vb. sıkça kullanılıyor.Ayrıca bir ürünü tek bir firmanın kendi başına üretmesi gibi bir durum da kalmadı artık.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 8 Kasım 2009; 13:13:02 >
  • Tasarım olarak etox'dan daha güzel.Ama buna da 1.5 dci motoru koymasınlar
  • BU ARABA 1 ADET ULTIMA GTR DIR !

http://www.ultimasports.co.uk/Content.aspx?f=gtrcomp

Sazan su yüzüne çıktı [Türk yapımı spor otomobil]

Yukarıdaki resim, üstündeki linkten alıntıdır, Ultima GTR yani bir kit car üretisinin sitesindendir

Makul fiyatlar ile kitler üretirler sizde arabayı evinzide kendi başınıza yaparsınız 4-6 ay içinde

Yazıda söylediği, jantlarımızı kalite husunda emin olmak için kendi bünyemizde üretiyoruz diyor

II. birşey ise Ultima GTR lar, AP racing fren kiti ile gelir aynı yukarıdaki araba gibi

Şimdi sıfırdan araba yapıyorsanız neden bir "kit car" üreticisinin jantını kullanıyorsunuz diye sorarlar adama ?

Ben baktım fark göremedim aralarında fark gören varsa kabulümdür

Arka alt şase ayaklarının yukarı çıkış açılarına bakın, profil boylarına bakın...

Bilmeyenler için Ultima GTR, bir ingiliz "kit car" üreticisinin modelidir

Parayı werdiğiniz zaman size motor ile şanzuman hariç arabanın her parçasını yollarlar, klima tertibatından taşıyıcılarına kadar

Sizde bu parçaları 4 cilt ansiklobedi buyuklugundeki kitap wede DVD ler ile monte edersiniz sonrada binersiniz

Arabanın şasisi, amortisörleri, poryaları, taşıyıcıları, denge kolları, fren sistemi, jantları, elektirik tesisatı hem Ultima Sports firması tarafından üretilir

Firma araçlarına motor wede şanzuman eklemez çunki arabaların çoğunu ithal etmektedirleri, ithal ederkende motoru ingiltereden alıp, kargolamak, kargolandığı yerde tekrardan gümrük wergisi wermek saçma olacağından

Hemde çıkma diye tabir edilen bir sürü motor 3.000 7.000 dolar arasında satılıyorken motor şanzuman eklemek saçmadır

Firma epey eskidir, araç son derece nefen kesen bir arabadır, hem hafif hem güçlü olduğu için piyasadaki çoğu süper sporta fark atmaktadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 8 Kasım 2009; 15:04:28 >

• bizim millet boş konuşmayı çok sever.kendileri beceremez becerenide yerden yere vururlar. bugün %100 yerli bir otomobil ülkemizde üretilir , üretilebilir demiyorum dikkat ederseniz ama kim alır kimse.şuan günümüz otomotiv piyasasına baktığımızda arabayla uzaktan yakından alakası olmayan modeller sırf ikinci el değeri var diye zirvede(sembol,era,albea,megane vs),sağlamlığı dünyada kanıtlanmış mazda gibi markalarınsa ikinci eli bırakın yüzüne bile bakan yok.şimdi böyle bi ülkede %100 yerli araç üretmenin mantığı ne: Bİ laf vardır alan yok satanı ... diye bazı arkadaşların yorumlarıda o hesap eleştirebiliyorsan takdir etmeyide bil....
  • ultimadada gm motoru var ne vites kutusu nede motor bu adamların üretimi değil

bizim kızdığımız nokta medya

medyanın umrundamı motoru gm vites kutusu porsche yada herneyse

adam haberini en okunası şekilde yapar ve bunun için yerli otomobil başlığı en klay bulunur kesin çözüm sağlayan başlık

üreten adamı görsen sorsan anlatsa sana söyleyecek belkide biz şu şasiyi şu motoru vesaireyi kullandık ve kendi tasarımımızı yaptık

dünyada bu tarz araç üreten çok firma var fordun gmin şusunu busunu kullanan

özgün tasarımlı araçlar görmek çok güzel ben beyendim ayrıca bu arabı peynir ekmek gibi satamayacaklarını biliyorlardır elbette çok da para kazanma amaçlı bir proje olduğunu zannetmiyorum

ve bu araç ULTIMA GTR'DAN DAHA GÜZEL GÖRÜNÜYOR!!!
  • yazıda hava girişi diyor, araçta hava girişi yok. tampondaki içi kapalı hava girişi görünümlü bölümler; orada bol bol rüzgar sürtünmesi ve aracı yavaşlatmaktan başka bir şeye yaramaz.

