Şimdi Ara

SBÜ GÜLHANE TIP/GATA (sivil Ankara 4k-7.8k) tanıtım günleri 5-20 Ağustos' (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.087
Cevap
45
Favori
154.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • askeri olanlarla ilgili adam akıllı bilgi yok sağda solda o yüzden detaylı bir kaç sorum var.

1)iib adına olan msb adına olandan neden çok daha yüksek sıralamayla alıyor.ne gibi avantajı var ki tsk personeli olmanın bu kadar belirgin farkla önünde?

2)askeri öğrencilerin aldığı harçlık ne kadar?(içişleri bakanlığı adına olanlar asgeri ücret mi alıyor?)

3)mezuna kalarak kazananlar mülakatta direk eleniyor gibi bi yazı okudum.gerçekliği var mı?

4)askeri öğrencilerin yurt durumları nasıl?

5)hafta içi akşam dışarı izni var mı? varsa saat sınırı nedir?

6)mülakatta elenirsek bi alt tercihimiz tutsa da özel üni. olması durumunda yanıyor mu direkt?

askeri de okuyan arkadaşlar ulaşabilirse bana çok memnun olurum.bu foruma da çok teşekkürler okulun sitesinden çok daha yararlı bilgiler var.
  • kobewankenobiii K kullanıcısına yanıt
    1) İçişleri bakanlığı adına olanlar daha az kişi olduklarından sıralama olarak daha öndeler bence. Ayrıca benim dönemimde olan jandarma arkadaşlar leptop + kişi başı 1 sobotta alırken asker olan arkadaşlara oda başı 1 sobotta verdiler. Ayrıca asker arkadaşlara leptopları teslim edilmedi henüz. Jandarma arkadaşlar daha sık nöbet tutuyor bu arada.

2) her ikiside 500 Tl'ye yakın harçlık alıyor. Kyk kredisi veya burs almana engel değil.

3)Hayır benim tanıdığım bir arkadaş matematik bölümünü bırakıp İçişleri kazandı.

4)Çok iyi değil hatta kötü bile denebilir yemeklerden ötürü. Tek iyi yanı interneti bence.

5)Komutanın izin verdiği kadar ama akşam derken okuldan sonra diye anlıyorum. Çünkü saat 8'de sanırım içtima var. Ben bir arkadaşla bir seferinde saat 7'ye kadar dışarıda takılmıştım. Bazı arkadaşlar komutana haber vermeden çıkıyor sanırım. Eğer içtimaya yetişirsen çok sıkıntı olmuyor diye biliyorum.

6)Hayır puanın yetiyorsa özel üniversiteye de yerleşebilirsin.

Askeri okumuyorum sivilim 2'ye geçtim ama daha fazla soru da sorabilirsiniz.

• Up

• Up

• Up

• up
  • gülhane askeri tıp hakkında soruları olanlar sorabilir. yardımcı olmaya çalışırım.

• Bu başlığı uzun zamandır görüyorum. İstanbul SBÜ'de okuyan birisi olarak söylüyorum: Arkadaşlar İstanbul sbüyü değil Ankara sbüyü yazın kesinlikle. İkisini de görme imkanı olan birisi olarak yazıyorum. Oradaki arkadaşlar yeterince bilgilendirmişler. Sıralaması şu anda hak ettiğinden düşük yakında yükselecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

• Hocam eğitim askeri öğrencilerle birlikte mi?

• heatcan kullanıcısına yanıt
    Evet aynı sınıfta birlikte eğitim görüyoruz.
  • Ahmeturan A kullanıcısına yanıt
    hocam peki askeri öğrenciler arasında bir tutum mevcut mu? hocalar askeri ve sivil öğrenci arasında ayrım yapıyorlar mı?
    Hocalar ayrım yapmıyor. Askeri öğrenciler ile normal öğrenciler ile anlaşıyor genel olarak. Yani kimse sen askerisin diye seni dışlamıyor. Benim gayet samimi olduğum baya askeri arkadaşım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeturan -- 7 Ağustos 2020; 17:6:21 >
  • up
  • Up

• Ahmeturan A kullanıcısına yanıt
    hocam sivil için düşünüyorum. askeri öğrencilerin birbirini tutma vs. şeyler olduğunu duydum okul hakkında onu anlatmaya çalışıyordum.
    Kardeşim bence senin bu sorun muhatap olduğun kişiye göre değişmekle beraber asker tabiki gerektiğinde devresini korur. Fakat ben asker arkadaşlarla dışarı çıktığımda hiç biri ben sivilim diye beni dışlamadı. Mesela benim histoloji laboratuvarı grubum genelde askerlerden oluşmakta, yakın olduğum 3-4 asker arkadaşım laboratuvarda hep yanında bana yer tutar diğer asker arkadaşlarından ayırt etmez. Askerlerle kendi devreleri kadar yakın olamıyorsun ama seni dışlamıyorlar.
  • up
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.