Şimdi Ara

SBS tercihleri hk. ciddi bir soru(n)?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisi olanlara sorum,Öğrenci tercih yapmazsa ne oluyor? yerleşemezse ya da? ben anadolu lisesi mezunuyum ve üniversite bitmek üzere ama kardeşimin puanı çok düşük geldi,bizim zamanımızda en kötü yakındaki bir düz lise yada meslek lisesine yerleşebiliyordu arkadaşlar rahattılar. şimdi tercih listesinde kemalpaşada ki meslek lisesini bornovadaki okulları falan görünce iyice dertlendim kardeşim için(izmir konakta oturuyoruz,bende İzmir Atatürk Lisesi mezunuyum,alsacağa gidip gelmek bile trafik yüzünden eziyetti). 12 yıllık zorunlu bir eğitim var ama ilçesindeki yada civar ilçelerdeki okullarına yerleşemeyenler bu kadar uzaklara gitmek zorunda mı? sınavsız sadece özel okullar mı kaldı? amaç bu muydu zaten? gerçekten hayretler içindeyim. Ne akıl vereceğimi nasıl destek olacağımı şaşırdım. eskiden düz lise bile olsa lisede başarılı olma şansımız vardı,artık daha acımasız bir hal almış.o sınavı geçemeyenlar direk meslek seçimine zorlanmaya başlamışlar. Bilgilendirirseniz sevinirim,tercih yapılmazsa ya da yerleştirilmezse o öğrenci,direk açık lise mi okuyabiliyor sadece artık?

• Hocam ben de besiktas ataturk anadoludayim millet 2 saatlik mesafeden geliyor yani tercih neyse o ama yakindaki meslek duz vb liselere tanidik yardimiyla rahat yazdirirsiniz bazilari para ister veya ozel tabi ki kardesi ders mi calismiyo yoksa calisip anlamiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkuyanÖğrenci

Hocam ben de besiktas ataturk anadoludayim millet 2 saatlik mesafeden geliyor yani tercih neyse o ama yakindaki meslek duz vb liselere tanidik yardimiyla rahat yazdirirsiniz bazilari para ister veya ozel tabi ki kardesi ders mi calismiyo yoksa calisip anlamiyor mu

peki liseyi yurtdışında okuyacaklar tercih yapıyormu yani gideceği okulun adını yazıyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: FifaPesFifa

quote:

Orijinalden alıntı: OkuyanÖğrenci

Hocam ben de besiktas ataturk anadoludayim millet 2 saatlik mesafeden geliyor yani tercih neyse o ama yakindaki meslek duz vb liselere tanidik yardimiyla rahat yazdirirsiniz bazilari para ister veya ozel tabi ki kardesi ders mi calismiyo yoksa calisip anlamiyor mu

peki liseyi yurtdışında okuyacaklar tercih yapıyormu yani gideceği okulun adını yazıyormu

valla hiç fikrım yok ama sanırım yapmıyor sonucta tercıhlerı de bellırlı kodlarla yapıyorsunuz bu kodlar arasında evet ozel okullar var ama yurtdısı oldugunu sanmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali__

bilgisi olanlara sorum,Öğrenci tercih yapmazsa ne oluyor? yerleşemezse ya da? ben anadolu lisesi mezunuyum ve üniversite bitmek üzere ama kardeşimin puanı çok düşük geldi,bizim zamanımızda en kötü yakındaki bir düz lise yada meslek lisesine yerleşebiliyordu arkadaşlar rahattılar. şimdi tercih listesinde kemalpaşada ki meslek lisesini bornovadaki okulları falan görünce iyice dertlendim kardeşim için(izmir konakta oturuyoruz,bende İzmir Atatürk Lisesi mezunuyum,alsacağa gidip gelmek bile trafik yüzünden eziyetti). 12 yıllık zorunlu bir eğitim var ama ilçesindeki yada civar ilçelerdeki okullarına yerleşemeyenler bu kadar uzaklara gitmek zorunda mı? sınavsız sadece özel okullar mı kaldı? amaç bu muydu zaten? gerçekten hayretler içindeyim. Ne akıl vereceğimi nasıl destek olacağımı şaşırdım. eskiden düz lise bile olsa lisede başarılı olma şansımız vardı,artık daha acımasız bir hal almış.o sınavı geçemeyenlar direk meslek seçimine zorlanmaya başlamışlar. Bilgilendirirseniz sevinirim,tercih yapılmazsa ya da yerleştirilmezse o öğrenci,direk açık lise mi okuyabiliyor sadece artık?

Sen Atatürk'ten mezunsun kardeşinin puanı düşük.Olum en fazla ne kadar düşük olabilir ki?

• kardesım 2 kardes arasında cok cok fark olabılıyor elbette doğal bişi hatta araştırmalara göre 2.cocuklar daha basarılı oluyormus ama kısmet :)
  • kontejanlar artığı için bir liseye girer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karataş var yalıda anadolu mu oldu orasıda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mali__

bilgisi olanlara sorum,Öğrenci tercih yapmazsa ne oluyor? yerleşemezse ya da? ben anadolu lisesi mezunuyum ve üniversite bitmek üzere ama kardeşimin puanı çok düşük geldi,bizim zamanımızda en kötü yakındaki bir düz lise yada meslek lisesine yerleşebiliyordu arkadaşlar rahattılar. şimdi tercih listesinde kemalpaşada ki meslek lisesini bornovadaki okulları falan görünce iyice dertlendim kardeşim için(izmir konakta oturuyoruz,bende İzmir Atatürk Lisesi mezunuyum,alsacağa gidip gelmek bile trafik yüzünden eziyetti). 12 yıllık zorunlu bir eğitim var ama ilçesindeki yada civar ilçelerdeki okullarına yerleşemeyenler bu kadar uzaklara gitmek zorunda mı? sınavsız sadece özel okullar mı kaldı? amaç bu muydu zaten? gerçekten hayretler içindeyim. Ne akıl vereceğimi nasıl destek olacağımı şaşırdım. eskiden düz lise bile olsa lisede başarılı olma şansımız vardı,artık daha acımasız bir hal almış.o sınavı geçemeyenlar direk meslek seçimine zorlanmaya başlamışlar. Bilgilendirirseniz sevinirim,tercih yapılmazsa ya da yerleştirilmezse o öğrenci,direk açık lise mi okuyabiliyor sadece artık?

Şimdi Anadolu Lisesi ve Anadolu Meslek İçin Tercih Şart he tutmadımı Düz meslek Düzlise(Nadir Olsada) İmamhatipe Tabanvay Ama Tercih Şart !

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.