bana pek mantıklı gelmedi, etox ile kıyaslanmaz diyorsunuz; hakikaten kıyaslanmaz. Etox sahiden bir "üretim" bunun ne olduğu belli değil. hazır şasinin üstüne bodykit geçirme gibi bişey. anlayamadım. araba yürürken sağdan soldan cıvatalar fırlayacak gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 8 Kasım 2009; 14:37:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EL_MARIACHI

ultimadada gm motoru var ne vites kutusu nede motor bu adamların üretimi değil

Neden acaba GM motoru war Ultima GTR da ? ? ? ?

Acaba Ultima Sports araba üreticisi olamdığı için olmasın ? adamlar kit car üreticisi, arabanın şasisini göwdesini süspansiyon sistemini yaparlar size yollarlar

Sizde ucuza alabileceğiniz motor familyasından bir motor alır takarsınız KI ! kitin kargosunun yanında sadece bir motor konsa motorun kargo maliyeti sizin ülkenizdeki motor parasına gelir

Bunun gümrüğü kargosu war kit ile beraberinde motor yollamak saçma birşey, onun yerine çıkma motor takmak çok daha ucuz wede kullanışlı

Ultima firmasının motor üretmemesinin tek sebebi bu

• boşu kovalamışlar
  • Takdir mi edeyim eleştiriyim mi şaşırdım ortada kaldım toplama bi araç olsada cesaret, emek takdire değer... Bu sazanın reklammı yoksa gerçekmi olduğunu bize ancak zaman gösterir.
  • Güzel bir araba bence hemde oldukça.Fakat motorunun ithal olacak olması sevincimi kursağımda bıraksada genede takdire şayan
  • Sayın drahte güzel yakalamışsınız tebrikler :)
  • hoş olmuş
  • Niye sondan başlıyoruz?
    Şöyle ortahalli bir aile aracı üreterek işe başlamak daha kolay olmaz mı?
    Yoksa süperspor araç üretmek daha kolayda ben mi bilmiyorum?
  • Bu adam bence sırf gösteriş yapmak için yapmış bunu.

Amacı arabayı satmak değildir bu arabayı kimsenin almayacağını kendiside biliyordur.

Biraz parası olan herkezin yapabilceği bir proje hiç büyütmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Niye sondan başlıyoruz?

evet bence de, nedense orta sınıfa hitap eden türk üretimi bir araç yerine böyle abartı spor araçlarla çıkış yapılıyor. Otomotiv'de kalıcı olmak için hyundai accent, yahut renault symbol gibi bişiler üretmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem_usta

Hocam Samand araba mı üretiyor? 20 senelik pejo platformuna giydirme yapıyorlar. Chery'i adam yerine koyuyor musunuz? Daha dün adam yerine konmaya başlanan Hyundai 40 senelik firma, 30-40 milyar dolar cirosu var.

Biz yapamayız geyiklerini devam ettirmiyorum ama ne yapacağımızın farkında olup uçmayalım diyorum. Daha Vestel'i adam yerine koymayıp lcdsine 2 bin lirayı bağlamıyoruz, yerli araca mı 30 bin lira bağlayacaz? Gerçekci olalım lütfen.

dediklerin yanlış.

o samand değil markası ikco ayrıca kendi motorunu geliştirdi.

Dunyanin en guclu Dogal gazli yakitli motoru

IKCO bundan once EF7 NA uretmisti, yeni motor yani EF7 TC, Turbo`lu bir motor. Bu motor 150 Hp ve 204 N/m Guc uretiyor ve 1700 Cc bir motor. Bu motorun yine asil yakiti Dogal gaz. Bu motor simdilik dunyanin en guclu Dogal gazli motoru ve bu motorla IKCO bundan once Hundai tarafindan uretilen motordan 37 Hp daha guclu motor uretmistir ayrica Euro 4 almis bir motordur.
    Bu motorun performansi hem Dogal gazla ve hemde Benzinle Ayni seviyede ve bu performance denizden 2000 metre yukseklige kadar ayni seviyede.

