Şimdi Ara

SBÜ TIP (MSB adına)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene 41 bin ile kapatmış 35 bin civarı bekliyorum gelme ihtimali ve nasıl bir yer , normal doktorluktan farkı ne , konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi

• Mülakatla mı alıyor orası milli savunma bakanlığı ya ? Mülakatla alıyorsa ondan 41k olabilir yoksa bir devlet okulundaki tıpın bu derece düşükte kalması kimsenin tercih etmemesi mümkün değil. Adam doğuda tıp yazacağına burayı yazar ankara ya da istanbulda okur
  • Mülakatla aldığı için, sıralaması düşmüş. Tercihle yerleşen herkes giremiyor, adam seçiyorlar. asil/yedek.
  • Diyelim mülakatlarda elendik sıralamamız heba mı olacak anlamadım
  • kozmos1616 K kullanıcısına yanıt
    1 alttaki tercihe yerleşion
  • normal doktorluktan farkı asker oluyosun
  • hem asker hem doktor mu oluyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozmos1616

hem asker hem doktor mu oluyorum
    subay doktor oluyosun işte
  • Geçen sene 35 binden girdim son tutan tercihimdi. Önce boy ve kilo testi oluyor. Eğer oradan kalırsanız puanınız yarıya düşüyor dikkat edin benim arkadaşımın başına geldi. Tercih kılavuzlarında açıklama olarak yazıyor boyunuza göre hangi kilo aralığında olmanız gerektiği. Diğer elemelerden kalırsanız sıkıntı olmuyor. Ben ise fiziksel yeterlik testlerinde elendim. Koşu, mekik, barfiks, yerde oturarak top atma, olduğun yerde ileriye sıçrama gibi şeyler var. 2 den fazla şeyden kalırsan eleniyorsun. Bir taneden kalırsan sıkıntı yok. Benim kaldıklarım 400m koşu 80 saniye diğeri de nizami barfiks. 0 çektim. 1 tane çeksem elenmezdim. Koşuda ise kaçıncı olduğunun çok önemi yok puan olarak geliyor ama 80 saniye içinde koşarsan geçiyorsun. Bu arada önce barfiks yapmıştık sonra koşuya gittik. Koşuda da yapamayınca oradaki görevliler gelip diyor ki elendin ancak itiraz edip bir kere daha deneyebilirsin istediğini. Ben koşuyu seçtim ama zaten bayağı hamdım ve yine koşamadım sonuç olarak elendim. Sözlü mülakatlar ve sağlık testleri hakkında bir bilgim yok o yüzden. Koşudan sonra yallah evine dediler. MSB elendiğinize dair sitede belge oluşturuyor birkaç gün içinde. O belgeyle birlikte ÖSYM'ye genel amaçlı dilekçe yazıyorsun, elendiğini ve başka tercihine yerleştirilmek istediğini belirtiyorsun. Bu işlem 1-2 hafta sürüyor sanırım. Eğer tutan başka tercihin yoksa "herhangi bir lisans programına yerleştirilemediniz" şeklinde sonucunla karşılaşıyorsun ve tebrikler artık mezunsunuz

tabii elenmeseydin, subay doktor olacaktın.

• yani riskli diyorsunuz peki bu işlemler okullar başlamadan bitiyor mu yani diyelim elendik tekrar başvuru işlemleri falan üninin başını kaçırıyor muyuz
    Yani çok riskli değil ancak biraz uğraştırıyor. Kazanırsanız tabiiki artıları var devlet birçok şeyinizi karşılıyor, askeriyenin imkanlarını kullanıyorsunuz bunları araştırabilirsiniz ama zor koşulları da var. askeriye herkese uygun olmuyor, pişman olursanız ve ayrılmak isterseniz tazminat istiyorlar. iyi araştırmak gerekiyor. diğer soru ise evet ösym dilekçeleri onayladığında bazı üniversiteler başlamıştı diye hatırlıyorum, hepsi değil. Ama bu sene bu tarz bir şey yaşanmayabilir çünkü bu sene sınav 15 gün daha erken yapıldı.
  • hyde1 H kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi askeri doktorluktan normal doktorluğa geçiş şansı var mı ? Böyle bir şey duydunuz mu
    Bunu ben de merak ediyorum up
    Çok net hatırlamamakla beraber 15 yıl geçtikten sonra geçiş olabiliyor diye biliyorum. Emin olmak için bilen birine de sorsanız iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.