Şimdi Ara

SBÜ İZMİR TIP MI İKÇÜ TIP MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

(En Son Oy Tarihi: 7.8.2024)
Giriş
  • 7690 sıralamam var deünün arkasına hangisini yazmalıyım katip çelebi evime uzak ve 12k civarından alıyor. Sbü ise 11kdan alıyor evime yakın ilk 3 senesi de egedekilerle beraber okuyorlar. Tek düşündüren şey sbünün akredite olmaması ikçünün ise akredite olması ileride yurtdışı düşünüyorum akreditasyon ne kadar önemlidir? Siz hangisini tercih ederdiniz?

• Akredite olan tıplar çok iyi değil , bu tamamen okulun akreditasyon almak için çaba sarf edip etmediğiyle alakalı bir durum . Öncelikle akreditasyon almak için okulun mezun vermesi gerekiyor , okul mezun verdikten sonra öğrenciler olarak okulla bu konuyu görüşürseniz 2-3 yıl içinde okulun genel şartları yeterliyse akreditasyon alınır . Akreditasyon amerika için ilerleyen dönemlerde gerekli olucak gibi gözüküyor , avrupayı çok etkilemez düşünüyorum . Sadece sbü izmir tıp nasıl bilmiyorum ilk 3 sene mesela kendi yerleri yok sanırım bu akreditasyonu etkiler mi acaba ilerleyen zamanlarda

• Yuruyenmuhendis Y kullanıcısına yanıt

Bir de amerika düşünen varsa akreditasyon muhabbetinde okulun akredite olduğu süreler içinde okumamışsan saymayacaklar falan deniyor reddite birkaç şey görmüştüm böyle ona da dikkat etmek lazım

• DanzaKudurooo kullanıcısına yanıt

hocam mezun oldugun gün akreditasyon var ise sınava başvurabiliyorsun diye biliyorum ben de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HenryKissinger -- 31 Temmuz 2024; 17:37:13 >
  • DanzaKudurooo kullanıcısına yanıt

avrupa için akradite olup olmaması pek bir şey değişmiyor ama amerika için akredite olsa da bir anlamı yok çünkü denklik almak çok zor amarikadan türkiye için.

• İKÇÜ Tab2

• akradite avrupa için pek önemli değil ama amrika için doktor olarak denklik almak çok zor türkiyeden denklik olsa da molmasa da çünkü oradaki doktor olma sistemi değişik.

• Up
  • fizisyen kullanıcısına yanıt
    Sbü İzmir yazıp egede okuyup ortalama kasıp Ege'ye yatay geçiş yapmak
    Müq bence
    Müfredat uyuşmazlığı sebebiyle 1.sınıftan da başlatmazlar tekrar aynı sınıfında okursun yine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalonPatlatann -- 31 Temmuz 2024; 18:39:27 >
  • sbü evine yakınsa sbü yaz. akreditasyon hayati değilse salla gitsin
  • yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

Hocam usmle’ye girmek için akredita okul mezunu olmak lazım zaten. Amerikada tıp okuyan adam da okul bittiği gibi işe başlayamıyor sınavları vermesi lazım zaten sistemleri bu zor

• HenryKissinger kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam çok araştırmamıştım zaten akredite işini girdiğim okul akredite diye

• Hocam Instagramdan okulun sayfasından ikçülü ve SBÜ lü insanları bulup DM den konuş bence. Ben de zamanında ikisi arasında kalmıştım. İkçü yü tercih ettim pişman olmadım hiçbir zaman.
  • Az önce telefonla sbü dekanıyla konuştum akreditasyon banko fakültenin mezun vermesini bekliyoruz diyor ikçü önüne bunu yazacağım sanırım. Olmadı yatay geçeriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizisyen -- 31 Temmuz 2024; 21:51:55 >
  • Hocam evet ilk 2 yıl temel bilimler eğitimi Ege'de veriliyor fakat bu sadece ilk 2 yıl

Kalan 4 yıl SBÜ'nün kendi hocalarından klinik eğitim alıyorsunuz. Ege'yle bir bağınız kalmıyor yani ve bildiğim kadarıyla da akademik kadroları ortalama bir tıp fakültesi standartlarına göre epey zayıf.

Ve ayrıca SBÜ mezunları YÖK'e bağlı diğer tıp fakültesi mezunu doktorlardan ayrılıyor diye biliyorum ona da dikkat edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.