İran, ABD sayesinde gelişti 20 Ağustos 2008 11:28ABD'nin kendilerine uyguladığı amborgo için teşekkür ederken İran, gurur duydukları otomobilleri Samand'a kendi ürettikleri motorları takmaya başladılar.Yeni Şafak yazarı Hakan Albayrak, Samand otomobillerini üreten Khodro fabrikasından izlenimlerini aktardı.İran üretimi motorların kullanılmaya başlandığı otomobillerle ilgili bilgi veren Albayrak, İran'ın teknolojik gelişmesini Ahmedinejad'ın sözleriyle aktardı.Hakan Albayrak'ın Yeni Şafak'taki yazısı:Samand

onlar yapmışlar bizde yaparız ama devletin girmesi lazım fabrikayı devletin kurması lazım İranda olduğu gibi.

Biz yapmasına yaparızda yaptırırlarmı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Niye sondan başlıyoruz?

Bu arabayı yapmak çok çok daha kolay da ondan

1. si aile aracı ile kar edebilmeniz için binlerce üretmeniz lazım, rakipleriniz binlerce ürettiği için sizde ürünleri toptan almak adına binlerce üreticeksiniz

Bu işçi demek bir anda werilicek milyonlarda dolarlık üretim bantları demek hatta milyon değil milyarlarca dolardan bahsediyorsunuz

Marka yaratamadan ise hepsi çöpe gidecektir, marka ise bir anda yaratılmıyor

Diğer taraftan siz görmüyorsunuz ama c sınıfı bir araba supersportalra kıyasla çok daha karışık çok daha detaylı

Sadece bir focus olsun jetta olsun bu arabaların kapı açılış kapanış testlerine nekadar paralar harcıyorlar

Supersport araba yapmak çok daha kolay çok daha karlı çok daha hızlı ucuz ilk maliyetleri düşük

O yüzden aslında olayın başı burası

Basit düşün, 8.000 işçi alıcaksın, bunların görüşmeleri bile nekadar tutar, IK hizmetlerine ne werirsin sadece adam işe almak için ?

8.000 işçinin 3 wardiya yemekleri için yapacağın lokanta bu yukarıdaki arabanın üretim tesisi kadar olur, ki o yemekler için ödeyeceğin para ne olur acaba

a-b-c-d sınıfı araba üretmek için Güven Özveri Tecrübe lazım birde söyle 20-25 milyar dolar, eğtim almış muhendis kadrosu, desteyleyebilicek yan sanayi wede hammade sanayisi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 8 Kasım 2009; 16:01:19 >

• boş boş eleştiriler yapmıssınız bravo size arabalardan milim anladıgınız yok şu anda lamborghini hangi firmanın motorunu kullanıyor son yaptıgı araçlarda kendisininmi ? ferrari kendi firmasınınmı yoksa baska firmalarınmı motorlarını kullanıyor bazı arabalarında ? TVR rus arabası oldu hangi firmanın yaptıgı motorları kullanıyor ? biraz mantık yürütün araştırın biraz boş atmayın yok kendi motorumuzu yapamıyoruz cart curt diye.. Bugatti veyron en hızlı seri üretim araç olarak sürüldü piyasaya motoru VW grubuna ait ama bugatti volkwagen markasıdır dersen millete götüyle gülerler sana artık markalaştı kalıplaştı araba .bunlar baslangıç olsa bile motoru farklı firmaların üretmesi doğaldır . araba hoş olmuş sagdan soldan ona benzemiş buna benzemiş demekde doğaldır milyon tane araç var birbirine benzeyecek tabi bi tarafları alın bu linke bi bakın

http://www.youtube.com/watch?v=hgWqe8UTjG4&feature=fvhl

lexus un yaptıgı yeni araba bakın hangi arabaya benziyor andırıyor tartısacaksanız bunları tartışın ..Kimiside arabanın ismine takmış en takılmayacak konu budur Mercedes bi kız ismi Ferrari lamborghini bunlar soyad ismi e adam ne koyacakdı ahmet mehmet mi koysun koysa bile normaldir büyük firmalara kıyaslayınca..Mustang bir at ismi bizimkide balık ismi olmuş ne var bunu eleştirecek ? basarılarının devamını dilerim umarım bi yol tutturur tasarımıda biraz olsun geliştirirler bok atmaya devam edin türk gençligi sonra yakınırsınız biz türkler bişe yapamıyoruz diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelastairbender -- 8 Kasım 2009; 16:52:45 >

• bu gtr firmasının kiti nekadar acaba komple motor ve şanzuman hariç
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.